חיסון חורף כנגד שפעת -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיסון חורף כנגד שפעת -
    משה פיק
    12/10/2008

שלום לכולם,
    כבכל שנה מאז שאני חולה מיאסטניה אני דואג לקבל את החיסון נגד שפעת לקראת החורף הקרב ואכן היום קיבלתי את החיסון עבור השנה.

כבכל שנה בכל קבוצות התמיכה למיאסטניה בעולם מתחילות להגיע השאלות האם לקחת חיסון או לא ? האם הוא מותר לחולי מיאסטניה ? האם הוא מומלץ לחולי מיאסטניה ?

ובכן..... חיסון נגד שפעת הוא חיסון של נוגדנים מומתים, כך שהמקבל אותו אינו "נדבק" במחלה אלא מקבל נוגדנים שימצאו במערכת החיסונית שלו למקרה שהוא ידבק בה, אולם אז המחלה תהיה פחות אגרסיבית. החיסון ניתן בכל שנה לפי הערכות של מומחים שמחליטים איזה נגיף עלול לההופיע בחורף הקרוב.

אשמח לשמוע דיעות של חולים (אני משכנע שיש לכאן ולכאן).

אני מאחל לכולם שנעבור את החורף בריאים (עם חיסון או בלי חיסון).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיסון חורף כנגד שפעת -

הוספת תגובה

• חיסון -

תהלה
    12/10/2008

שלום! לי אמרו שאין לי טעם לקבל את החיסון מאחר ואני מקבל IVIG פעמיים בחודש. אין לי מספיק מרווח בין הטיפולים על מנת שהגוף ייצר נוגדנים לשפעת המומתת בחיסון. אז חבל שיהיו תופעות לוואי של החיסון אם בכל מקרה הוא לא יהיה יעיל בשבילי. בכל מקרה שמישהו לא בטוח מה כדאי לו לעשות, הייתי ממליצה להתייעץ עם רופא מומחה למחלות זיהומיות (ונגיפיות). אני התייעצתי עם רופאה שכזאת והגישה שלה הייתה שונה מאוד משל כל הרופאים שלא מומחים בנושא זה. בברכת חורף בריא לכולם! תהלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצתי עם מומחה למחלות זיהומיות -

-שלגיה
    16/10/2008

מנהל היחידה למחלות זיהומיות באחד מבתי החולים הירושלמים, שייעץ לי לקבל את החיסון לשפעת. כך אני מקפידה לעשות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון שפעת ו-IVIG -

גל
    19/10/2008

הרופאה של בני אמרה לי לא לחסן אותו נגד שפעת מאחר והוא מקבל טיפולי IVIG שלפי דבריה מכיל נוגדנים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוגדנים לשפעת חדשים כל שנה -

משה פיק
    19/10/2008

שלום גל,
    אין כל קשר בין טיפולי IVIG וחיסון נגד שפעת.
    כל שנה צריכים לקבל חיסון מחדש היות וועדה עולמית מחליטה איזה סוג נגיף יופיע בחורף הקרוב ונגדו מייצרים את הנוגדנים המתאימים.
    IVIG אכן הוא חומר שמכיל נוגדנים אולם אם הנוגדן השנתי הספציפי אינו נמצא בו וסביר להניח שהוא אינו, יש צורך לקבל את החיסון, אם כמובן רוצים להיות מחוסנים בחורף הקרוב מהנגיף שיופיע בתקופת החורף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדאי שהקרובים אליכם יתחסנו -

-שלגיה
    24/10/2008

כדי שגם אם אינכם מתחסנים, תפחת הסכנה שתידבקו ע"י בן משפחה שחלה.

אני התחסנתי אתמול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו