הריון וקורטיזון במיאסטניה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון וקורטיזון במיאסטניה -
    משה פיק
    07/10/2008

שלום למעוניינות,
    לפני מספר ימים שלחתי במסגרת "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" שאלה לחולות המיאסטניה שעברו הריון ולידה בתקופת המחלה והשפעה/אי השפעה של פרדניזון לטובת יעל ש.
    להזכירכם :
    ********************************************************************************
    לחברי קבוצת התמיכה MG באינטרנט .... שלום !
    שלום לכל אותן חולות שילדו ילדים תוך כדי המחלה.
    שאלותיי אליכן היא :
    האם בתקופת ההריון והלידה השתמשת בפרדניזון ? אם כן באיזו כמות יומית ?
    האם הרופא הזהיר אותך על סכנות כל שהן בנטילת פרדניזון בזמן הריון ?
    האם לפני ההריון השתמשת בפרדניזון והפסקת לתקופת ההריון ? אם כן, מה לקחת במקום ?
    *******************************************************************************
    קיבלתי מספר תגובות שאני מרכז תחת כותרת אחת "הריון וקורטיזון במיאסטניה"
    כל תגובה תהיה בהודעה נפרדת.
    למי שעוד לא ענתה ויש לה מה להוסיף (לספר) ........ אתן מוזמנות להצטרף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (אריאלה) -

משה פיק
    07/10/2008

משה שלום,

אני לוקחת קורטזיון באופן קבוע מזה 30 שנה (במינונים שונים).

בזמן ההריון – אין בעיה ליטול קורטיזון.

בשלושת החודשים הראשונים של ההריון מרגישים חולשה מוגברת.

אחר כך המצב משתפר מאד. וניתן להוריד כמות הקורטיזון שכן הגוף מייצר בעצמו את ההורמונים.

אחרי הלידה צפוי החמרה – כל אחת והרמה שלה. (אני סבלתי מאד) ןאז מעלים את רמת הקוריטוזן על לשיפור ואיזון.

אריאלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (ליאת) -

משה פיק
    07/10/2008

משה שלום רב,

את שלושת ההריונות שלי עברתי לפני הרבה שנים (הראשון לפני כ-19 שנה והאחרון כ-13 שנה) ואת הפרדניזון קיבלתי למחלות אחרות שלי (לופוס וAPLA).

אני לא זוכרת כ"כ את הכמויות אבל זה היה בסביבות 80 מ"ג ביום

לא ידוע לי על סכנות בנטילת פרדניזון אבל שלושת ילדי (בעיקר הקטנה) סובלים ממחלות אוטואימוניות

לאחר שהתגלתה אצלי המיאסטניה לקחתי הרבה פרדניזון ובשלב מסוים (די התחלתי) אובחן אצלי שהפרדניזון עושה את הפעולה ההפוכה וחולשת השרירים התגברה.

מאז כ-8 שנים אני נוטלת אימורן שבהחלט עושה עבודה נאמנה.

מקווה שעזרתי קצת.
    שנה טובה וגמר חתימה טובה

בברכה,
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (שירלי) -

משה פיק
    07/10/2008

אני אמא לשלושה בנים ואת שני ההריונות (הראשון - של תאומים) עברתי כחולת מיאסטניה מאובחנת, עם קורטיזון (פרדניזון).
    הכמויות היו כ-10 מ"ג ליום . בהריון הראשון אף ירדתי בכמויות תוך כדי ההריון ל-15 מ"ג פעם ביומיים.
    לי דוקא אמרו שבהריון מרגישים יותר טוב מבחינת המייאסטניה, כי ההורמונים עוזרים. זה היה די נכון במקרה שלי.
    אחרי הלידה הראשונה - נאלצתי להעלות את הכמות בהרבה (80 מ"ג) כי היתה לי הרעה גדולה במחלה.
    אחרי הלידה השניה, בה קבלתי תוך כדי הלידה עירוי קורטיזון (הרופאים נזהרו עקב המשבר שעברתי לאחר לידת התאומים), העלתי הכמות ל-30 מ"ג למס' שבועות.
    הרופאים אמרו לי שהגוף שלי רגיל לקורטיזון וזו לא כמות גבוהה מאד להריון, לכן אין אזהרות מיוחדות.
    בהצלחה !!!
    הכי חשוב זה לשמור על אופטימיות. להיות אמא - רק יחזק אותך נפשית, וזה תמיד עוזר גם לבריאות הגוף.
    שנה טובה וגמר חתימה טובה!
    שירלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (אורית) -

משה פיק
    07/10/2008

אני אם לשלושה ילדים, את שתי הבנות ילדתי כאשר הייתי עדיין בריאה.
    בגיל 29 אובחנה המחלה. לאחר תקופה של שלושה חודשים, בהם הייתי מבולבלת, מתוסכלת
    ומדוכאת ולאט לאט קיבלתי את המחלה, פשוט בלי לחשוב הרבה החלטתי שאני מביאה לעולם
    ילד נוסף ולא מוותרת, עבדתי על עצמי שאני מסוגלת לזה עוד פעם אחת ודי, בייחוד לאחר שאני יודעת במה ההריון, הלידה והגידול כרוכים.
    את בני ילדתי בגיל 30. זה מה שנותן את האור, הכוח והאנרגיה. לא להיבהל.
    בשליש הראשון של ההריון, כמו שכתוב בספרות, יש הטבה במחלה ולא נזקקתי למסטינון במשך 3 חודשים. בשלבים האחרונים של ההריון, כמו כל אישה במצב רגיל, נעשים יותר כבדים ויותר קשה.
    אך עוברים את התקופה, וכל דקה עם תינוקך ביד אחרי שווה את זה ויותר מכך.
    לא לוותר. האמהות תיתן לך את הכוחות שתצטרכי לאחרי, ומבט אחד בתינוק ישכיח הכל.

בהצלחה,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריון וקורטיזון (נסרין) -

משה פיק
    07/10/2008

אין לך מושג יעל כמה לילות לא ישנתי חשבתי הרבה להתקדם ולהביא עוד ילד, כי הראשון היה לפני שאובחנתי, ובסוף החלטתי ללכת , לנסות, ונולד לי תינוק מתוק , בריא ומקסים....

החשש היה לי שלא אוכל לתפקד ושאהיה יותר חלשה מהנורמל אבל לטובתי זה היה הפוך בזמן ההריון אני תפקדתי יותר מקודם , גופי היה יותר חזק , נדיר ואחרי מאמץ שהרגשתי עיפה, נטלתי את 10 כדורים מסטינון כרגיל , פחדתי שיזיק לתינוק, וכמה בריא הוא היה ....(תודה לאל)

אם את רוצה את זה באמת מבפנים אל תהססי , ותלכי על הענין , את חייבת לשמור על עצמך אחרי הלידה, לא להיחשף לקור ולא להתאמץ........

עם איחולי לך בכל טוב,
    נסרין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה תודה תודה!! -

יעל ש
    07/10/2008

תודה לכולן על התשובות והמידע,
    מרגש אותי לראות עם מה כולנו מתמודדים וכמה כוחות יש בנו מתברר,
    גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו