תשלום -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשלום -
    לילה טוב-מיכל
    24/10/2008

רציתי לדעת אם מי שעבר טיפול ivig שלם על כך במסגרת "חולה כרוני" שזהו תשלום קבוע ע"י קופ"ח חולים או שנדרש ממנו תשלום נפרד?
    מכיוון שקיבלתי ממכבי חשבונית ע"ס 8450 ש"ח וכתוב בה ע"י הסדר הוראת קבע וכשפניתי לשאול למה הכוונה בנתיים לאיש לא היתה תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תשלום -

הוספת תגובה

• תשלום לטיפול IVIG -

משה פיק
    24/10/2008

?????? למי עונים ? אני מבקש מהשואל לרשום שם לכל כניסה לפורום (יכול להיות בדוי)

ןעכשיו לעצם הענין ...........

1. טיפול IVIG אינו עולה כסף לחבר בקופת חולים, מה שעולה כסף הוא החומר (אימונוגלובולינים) שהחולה צריך לרכוש לפני הטיפול.
    2. חולה כרוני (מיאסטניה היא מחלה כרונית) משלם בכל חודש עבור התרופות שהוא לוקח למיאסטניה עד סכום מכסימלי של -.200 ש"ח (משתנה מדי פעם ע"י הקופה).
    3. לפני 10שנים הסידור היה שהחולה היה משלם את מלא הסכום ואוסף קבלות. מדי 6 חודשים היה עליו להגיש בקשה להחזר הסכום ששולם מעל הסכום המקסימלי.
    4. כיום - מי שמוכר כחולה כרוני, אינו משלם במזומן על התרופות למחלה, אלא חותם בלבד על הטופס והקופה מושכת כסף מהבנק לפי הוראת קבע.
    הסידור הזה מאפשר לקופה למשוך כספים בכל חודש אך ורק עד הסכום המקסימלי שמוגדר באותה העת.

טיפול IVIG הוא טיפול שנמצא בסל הבריאות אולם.....אולם קופות החולים אינן ששות לספק אותו בתנאים הנ"ל בטענה שהוא אינו מוגדר כטיפול למיאסטניה ולכן כל חולה שבכ"ז מקבל אותו משלם סכומים שונים לפי מצב רוחו של האחראי לקבלת אישורים בקופת החולים.

כאשר אני קיבלתי את האישור לטיפולים לפני 11 שנה והזמנתי כמות של 175Gr (חומר עבור 5 טיפולים) , בית המרקחת ביקש ממני -.40000 ש"ח (שכמובן לא שילמתי לו) אולם השארתי ערבון של כמה מאות שקלים וקיבלתי את החומר. יותר מאוחר סוכם שאני אשתתף ב -.200 ש"ח עבור כל טיפול, סכום שיהיה מחוץ לחישוב של -.200 ש"ח מכסימלי עבור תרופות נוספות כגון מסטינון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו