מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניידות רכב -יעל פ17/10/2008
אני בשבוע הבא בוועדה חוזרת
יש לי 75% נכות רפואית
אני מסיימת ביום א' סדרה של 5 IVIG .
האם אוכל לקבל ניידות?
אלו הטבות מגיעות לי בנוסף להקלה במיסי עיריה ותו נכה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניידות רכב -
ערן משה18/10/2008יעל אם תעברי על דפים קודמים של הפורום יש שם דיונים רבים על ניידות, ניידות מקבל מי שיש לו קושי בחלק התחתון של הגוף בלבד, קרי, קושי בקימה מישיבה, קושי בהליכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניידות רכב לערן -
יעל פ18/10/2008ערן
זכורה לי התכתובת בנושא אך לא מצאתי אותה
לצערי אני סובלת בעיקר מחולשה בגפיים התחתונות ובצואר
הייתי בועדה לפני שנה ולא אושר לי אולי בגלל שאני עדיין לא נעזרת באביזרים
אני מתעקשת וחושבת שמגיע לי ולכן ביקשתי הנחיות ממך
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנידות רכב -
ערן משה18/10/2008יעל שלום
אם הית בוועדה אז את יודעת את ההליכים הראשוניים, גם אותי דחו בתחילה אך לא הרפתי והגשתי וועדת ערער, בזמנו הוועדה מהמחוזית לא יכולה הייתה לאשר לחולי מיאסטניה כי המחלה אינה מצוינת בדף הצהוב אותו הרופא צריך למלא, אז רק לוועדת ערער היתה אפשרות להקיש ממיאסטניה למחלות אחרות. כיום גם בוועדות המחוזיות מאשרים לחולי מיאסטניה וההנחיה היא לפי התפקוד עצמו, אין קשר בין שימוש באביזרים לבין אישור הוועדה.
הצעתי לך להגיש בקשה חוזרת, לצרף את כל המסמכים הנחוצים עם מכתב עדכני של רופא מטפל ושישים דגש על חולשת גפיים תחתונות (זה בעצן מה שנבדק). כמו כן אם את יכולה להרשות לעצמך תשהי את נטילת המסטינון לאחרי הוועדה באותו יום, כלומר צריך לכוון כך שבזמן הועדה תהיי בסיום המסטינון, תלוי גם כיצד הוא משפיע עלייך בשעות אלו- בד"כ 3-5 אחה"צ.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניידות לערן -
יעל פ19/10/2008מסטינון עלי לא משפיע. לכן אני עכשיו בסדרת IVIG
אני חושבת ומקווה שעד יום חמישי תהיה הטבה ואז בעצם לא אעבור את הוועדה
הבעיה היא העיתוי. אם היתה הועדה לפני חודש כנראה הייתי משכנעת אותם
כמה זמן אחרי סדרת עירויים המצב אמור להשתפר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל -
ערן משה19/10/2008על כל אדם תרופה משפיעה בצורה אחרת, אני מבין שיש אנשים שמסטינון לא משפחע עליהם, במקומך הייתי מנסה שוב, אפילו השפעה קטנה ביותר זה שווה, אלא אם כן זה עושה לך תופעות לוואי. גם אצלי לא משפיע כל הזמן אותו דבר, אבל בכל זאת. באשר ל- IVIG אשרייך שזה עוזר, בד"כ עושים 5 טיפולים רציפים ואחרי כן אחד ל- וזה תלוי בנוירולוג המטפל ובשיטות טיפולו, ממש כמו בפלזמה פרזיס. חוץ מזה אני מתקשה להאמין שלאחר הטיפולים את הופכת לפנתר ורצה לשחק כדורגל או עושה טריאתלון. אני הייתי הולך לוועדה, תעשי קצת הצגות, לא יקרה כלום, הרופאים צריכים להבין שיש מחלות שהיום אתה בסדר מבחינתם אבל בעוד שבוע תהיה על הפנים ואז באמת תזדקק לכל תנאי הניידות שמאפשרים. לא לוותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניידות, ליעל -
גל19/10/2008הי יעל!
אל תוותרי! אני ניגשתי עם הבן שלי (בן 16) לוועדה, כמובן דחו אותו, הגשתי ערעור ואז הוא קיבל 50% פטור, (העניין אצלו שהוא אינו נוהג, ולכן היינו צריכים לבחור בין הטבה זו, לבין קיצבתו החודשית, כלומר אחת מבין השתיים), אבל לעניננו זה אפשרי ומעשי לקבל פטור כלשהו. אל תוותרי! כמובן שיש משקל למכתב מניורולוג מומחה, בכיר וידוע.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממשיכה את תגובתו של גל -
לורין25/10/2008אני בת 28. הגשתי לפני כשנה ניידות כאשר יש לי 60% נכות רפואית בביטוח לאומי.
לא היה לי שום קושי לקבל הטבת ניידות בועדה הראשונה. אך כפי שגל ציין ביקשו ממני לוותר על הקיצבה החודשית שנקראת "שירותים מיוחדים" כדי לקבל את הטבת הניידות. לי זה לא השתלם אז ויתרתי עליה.
אני נכנסתי עם חיוך, בלי הצגות אך כמובן שפיספסתי כדור אחד על מנת שיוכלו לראות ולהרגיש מה אני עוברת כשאני חלשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניידות-
ערן משה26/10/2008אין כפל קצבאות בין ניידות לשירותים מיוחדים רק כאשר שירותים מיוחדים 50- 100% במצב של 150% ניתן לקבל את שתי הקצבאות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקיצבת שירותים מיוחדים -
יעל26/10/2008מה זאת הקיצבה ואיך מקבלים אותה?
אני עם 75% נכות. ביקשתי ועדה בגלל החמרה. הנוירולוג שאל אותי אם אני מתלבשת ומתרחצת לבד עניתי שכן ובכך נגמרה הועדה ללא תוצאות
מה עם קניות? ניקיון בבית? כביסות וכל השאר? קופ"ח לתרופות ומרשמים? אני נעזרת בבני משפחה אבל עד מתי??
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל -
ערן משה26/10/2008שירותים מיוחדים ניתנים לאנשים המתקשים בתפקוד בביתם, כמו בגמלת סיעוד, באם ת נעזרת בקימה, הגשה וחימום אוכל , רחצה והלבשה, הליכה אז מגיעים שירותים מיוחדים וגם כאן לפי מידת התפקוד, לדעתי יש 3 דרגות. שר"מ- שירותים מיוחדים ניתנים בצורת כסף כשאת יכולה להשתמשבו כרצונך גם למטפלת. אחוזי הנכות הללית אינם קשורים בד"כ לשר"מ כמו שאינם קשורים לניידות. ביטוח לאומי אינו יכול לספק את צרכיהם של כל הנזקקים ולכן כמו לכל דבר יש קריטריונים וקניות הבאת תרופות אינם נמצאים בין הקריטריונים לקבלת שר"מ, זה החוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניידות רכב -
יעל29/10/2008לא אושרה לי. לאכזבתי
הסיבה: מיאסטניה לא ברשימת המחלות שלהם
האם לא הגיע הזמן לעדכן את הרשימה.? למיטב ידיעתי היא לא עודכנה משנות ה50
למי אפשר לפנות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניידות , לא למיאסטניה -
משה פיק30/10/2008שלום יעל,
כפי שאני זוכר מהסבריו של ערן, אכן מיאסטניה אינה מופיעה ברשימת המחלות שניתן לקבל עבורן ניידות ולכן הם באופן אוטומטי דוחים אותך.
עלייך להגיש ערר ותוזמני לוועדת ערערים ששם ישמעו אותך ואם תעמדי בקריטריונים של פגיעה בחלק הגוף התחתון תוכלי לקבל ניידות.
זו הדרך שחולי המיאסטניה עוברים כל זמן שלא יוסיפו את המחלה לרשימת המחלות שעבורן ניתנת ניידות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניידות רכב -
יעל30/10/2008עברתי את התהליך וגם שם לא אושרה לי ניידות כנראה משנה על איזה רופא נופלים
בדו"ח הרפואי כתוב חולשה משמעותית בגפיים תחתונות ובמכופפי צוואר
לדעתי רק כוח קבוצתי שיפעילו חולי מיאסטניה יכניס אותנו לרשימה.
שכן שלי שעובד בתור רופא בועדה של ביטוח לאומי טוען שהרשימה לא עודכנה משנות החמישים
סביר להניח שאז לא ממש התייחסו למחלה
אולי כדאי לפנות לארגון הנכים ולהפעיל לחץ
יש בארץ 500 חולי מיאסטניה בערך ומתוכם לא כולם סובלים מחולשה בגפיים תחתונות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)