תפקודי נשימה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תפקודי נשימה -
    יעל פ
    27/08/2008

אני אמורה לבצע בדיקה לתפקודי נשימה
    במאמץ קל אני מרגישה תחושת מחנק
    באילו נושאים על הבדיקה להתמקד?
    האם כל מרכז מבצע את כל הפרמטרים הנחוצים לחולי מיאסטניה
    אני שייכת לכללית
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תפקודי נשימה -

הוספת תגובה

• תפקודי נשימה -

ערן משה
    27/08/2008

ליעל
    בד"כ בכל בתי החולים הגדולים יש מח' ריאות עם מעבדת תפקודי נשימה וכולם מבצעים את אותן בדיקות.
    בכללית יש את בלינסון ומאיר שיש בהן מעבדות טובות. לחולי מיאסטניה הבעיה העיקרית היא שבמאמץ מתמשך השרירים נחלשים ולכך יש בדיקה שנקראת MVV בנוסף צריך לראות את VC, FERV1 כולן מראות על ירידה בתפקודי ריאות, שימי לב שבד"כ רמת הסטורציה- אחוז החמצן בדם תהיה תקינה כי הבעיה במקרים שלנו היא צבירת רמת דו תחמוצת הפחמן CO2 ולכן בנוסף לתחושת מחנק יש לפעמים בבוקר כאבי ראש, סחרחורת ותחושת נמנום, גם במשך היום, פשוט בשינה אנו נושמים רדוד יותר ואצלינו זה מאד משמעותי.
    רמת דו תחמוצת חמצן בדם ניתן לבדוק ע"יח בדיקת דם מהעורק או במעבדת שינה שם נותנים לישון עם מכשיר מסוים למשך הלילה, עם אותו מכשיר ניתן למדוד מיידית, אבל רמת הדיוק לא כ"כ גבוהה.
    מחנק בזמן נשימה יכול להיגרם גם בגלל חולשת שרירי הלוע ואז יש גם בעיה בבליעה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לערן -

יעל פ
    27/08/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו