מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביטוח לאומי או משרד הבריאות ? -משה פיק01/11/2008
שלום לכולם,
ידוע לי מנסיוני האישי שהוועדה לקבלת נכות היא בביטוח הלאומי וכאשר מבקשים לקבל תו נכה פונים למשרד הבריאות שמשם מקבלים אישור למשרד הרשוי שמנפיק את התו.
לגבי וועדה/קבלת ניידות אני שומע מאותם שמתעסקים בנושא מדי פעם על ביטוח לאומי ומדי פעם על משרד הבריאות.
מי יכול לעשות לי סדר בנושא (ערן?) ?
האם משרד הבריאות מעורב בטיפול הנ"ל או שהכל מתבצע במסגרת הביטוח הלאומי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי או משרד הבריאות -
ערן משה01/11/2008משה שלום
לוועדת נידות ניגשים לביטוח לאומי, יש וועדה מחוזית ובאם היא לא מאשרת יש וועדת ערער, הכל עובר דרך ביטוח לאומי. במידה וקיבל הנבדק אחוזי ניידות מסוימים, חזר לביטוח לאומי וקיבל את התשובה בנוגע לרכב המאושר לו, קרי אחוזי הנחה על מכס של הרכב המאושר וקצבת ניידות המגיעה לו, גם זו תלויה בגודל הרכב המאושר ובשאלה האם הנבדק עובד או לאו.
באם הנבדק חושב כי הרכב המאושר לו אינו מתאים, מגיש בקשה בביטוח לאומי לוועדת גודל רכב המתבצעת במכון לבטיחות בדרכים- בת"א או בחיפה (אלו הידועות לי) שם מתקיימת ועדה ובה רופא וטכנאי בטיחות והם קובעים את גודל הרכב הנדרש ואם צריך איזה אבזור ואילו הגבלי נהיגה יש לנבדק, באם זקוק הנבדק לאבזורים כגון הגה מרוכך, מנגנון נהיגה ידני אזי החלטות הוועדה נמסרות למשרד הרישוי, על הנבדק לעבור מבחן כשירות נהיגה ברכב בו יש את האבזור המתאים לו ואז לאחר שעבר את המבחן יחליטו את גודל הרכב וסוגו ותשובתם נמסרת לביטוח לאומי, במקביל לנבדק כמובן.
מקווה שעשיתי לך סדר בענינים. אין למשרד הבריאות כל נגיעה בהחלטות ניידות של נבדקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי או משרד הבריאות -
תהלה04/11/2008למיטב הבנתי - ביטוח לאומי דואג לכל הקשור בקצבאות (נכות וניידות) ומשרד הבריאות והרישוי קשורים רק לקבלת תו נכה לאלו שהוכרו על ידי ביטוח לאומי כנכים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)