מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Immuknow , בדיקת דם חדשנית -משה פיק23/09/2008
שלום לכולם,
קיימת אימרה בהקשר למיאסטניה גרביס שאומרת "אין קשר בין רמת הנוגדנים כנגד קולטני אצטילכולין שמתגלים בבדיקת הדם לחומרת המחלה בזמן נתון". ואכן זה כך.
למרות זאת אני שומע מדי פעם מחולים מאובחנים במיאסטניה (על סמך בדיקת הדם) שהרופא מבקש לבצע בדיקות דם נוספות לנוגדנים במהלך המחלה. והשאלה היא : לשם מה ?
תשובת הרופאים שקיבלתי באמצעות החולים שעברו בדיקות נוספות היו: כדי לראות האם הטיפול שהם מקבלים יעיל ומחליש את רמת הנוגדנים. ואני שואל את עצמי : אם תוצאת הבדיקה תראה שהרמה ירדה, האם זה אומר שמצב המחלה השתפר ? הרי במשפט הפתיחה ראינו שאין קשר..... ??. אם חולה מקבל טיפול יעיל ומצב הסימפטומים נחלש הוא יכול מיד לדווח לרופא שהטיפול מוצלח, מדוע צריך בדיקת דם שאינה מראה דבר אמיתי ?
אני יכול להעיד על עצמי שהמשפט בפתיחת המכתב הוא נכון. בתחילת דרכי במחלה (1998) כאשר הייתה לי נפילת עפעפיים רצינית + ראיה כפולה בדיקת הדם הראתה תוצאה של 7,6 שנתיים לאחר שנכנסתי להפוגה (2000) בצעתי ביוזמתי בדיקת דם לנוגדנים נוספת והתוצאה הייתה זהה, 7,6. ז"א שרמת הנוגדנים בשני המצבים ההפוכים הייתה זהה.
ולמה אני מספר לכם זאת ?
לפני יומיים (21.9.08) נתקלתי בכתבה (ידיעות אחרונות) בשם "בדיקת הדם שמצילה חיים" ובה מסופר על חולה שעבר השתלת איבר השתמש בתרופות להחלשת המערכת החיסונית, נתקף בזיהומים והרופאים לא ידעו כיצד לטפל בו בעזרת מינון הכדורים ומצבו הלך והחמיר.
בדיקת דם חדשנית בשם Immuknow (ידע המערכת החיסונית) הצילה את חיו היות ולפי בדיקת הדם (בניגוד לבדיקת רמת הנוגדנים) ניתן לאבחן בזמן אמת ובדיוק רב את רמת התפקוד של המערכת החיסונית ומאפשרת לרופאים להגיע להחלטות שמבוססות על נתונים אמיתיים ולנהל באופן מיטבי את הטיפול כגון החלטה על שינוי הטיפול בתרופות שמדכאות את המערכת החיסונית.
בדיקת הדם הייחודית הזו נמצאת כיום בשימוש רק במסגרת הטיפול במושתלים ומהווה כלי חשוב לצורך קבלת החלטות במצבים אקוטיים. אולם הרופאים היו מעוניינים להרחיב את השימוש בבדיקה גם למצבים רפואיים אחרים בהם קיים דיכוי חיסוני ....... כגון מחלות אוטואימוניות.
פרופ. יעקב (ג'יי) לביא, נשיא החברה הישראלית להשתלות אומר בין היתר.... " החידוש הגדול של הבדיקה הזו הוא שהיא מאפשרת התאמה אישית של התרופות נוגדות הדחייה לכל מטופל. כאשר יש את היכולת להתאים כך את התרופות באופן ספציפי לכל מטופל, ניתן להוריד למינימום את תופעות הלוואי ואת שאר הסיבוכים".
להזכירכם : כל התרופות שמקבלים חולי מיאסטניה נלקחו משימוש חולי השתלות.
לדעתי כדאי שהחולים המשתמשים בתרופות להחלשת המערכת החיסונית (פרדניזון, אימורן, סלספט, פרוגרף ....וכו') יעלו את הנושא בפגישתם עם הרופאים המטפלים בביקורם הקרוב ובכך אולי נגרום להם לחשוב בכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבאתי קישור לכתבה עליה סיפרת -
-שלגיה01/10/2008
תודה לך,
אני מטופלת באימורן (ומתחילה לחוש בהשפעתו המטיבה),
ואעלה את השאלה בפגישתי הבאה עם הנוירולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)