הפסקת נשימה בשינה, קשור למיאסטניה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפסקת נשימה בשינה, קשור למיאסטניה?
    -שלגיה
    03/11/2008

אני בת ארבעים וקצת, חולת מיאסטניה, מטופלת באימורן ופלסמפרזיס.
    בחודשים האחרונים יש לי, מידי פעם, הפסקת נשימה בשינה.
    אני מתעוררת וקמה מיד, בעמידה אני מצליחה, לאחר כמה שניות איומות, לחזור לנשום.
    בעלי אומר שלפעמים אני נוחרת, אבל בשקט.
    האם הפסקות הנשימה האלה קשורות במיאסטניה?
    האם לפנות לרופא אא"ג או לנוירולוג, כדי לקבל הפנייה למעבדת שינה?
    האם מומלצות בדיקות נוספות במצבי, פרט למעבדת שינה?

אני מפחדת ללכת לישון...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפסקת נשימה בשינה -

משה פיק
    04/11/2008

שלום נמה,
    דום (הפסקת) נשימה בשינה היא מחלה בשם Sleep Apnia .
    אין קשר ישיר בין שתי המחלות.
    אולם ......... לא מעט חולי מיאסטניה חולים גם בדום נשימה בשינה ומשתמשים במכשיר בשם CPAP (משאבת אויר) שמאפשר להם לנשום בחופשיות תוך כדי שינה בלילה ולהקטין את מספר הפסקות הנשימה שנחירות הן אחת מהסימנים לכך.

היות ואחד מהסימפטומים הפחות נחמדים והיותר מסוכנים במחלת מיאסטניה היא חולשת שרירי הבליעה ו/או הנשימה אני ממליץ לכל חולי המיאסטניה לעבור בדיקה במכון שינה.

הפניה למכון שינה אינה מחייבת פניה לנוירולוג, גם רופא משפחה יכול לבקש זאת.

אני אישית, בעקבות המידע הנ"ל עברתי בדיקה במכון שינה שאיבחן לי את המחלה ואני משתמש במכשיר CPAP שמקטין את כמות הפסקות השינה מ- 35 בשעה (מצב בינוני) ל- 5 הפסקות בשעה (מצב טוב).

נמה, את שואלת : "האם מומלצות בדיקות נוספות במצבי, פרט למעבדת שינה?
    אם את סובלת מבעיות נשימה במשך היום ... כן,
    אם הבעיה שלך היא התעוררות משינה עקב חוסר נשימה + נחירות, הבדיקה, האיבחון והטיפול הוא במכון שינה בלבד.

ועכשיו שאלתי אלייך, נמה : האם את חברה ב "קבוצת התמיכה MG באינטרנט" ומקבלת מידע לדוא"ל שלך ? אם לא..... שילחי לי Email

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקות נשימה -

ערן משה
    04/11/2008

שלום נמה
    יש קשר ישיר בין הפסקות נשימה בשינה למיאסטניה היות ובשינה אני נושמים פחות והשליטה על שריר הבליעה והנשימה פחותה בגלל ערנות נמוכה, יש צבירת דו תחמוצת הפחמן ולכן את מתעוררת וצריכה לקום ולהחזיר את הנשימה, זה אינו ום בנשימה גיל ממנו סובלים רבים שלא חולים בשנימה, והוא מתבטא בעיקר בנחירות רמות.
    לדעתי ולהמלצתי כך אני עשיתי בדחיפות לפנות לרופא ריאות ולספר את הסיפור, לבקש תפקודי נשימה ומעבדת שינה במקביל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו