מתי לפנות לעזרה רפואית? -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתי לפנות לעזרה רפואית? -
    מיכל-עליסה
    22/09/2008

התחושה שלי, שגם כאשר יש כבר אבחנה, הרבה פעמים לנוירולוגים אין כלים כדי להעריך את החומרה של המחלה, והם גם לא יודעים לזהות את מידת הדחיפות. לכן הם גם לא יכולים לתת הוראות ברורות לחולים, מתי הסימפפטומים שלהם סתם מטרידים (שזה כמובן חשוב בפני עצמו, אבל יכול בדרך כלל לסבול דיחוי עד לביקור רוטיני), ומתי הם דורשים פנייה מהירה או אפילו דחופה לרופא.
    לכן גם קשה להם להחליט או להסביר לחולה, מתי חשוב לבצע התערבות תרופתית או אחרת, כי בלי טיפול המצב יכול להחמיר במהירות או אפילו להיות מסוכן, ומתי ההחלטה על הטיפול יכולה להיות יותר שקולה ותלוייה בין השאר בהעדפות של החולה (האם הוא מעדיף לסבול את הסימפטומים של המחלה, או את תופעות הלוואי הצפויות של הטיפול וכד).
    חוץ מ"להזמין את החולה לתחרות בהורדת ידיים" והתייעצות במידת הצורך עם רופאים אחרים (שהם לא תמיד ממש מקבלים את דעתם, אם היא "לא נראית להם") כמו פולמונולוגים, אין להם הרבה כלים כאלה.
    בניגוד לתחום שלי, שאני גם יכולה להעריך די טוב את חומרת המחלה (ברוב המקרים), וגם לתת לחולה הנחיות די ברורות, מתי לפנות לעזרה רפואית, כי אני יודעת מה הסימנים המקדימים של מצב שעלול להיות מסוכן, לא נראה לי שיש מישהו שיכול למשל להגיד מתי יש סכנה של משבר מיאסטני מתקרב
    האם אתם שותפים לדעתי? אם כן אולי ננסה למצוא אנחנו דרכים יותר טובות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתי לפנות לעזרה רפואית? -

הוספת תגובה

• עזרה רפואית -

יעל פ
    22/09/2008

למיכל
    היום התלבטתי באותה שאלה...אני שלוש שנים במעקב בתל השומר. פסגת הרפואה בארץ. אף פעם לא הפנו אותי לתפקודי ריאה. הלכתי ביוזמתי ובהשראת הפורום המבורך והסתבר שיש לי ירידה בדיפוזיה. מה זה אומר? מה עושים עם זה ואיך מונעים החמרה או מצב קטסטרופלי? אין מי שיתן לי תשובה. אני מסתמכת על חברי הפורום ומבינה מהמידע שזורם בין השורות שאני צריכה לפנות לבדיקת שינה ואולי גם למומחית לבעית נשימה שנתנה לנו הרצאה במפגש האחרון והספקתי לשכוח את שמה...אני מקווה שמישהו מהחברים יזכיר לי וגם יצרף מספר טלפון.
    בתשובה למה שכתבת, בהחלט אני אובדת עצות כמו כולם ושוב עולה הבעיה שאין מרכז אחד שמרכז את כל חולי המיאסטניה ונותן להם מענה. אלא כל אחד לנפשו, טרמפיסט במחלקה נוירולוגית שמתמחה בטרשת או במחלה נוירולוגית אחרת.
    מה עושים? אין לי תשובה
    יעל פ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיקום נשימתי (יעל פ) -

משה פיק
    22/09/2008

שלום יעל,
    כן, את צודקת. אין בשום מקום בארץ מרכז שמיועד יחודית למחלת מיאסטניה גרביס כמו שיש לדוגמה במחלת טרשת נפוצה הבעיה היא כנראה במספר החולים המועט (יחסית) וחוסר הידע שיש על המחלה כך שאנו צריכים לחיות עם זה ולא נראה לי שאנו יכולים לעשות משהו קיצוני בנידון.

בנושא הנשימה, לדעתי הבעיה היא שהנוירולוגים אינם מבינים בבעיות מערכת הנשימה, ורופאי הריאות אינם מבינים במיאסטניה. איך מקשרים בין שני העולמות ....... ???????

בקשר לבדיקות נשימה במחלקת שיקום נשימתי (איכילוב) :
    ד"ר דיצה גרוס
    מנהלת היחידה לשיקום נשימתי.
    המרכז הרפואי ת"א ע"ש סוראסקי.
    טל/פקס : 03-6973936
    נייד : 052-4266499

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות נשימה -

ערן משה
    23/09/2008

יעל שלום
    ישנם פולמונולוגים- רופא ריאות המבינים ומקשרים בין בעיות הנשימה למחלת המיאסטניה לדוגמא ד"ר גובר מבית החולים מאיר גם בביה"ח בלינסון יש מרפאת ריאות מצוינת, לפני שאת מגיעה לדיצה גרוס- שיקום נשימתי באיכילוב, יש להתייעץ עימם.
    דיצה עם כל הכבוד שיש לי אליה ויש לי הרבה לא כ"כ מתמצאת במחלתינו ונותנת בהתחלה תרגילי נשימה שלא מתאימים למחלתינו ומחלישים עוד את שרירי הנשימה, מה שכן באם צריכים להשתמש במכשירי עזר כגון BI- PAP היא המקום הנכון להתייעץ איתו, אבל גם ד"ר גובר במאיר מבין במכשור הנ"ל בצורה נדירה- הוא עובד עם חולים מונשמים בביתם. אומנם התור אליו ארוך אך לדעתי כדאי בכל זאת להתייעץ קודם עם רופא מומחה המבין בעניין לפני ההגעה לדיצה גרוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו