מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כוחם של חולים -מיכל-עליסה24/09/2008
כפי ששמתם לב, אני מנסה לחשוב יחד איתכם איך אנחנו יכולים לעזור לנוירולוגים להבין את המחלה שלנו טוב יותר ולפתח כלים אבחנתיים, פרוגנוסטיים וטיפוליים יותר טובים.
נזכרתי שלפני 20 שנה, כאשר הייתי סטודנטית לרפואה, נשים שחלו בסרטן שד טופלו בצורה שהייתי מכנה אותה אכזרית . הן היו עוברות ביופסיה בהרדמה, ואם התשובה הייתה תקינה זה היה נגמר בזה, והן היו מתעוררות עם השד, אבל אם התשובה הייתה פאתולוגית הן היו עוברות ניתוח שבו היה נכרת השד, עם כל השרירים וכל הבלוטות בבתי השחי. האישה לא הייתה יודעת לפני הניתוח באיזה מצב היא תתעורר ממנו.
כסטודנטית, ליוויתי נשים שעברו את הניתוח הזה והיה קשה לי לראות את הסבל שלהן. היה ברור לי גם שלפגיעה קשה כל-כך במראה שלהן, יהיו השלכות על הדימוי העצמי, היחסים האינטימיים ואולי אפילו על הרצון להחלים.
במסגרת סמינר מחלקתי, בחרתי לבדוק את הנושא. ומצאתי שבאר"הב התארגנה קבוצה של נשים, חולות סרטן שד, שנלחמו נגד אופן הטיפול הזה, מספר קטן של כירורגים, החליטו בעקבות כך ללכת נגד הזרם, לעשות מחקרים לגבי היעילות של ניתוח פחות אגרסיבי, בו התבצעה כריתה של הגידול והרקמה מסביבו בלבד. מחקרים שהראו שאין הבדל משמעותי בתוצאות של שתי הגישות.
מנהל המחלקה הכירורגית בה הייתי, אמר לי כאשר סיימתי את ההצגה שמדובר בקבוצה קטנה ושולית של רופאים ושהוא לא מבין מה חשוב בעיני שהאישה תישאר בחיים או שהיא תיראה קצת יותר יפה.
כיום, משתמשים בניתוח הכריתה הנרחב, רק במקרים חריגים ביותר, וזאת בגלל לחץ מתמשך של נשים לעבור ניתוח שיפגע במראה שלהן בצורה מינמאלית. למרות שלכירורגים היה נוח להתמיד בגישה שלהם, הם שינו את העמדה שלהם בהדרגה בעקבות רצון החולים. יתרה מזאת, ההבנה שאין הבדל בין כריתה נרחבת מקומית לבין כריתה הרבה פחות נרחבת מבחינת הסיכוי להחלמה, או התפתחות של גרורות, הביאה להבנה חדשה לגבי אופן התפתחות גרורות במחלות ממאירות ולמחקרים שכתוצאה מהן פותחו תרופות חדשות לטיפול בסרטן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחס הרופאים -
יעל פ25/09/2008אני לא יודעת איך אפשר לבצע זאת. אבל לדעתי הכי נכון שיהיה מרכז אחד בארץ שמומחה למיאסטניה. זאת בעיני אחרית הימים
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמרכז ארצי לחולי מיאסטניה -
מיכל-עליסה25/09/2008אני מסכימה איתך לחלוטין. אין ספק שכאשר מדובר במחלה נדירה ומורכבת כמו מיאסטניה במדינה קטנה כמו ישראל, רצוי מאוד שיהיה מרכז אחד שירכז את כל החולים. זה לא צריך להיות חזון אחרית הימים, פשוט צריך "משוגעים לדבר"
יש דוגמא מצויינת והיא מחלת ההמופיליה. פרופ זליגסון לפני שנים רבות שכנע את משרד הבריאות לרכז את כל החולים והמשאבים המוקצים למחלה זו במחלקה שלו.
אין ספק שגם הצוות וגם החולים הרוויחו מהעניין.
הטיפול במחלת המופיליה בארץ הוא מהטובים בעולם, עם צוות רב-מקצועי.
אתם מוזמנים להכנס לקבוצת התמיכה של חולי ההמופיליה באתר זה, כדי להיווכח בעצמכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסם של רופאים -
ערן משה25/09/2008אולי כדאי להגיע לקב' סטונדנטים לרפואה שיעשו עלינו סמינר מחלקתי כשהם בנוירולוגיה, השאלה איך אנחנו מגיעים אליהם.
אני מוכן להיות מוצג בסמינר אין לי כל בעיה עם זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהיות "מוצג" של סטודנטים? -
מיכל-עליסה25/09/2008אני במקומך הייתי חושבת פעמיים לפני שהייתי מתנדבת לתפקיד הזה.
אני חושבת שזו חוויה מפוקפקת למדי, להיות אובייקט לימודי במחלקה נוירולוגית
אבל אם אתה רוצה אין בעייה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לערן -
יעל פ26/09/2008בצירוף מיקרים מוזר פנתה אלי רופאת המשפחה שהיא גם חברה לשתף פעולה עם סטודנטים לרפואה בפרויקט חדש בו הם מלווים חולים כרוניים.
אולי זאת הזדמנות...אדבר איתה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהפנות סטודנטים לפורום (יעל פ.) -
משה פיק26/09/2008שלום יעל,
האם רופאת המשפחה דיברה איתך בצורה כללית או שהיא מדברת על פרויקט יחודי שמתקיים בימים אלה ?
הרעיון לעניין סטודנטים לרפואה שהם הדור הבא של הרופאים לדעת יותר על מיאסטניה נראה לי מוצלח. זכור לי שלפני מספר שנים פנה סטודנט לרפואה לקבוצה ובקש מתנדבים שמוכנים לעבוד איתו על עבודת גמר בנוירולוגיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל -
ערן משה27/09/2008סבבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)