פריחה בעקבות IVIG -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריחה בעקבות IVIG -
    יעל
    23/10/2008

ביום א' סיימתי סדרה של 5 טיפולים
    היום הופיעה פריחה וגרוד על הצוואר והידיים
    מישהו חווה את התופעה
    האם יש קשר??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריחה בעקבות IVIG -

הוספת תגובה

• IVIG , תופעות לוואי -

משה פיק
    23/10/2008

שלום יעל,
    אני אישית לא חוויתי תופעה כזו כאשר בצעתי טיפולים, אולם זו אחת מתופעות הלוואי המוכרות שחולה עלול לחוות מטיפול באימונוגלובולינים.

תופעות לוואי אפשריות:

? כאבי ראש - (Headache)
    ? צמרמורת - (Chill)
    ? כאבים בחזה - (Chest Pain)
    ? כאבי שרירים - (Muscles Pain)
    ? מכאובים - (Aches)
    ? תגובה אלרגית - (Allergic Reaction)
    ? ריאקציה בעור - (Skin Reaction)
    ? דלקת כרום המוח / לא מזוהמת - (Aseptic Meningitis)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל -

ערן משה
    24/10/2008

תיתכן פריחה סתם, כתגובה לטיפול, אבל פריחה היא בד"כ סימן ראשוני לרגישות לתרופה- אלרגיה וזה יכול להביא איתו תופעות הרבה יותר מסוכנות, לכן הייתי ממליץ לדווח מיידית לרופא ולהיבדק במיון או ע"י הרופא המטפל. אישית לא הייתי ממשיך את הטיפול עד לבירור העניין כי ייתכן שיש איזו מחלה ויראלית שאת מפתחת שמתבטאת בפריחה, לא לסמוך על כך. תגובה אלרגית היא תגובה מצטברת- מתחיל בפריחה אח"כ "התנפחות" כולל של דרכי הנשימה ועד חנק לכן פנייה מיידית והפסקת הטיפול, לצערי עד לבירור סופי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן -

יעל
    24/10/2008

תודה על תגובתך המהירה והעיניינית
    אני מאוד מודאגת כי זה כביכול הטיפול האולטימטיבי שהם מציעים לי
    היום אין איש במחלקה
    התחלתי טיפול בלורסטין ואתקשר ביום א
    שוב תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה בעקבות העירוי

- ליעל בתיה
    24/10/2008

גם לי היה פריחה באזור הצוואר והיידים לאחר קבלת העירוי בבית החולים ולקחו את המספר של הסידרה שנמצאת בתחתית האריזה ושלחו לבירור בבית המרקחת המרכזי של קופת החולים והתברר שסידרה שלמה היה בה תופעות לוואי כמו זו שאת עברת וגם אני ומתברר שעוד מספר אנשים, קיבלתי לורסטין והפריחה עברה ושבאתי לקבל שוב עירוי נתנו לי שוב את הכדור הזה לפני קבלת הטיפול.
    אני רוצה להוסיף שכל זה היה לפני כשנה וחצי כיום אני לא מקבלת יותר את העירוי הזה בגלל סיבה אחרת אם תרצי אפרט לך בהמשך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבתיה -

יעל
    24/10/2008

אני אמורה לעבור סדרה נוספת בחודש הבא וחוששת שבגלל הפריחה זה יתבטל
    קיוויתי שזה יעמיד אותי על הרגליים
    באיזה בית חולים את מטופלת ומה נתנו לך במקום?
    תודה
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל מבתיה -

בתיה
    25/10/2008

לפני שאת מקבלת את הטיפול החודשי שלך בחודש הבא אני מציעה לך מתוך נסיון תבקשי שיתנו לך לורסטין על מנת למנוע את תופעות האלרגיה ולא בטוח שיהיו לך. אני קיבלתי את העירוי בביה"ח קפלן ברחובות והרגשתי יחסית טוב בין טיפול לטיפול. כיום אני לא מקבלת ivig מכיון שתוך כדי הטיפול האחרון שקיבלתי פתאום הרגשתי לא טוב נעשה לי פתאום "חושך בעיניים" ואיבדתי את כושר הדיבור הפסיקו לי מיד את העירוי ואושפזתי ל- 3 ימים מסתבר שעברתי אירוע מוחי קל שיכול להיות שזו תוצאה מהעירוי והרופאה המטפלת בי לא מוכנה לסכן אותי ולהמשיך את הטיפול ב- ivig ולכן היום אני מקבלת רק מסטינון + פרדינזון .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבתיה -

יעל
    25/10/2008

לא ידעתי שבקפלן יש מחלקה שמטפלת במיאסטניה. אני עבדתי שם 20 שנה
    האם עושים שם גם פלזמהפרזיס?. האם זה אינו טיפול חליפי למצב כזה?
    תודה על תשובתך. כתובת המייל שלי [email protected]
    אשמח אם תכתבי למייל שלי כדי שאוכל לקבל ממך עוד אינפורמציה.
    אני גרה בנס ציונה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל -

בתיה
    26/10/2008

היי,
    גם אני גרה בנס ציונה אשמח אם תיצרי קשר 08-9400757 על מנת שנוכל לשוחח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פריחה -

תהלה
    26/10/2008

יעל שלום!
    כפי שכתבו כבר אחרים - אחת מתופעות הלוואי של האימונוגלובולינים יכולה להיות פריחה. אני מקבלת IVIG כבר שש שנים (רוב הזמן פעמיים בחודש). אני בעיקר סובלת ממיגרנות כתופעת לוואי אך לעיתים יש גם תופעות אחרות כמו דפיקות לב, פריחה או גירוי של העור. אצלי זה בדרך כלל עובר אחרי כמה שעות (שעתיים/שלוש) של מנוחה. האמת היא שאף פעם לא דיברתי על כך עם הרופא כי התופעות חולפות די מהר ולא מפריעות לי יותר מידי.
    צריך לזכור שIVIG זה חומר ביולוגי ושיכולות להיות לזה תופעות לוואי - לא סתם חייבים לקבל את זה בהשגחה רפואית. צריך גם לזכור שהתגובה בכל פעם יכולה להיות שונה - לעיתים יש תופעה אחת ולעיתים אחרת.
    לדעתי, אם יש משהו שמספיק מפריע לך כדאי לספר לרופא אך לא צריך להילחץ - זה לא תורם לשום דבר (במיוחד לא לחולי מיאסטניה) אני מאמינה שבסופו של דבר ימצאו את הדבר הנכון בשבילך.
    גם אחרי שימצאו איזון מסויים יכול להיות שלאחר תקופה שוב יצטרכו לחפש משהו ואז לפעמים אפשר לנסות שוב טיפול שעשית בעבר ולא כל כך הצליח אך הפעם הוא כן יצליח.
    בקיצור - אל תאבדי תקווה (כמה שזה קל להגיד וקשה ליישם!!!) ואנחנו כאן בשבילך כדי לנסות לעזור לך שזה לא יקרה!

בהצלחה!
    תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימונו (לתהילה) -

יעל
    26/10/2008

תודה על העידוד
    לא חשבתי על אפשרות של פעמיים בחודש
    מותר לשאול באיזה בי"ח את מטופלת ועל ידי מי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל -

תהלה
    28/10/2008

שלום! אני שמחה שהצלחתי לעודד אותך ולו במקצת. אני מטופלת בירושלים בביה"ח הדסה עין כרם ע"י פרופ' קרוסיס. שיהיה רק טוב! תהלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו