מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיחסות למחלה כרונית -משה פיק11/10/2008
שלום לכולם,
למרות שאני מגיב לצורת החשיבה והתנהגות של אילן אני פונה במסר זה לכולם ולא עונה ישירות לאילן היות ואילן הוא חלק מאיתנו ... כלל חולי המיאסטניה .
הגישה של אילן היא לא יחודית שלו בלבד. כחולה שהתחיל את מחלתו (לפני 12 שנה) והבין מהר מאוד שבמקרה של מיאסטניה גרביס .... "מחלה כרונית" (כל אחד יכול לקרא לה בשם אחר כרצונו אולם היא נשארת בכל מקרה ... מחלה כרונית) שהיות שהיא כרונית היא אינה ניתנת לריפוי ואם לא מטפלים בה, היא הולכת ומחמירה. למדתי מאלפי חולים מכל העולם איך הם מטפלים במחלתם וגילית גישות שונות שמתוכם החלטתי על דרכי האישית שהכי מתאימה לאישיותי, לחומרת מחלתי, לטיפול שאני מסוגל לקבל ולמצבי בשלבים שונים של המחלה.
ובכן ....... איך מטפלים במחלה כרונית בשם "מיאסטניה גרביס" ?
על שאלה זו אין לאף אחד תשובה ברורה (כולל הנוירולוגים שמטפלים בנו).
ולמה אין לאף אחד תשובה ?
ראשית, אף אחד לא יודע מדוע הגוף (מערכת החיסון) בשלב מסוים מתחיל להלחם בעצמו .
אף אחד לא יודע מה גורם למחלה לפרוץ ולפגוע בצמתי העצבים - שרירים.
אף אחד לא יודע מדוע צומת אחת נפגעת וצומת אחרת לא.
אף אחד לא יודע מדוע בגילאי 20 - 40 כ-80% נפגעות נשים לאומת 20% גברים.
אף אחד לא יודע מדוע רמת הנוגדנים אינה משקפת את חומרת המחלה.
אף אחד לא יודע מדוע (עם אותה כמות נוגדנים) הגוף מפסיק להתקיף ונכנס ל"הפוגה"
והרשימה עוד ארוכה על מה שלא יודעים על המחלה
מכאן ברור שכל חולה יכול לבחור (כאשר הוא לא נמצא במצב מסכן חיים, קרי - בעיות נשימה) דרך שונה לטפל במחלה ואיני אומר שהדרך שאילן בחר (לאומת הדרך שאני בחרתי לעצמי, לדוגמא) היא אינה נכונה. אם הוא מרגיש שבדרכו הוא מצליח לחיות עם המחלה, (או ה "מיכשול" כפי שהוא קורא לה) יותר טוב מאשר בגישה אחרת.... יהי כך.
אולם .......... מה שאני חוזר ומדגיש מדי פעם הוא : חולי מיאסטניה שונים אחד מהשני ומה שמתאים לחולה אחד אינו בהכרח מתאים לחולה אחר. ישנם חולים במחלה במצב קל ולכן הטיפול בסימפטומים שלהם הוא יחסית קל............. לאומתם, ישנם חולים במצב קשה ואפילו קשה מאוד שהטיפול בהם הוא מורכב וקשה אפילו למומחים הכי גדולים שקיימים ברפואה כיום אפילו לייצב את מצבם, שלא לדבר על שיפור במצבם.
המחלה הזו היא מחלה מאוד מתעתעת שמסוגלת להתהפך ב 180 מעלות מהיום למחרת וקיימים, אפילו בין חבריינו הקרובים חולים עם שינויים פיתאומיים מדי שעה ולא ניתן לשפר את המצב רק בעזרת מחשבות טובות או חיוכים לכולם בבוקר.
ודבר אחרון שאני מוכרח להגיב עליו הוא : לא קיים דבר כזה ש"בגיל צעיר זה יותר מפריע מאשר בגיל מבוגר" . זו מחשבה לא בוגרת של אדם צעיר. זה בדיוק כמו שיגידו " זה מפריע יותר לנשים מאשר לגברים" ההתיחסות היא אישית לכל אדם ואני מאמין שמחלה כרונית מפריעה לכולם ואין אדם שלא רוצה להיות בריא ומוכן לוותר עליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסיים בכך שאגיד -
אילן11/10/2008הערה בוגרת, לא בוגרת, אני כאן לא בכדי להתווכח משה, וחבל שכך אתה מרגיש
פחות בוגר זה לנטוע באנשים את "ללא ריפוי", "מחלה חשוכת מרפא", אני לא אמשיך ואברך את כולם בחיים טובים.
אני חי טוב, מרגיש טוב ומחייך לכולם ומברך את כולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילן -
ערן משה11/10/2008היה לי דוד שעבר דום לב וסיפר שראה את האור, אבל הוא אף פעם לא רצה שאנשים אחרים יראו את האור הזה.
לכל אחד דרכי התמודדות שלו- אחד חי בהכחשה, אחד בהדחקה ואחד בהשלמה, לחיות עם מחלה כרונית- תקרא לזה איך שתרצה זו מחלה כרונית זה כמו לעבור תהליך אבל, כעס, הדחקה, הכחשה לבסוף באה השלמה, נראה לי שאתה בתחילת התהליך למרות שעברת הרבה שנים כחולה ונותחת וכו'- זו דעתי הפרטית, אין לי כח להתווכח על סמנטיקה פשוט ל"הראות את האור" נשמע קצת שחצני מידי.
שיהיו לך חיים טובים בדרכך, טוב לך אשרייך.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאילן, הדחקה והכחשה לא תמיד טובות -
נתן11/10/2008שלום אילן,
אין לי ספק שמבחנתך האישית מצאת לך את הדרך ההולמת ביותר להתמודדות והגעת אל המנוחה והנחלה.
אולם איני בטוח אם יום אחד חו"ח לא תקבל הלם וזעזוע עמוק אם המחלה תתפרץ במלוא עוצמתה.
אני סבור כי ההדחקה ,ההכחשה וההתעלמות מעובדת היותך חולה כרוני גורמת , אפילו ללא רצונך וידיעתך, לשאננות יתר, לחוסר תשומת לב לשינויים ולו גם קטנים,ולהתעלמות מאותות אזהרה ראשוניים, קטנים ולא חריפים.מי יודע אם לא תתחרט על כך, ואני מאחל לך בכל לב שלא.
אני חושב שלנו כחולי מיאסטניה, אותה מחלה שמשה כה מיטיב להדגירה כמתעתעת ומפתיעה, אסור להדחיק ו"לשחק" אותה בריאים וחזקים, אלא להיות ערניים, רגישים קשובים לגופנו.
אני אישית מרגיש עצמי כעת בריא וחזק, אבל במוחי כל הזמן מקננת הידיעה שאני חולה כרוני שמצבו יכול להתהפך בפתאומיות, ולכן אני כה רגיש לכל שינוי או תופעה גם אם היא נראית לי בתחילה כלא משמעותית או רלבנטית, או תמימה. אני חושב שתודעה ומודעות זו מחדדת אצלי את הערנות והרגישות ולא גורמת לי למרה שחורה או חוסר מוטיבציה ועייפות.
לא לחינם נאמר במקורותינו: ,אשרי אדם חרד תמיד" או משהו דומה.
בכל אופן-כל אחד באמונתו יחיה ,ואני מאחל לך רק בריאות מלאה וארוכת טווח.
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה, מחלה כרונית -
משה פיק14/10/2008לאילן,
כאשר אתה קובע שזה לא בוגר שאני "נוטע באנשים את "ללא ריפוי", "מחלה חשוכת מרפא", הרי אינך חושב שאני ממציא משהו שידוע בעולם הרפואה והוא: שמחלה כרונית מעצם הגדרתה היא מחלה "ללא ריפוי" וכאשר ידעו איך לרפאה היא תפסיק להיות "מחלה כרונית".
אני, במה שאני עושה מתוך החלטה אישית ובהתנדבות למען חולי המיאסטניה, (בארץ ובעולם כולו ) הוא להעביר ידע. ידע שאני רוכש מקריאת פירסומים רפואיים של אנשי מקצוע מהטובים בעולם בנושא, בהתקשרות עם חלקם וקבלת אינפורמציה או אישור לאינפורמציה שאני נחשף אליה ממקורות לא מקצועיים וברובו מהתכתבות עם החולים עצמם והידע שחלקם הגדול רוכש במשך השנים עם המחלה המתעתעת הזו.
אילן, איני "נוטע" בחולים כלום ואיני ממציא כלום. אם עשיתי ניסויים על עצמי כאשר הייתי בתוך המחלה כדי לנסות לצאת ממנה (לא להרפא, אלא להגיע ל"הפוגה") זה ביני לבין עצמי ולכן אף פעם לא ניסיתי לשכנע (או "לנטוע" כפי שאתה קורא לזה ) אף חולה לבצע מה שאני בצעתי (בעזרת נוירולוג כמובן) כדי להגיע לאן שאני הגעתי ואני מכיר בזה שבחלקו הגדול הוא בעזרת "מזל".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)