מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוששת מכדורים וחוששת מפרדניזוןמשה פיק05/09/2008
שלום לכולם ...מקווה שכולכם בסדר.
רציתי לספר לכם מה עברתי בתקופה כי בתוכי אני בטוחה במה אני אקבל מכם (במיוחד ממשה וכל חברי הפורם)
לפני כמה ימים הגעתי לבי"ח למרכז הרפואי בתל השומר, במטרה לקבלת חוות דעת נוספת , אני במעקב בבי"ח מאיר (אני נוטלת 5X 60 מ"ג ביום - מסטינון) , אבל לא מרגישה שזה מספיק ...
אחרי הבדיקה הניורולוגית ועל סמך תוצאת בדיקת הנוגדים (ACHAB-414) , הם המליצו להתחיל בפרדניזון 5 מ"ג עם עליה כל 3 ימים ב-5 מ"ג עד הגעה ל- 30 מ"ג ביום, כמו כן לבצוע בדיקות דם לאימונואלקטרופורזה של חלבונים (במחשבה להתחיל בהמשך טיפול ב-IVIG)....
ובדיקה חוזרת של נוגדנים לפני תחילת פרדניזון ....
כמו כן להתחיל 20 GASTRO 20 מ"ג ....
אמת אני מפחדת כי כך אקבל הרבה כדורים ביום וגם חוששת מפרדניזון ...מה דעתכם ????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרדנזון (נסרין) -
משה פיק05/09/2008שלום נסרין,
אין במכתבך שאלה ספציפית כך שאין לי תשובה ברורה.
בכ"ז אני אגיב על סיפורך כפי שאני רואה אותו :
אם המסטינון שאת לוקחת אינו מספיק ואת אינך מסתדרת עם הסימפטומים שלך ורוצה לשפר את מצבך שאני מקווה שהוא לא מסכן חיים (בעיות בליעה או נשימה) את כמובן צריכה לקחת תרופות ו/או טיפולים נוספים.
הפרדניזון היא התרופה החזקה והטובה ביותר למטרה זו אולם תופעות הלוואי שלה לטווח ארוך במינון גבוה הן החמורות ביותר, כך שאת צריכה להחליט אם את הולכת בכוון זה היות וברגע שאת נכנסת לשימוש של פרדניזון את חייבת להשאר איתו (אם את מחליטה להפסיק אותו בשלב מסוים) לפחות מספר חודשים ועד שנה.
אם את לא בסכנת חיים ואת יכולה להתמודד עם הסימפטומים שלך למספר חודשים (לפעמים עד שנה) את יכולה לדלג עם הפרדניזון ולעבור לתרופות שאינן קורטיזון (אימורן, סלספט, פרוגרף.....) בהן תופעות הלוואי פחות חמורות אולם התרופות לא יתחילו להשפיע מהר כמו הפרדניזון.
אם את מתכוונת בעתיד הקרוב להכנס להריון, אימורן אינו אופציה בשבילך.
אפשרות שלישית היא טיפולי פלסמהפרזיס או אימונוגלובולינים (IVIG). ניתן להשתמש בהם לתקופה ארוכה או עד שהאימורן או הסלספט יתחילו להשפיע.
על כל האופציות הנ"ל את צריכה לשוחח עם הרופא המטפל שלך ולהגיע להחלטה משותפת.
אם הרופא שלך אינו פתוח לשיחה מהסוג הזה רצוי לחפש רופא מתאים (וישנם כאלה בארץ).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון -
ערן משה05/09/2008נסרין הכל ברור בטיפול שלך, אבל לא ברור לי מדוע 30 מ"ג, כי המינון הנכון הוא 1 מ,ג לק"ג, האם אחרי 30 את צריכה להגיע לביקורת או שזה הטיפול המקסימאלי שלך, הרי את לא שוקלת 30 ק"ג, אני מקווה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון -
נסרין06/09/2008שלום ,
אני שוקלת ( 58-59ק"ג ), ההתלבטות בקבלת פרדניזון או אימורן היא הסיבה לדאגתי , אין לי בעיה בבליעה ותפקודי נשמה או בדיבור , אצלי הבעיה היא בחולשה ביד ימינית ובאיזור הכתף , לפעמים אני לא יכולה להחזיק ידיים ובמיוחד בשעות הערב אחרי יום של מאמץ ....
אצלי הדאגה בתופעות ליווי , יש לי מושג שלכל תרופה יש תופעות ליווי , אבל כפי ששמעתי הפרדניזון תרופה חזקה מאוד וכולי חשש שלא אוכל להסתדר איתה ....
בבדיקה אמרו שהשפעתה יותר מהירה ולא לוקחת זמן כמו אימורן...אין לי תכנון להביא עוד ילדים , כי בשביל להביא ילדים אני צריכה כוח להגדלתם , ואין לי את זה ....
מה שמפריע לי אישית בכל הבדיקות אצל כל רופא שהגעתי הם אומרים אותו משפט "הייתי חושב שאת יותר חלשה ממה שאני רואה " , הם לא חושבים שאני לא זאת אותה בחורה שבשעות הערב או אחרי מאמץ.
אני מתאמצת לקיים דעה שלי שהתמיכה תמיד מגיעה מבפנים , לשכנע את עצמך שאתה יכול ותוכל למלא כל תפקיד שלך בחיים (בעבודה ובבית ).
מאחלת כל טוב לכולכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון -
שירלי10/09/2008לנסרין שלום,
מכמות כזו של קורטיזון בד"כ לא אמורים להתנפח - זה המושג הכי מדויק, כי זו לא בדיוק השמנה אלא התנפחות עקב צבירת נוזלים.
אני יכולה לומר לך מניסיון כי התנפחתי מכמות גדולה של פרדניזון - 100-80 מ"ג ביום.
מה שבמיוחד אופייני להתנפחות זו , זו תופעת ה- moon face - פני ירח. אני למשל לא שמנתי בגוף באותה תקופה, אבל מאד התנפחתי בפנים, וזה מאד לא נעים!
כיום אני לוקחת 10 מ"ג ולא רואים עלי כמעט כלום.
תרגישי טוב,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)