טיפולי IVIG -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפולי IVIG -
    מיכל
    24/09/2008

אשמח לשמוע מכאלה שעברו טיפולי IVIG היכן עברו אותם? במרפאת הקופה או במרפאות חוץ של בי"ח והיכן עדיף.
    תודה מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולי IVIG -

הוספת תגובה

• IVIG -

יעל פ
    24/09/2008

אני מקבלת עירוי אחת לשבוע בתל השומר. זה הפך למפגש חברתי. הצוות מקסים והאווירה נעימה
    הציעו לי לעבור לקהילה ולא הסכמתי.
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקום ראוי לטיפולי IVIG -

משה פיק
    24/09/2008

שלום מיכל,
    לאומת טיפולי פלסמהפרזיס שאותם חייבים לבצע בבתי חולים היות ויש צורך להתחבר למכשיר יחודי ובנוסף חייבים אחות מנוסה בטיפול זה, טיפולי IVIG אינם חייבים להתבצע בבתי חולים וניתנים לביצוע בכל מתקן אישפוז שמכיל רופא ואחות מוסמכת לתת עירוי לחולים.

כאשר אני קיבלתי אישור לבצע IVIG הייתי בתהליך רוטיני של טיפולי פלסמהפרזיס בהדסה ירושלים ונסעתי לשם במיוחד ביום הטיפול שתוכנן. כאשר קיבלתי את אישורו של הרופא המחוזי, הוא שאל אותי איפה אני מתכונן לבצע את הטיפולים ועניתי ללא היסוס : בהדסה ירושלים, הוא השיב: מדוע שלא תבצע אותו כאן אצלנו ?
    כדי להבהיר: השיחה התנהלה ב "מוקד מכבי" (מוקדי מכבי הם כמו "מיני חדר מיון" שמכיל רופאים ומספר מיטות). הסכמתי מיד היות וה "מוקד" היה במרחק הליכה של מספר בתים ממגורי.

את טיפולי ה IVIG קיבלת במשך כ 1/2 שנה, כל 6 שבועות, כאשר הייתי קונה את החומר בבית המרקחת (שהייתה ממוקדת קומה אחת מתחת ל"מוקד") , עולה למעלה, נבדק ע"י הרופא התורן ומקבל במשך 6 שעות עירוי של אימונוגלובולינים. בסיום העירוי נבדק שוב ע"י הרופא ומשוחרר הביתה (הליכה של 5 דקות ברגל).

מיכל, כדי לחזק את העניין, בארה"ב ניתן לקבל את העירוי בבית החולה. החולה מתקשר לחברה פרטית כאשר החומר נמצא כבר ברשותו ומזמין אחות אליו הביתה שמחדירה את המחט ולעיתים גם לא נשארת צמודה לכל משך העירוי אלא יוצאת ונשארת בקשר טלפוני.
    את שאלת בוודאי מי מחליף את הבקבוקונים עם החומר כאשר מתרוקן בקבוק (האימונוגלובולינים בא בבקבוקים של 5gr או 10gr). ובכן........ בארה"ב ניתן להזמין את כל הכמות הנדרשת (30gr לדוגמא) בתוך שקית ניילון (ניילון מיוחד) שהחולה פשוט יושב עליו ועל ידי כך יוצר לחץ שהחומר יצא דרך הצינורית לוריד , ואפילו לא נדרש מתקן תליה של בקבוקים.

את שואלת מה עדיף ? ...........עדיף איפה שהכי נוח לך ואת מרגישה בטוחה. אני הרגשתי מאוד בטוח במוקד מכבי והיה לי נוח מאוד להגיע ולחזור הביתה מה שיותר מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו