בדיקת MSLT -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת MSLT -
    משה פיק
    04/11/2008

שלום לכולם,
    במטרה להחליף את מכשיר ה- CPAP למכשיר BPAP אני עומד לעבור בדיקת MSLT (חוב שינה).
    האם מישהו מהחברים עבר בדיקה זו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת MSLT -

הוספת תגובה

• MSLT -

ערן משה
    04/11/2008

משה שלום
    זוהי בדיקה הבודקת את מהירות הירדמותך מחד ואת הכניסה שלך לשינה עמוקה- שנת REM מאידך, לא ברור לי מדוע הבדיקה נעשית כאינדיקציה ל BIPAP. ניתן לקרוא על הבדיקה באתר SLEEPEDUCATION
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע לבצע MSLT ? -

משה פיק
    04/11/2008

שלום ערן,
    אני יודע מהי הבדיקה ולשם מה היא מיועדת, אני (עדיין) מחפש חולה מיאסטניה שעבר אותה כדי לשמוע "חוויות" ותוצאות, דבר שעדיין לא מצאתי בחיפושי אצל חולי מיאסטניה ברחבי הגלובוס.

יפה שאתה שואל: "מדוע הבדיקה נעשית כאינדיקציה ל BIPAP."
    גם אני שואל זאת...... אולם הבדיקה שלי קשורה ל BPAP היות ומכבי אינה מעוניינת לספק לי את המכשיר שעליה המליצה דיצה גרוס (כנראה עקב המחיר) ובכדי להשתמט מחובתה לספק לי אותו הם ביקשו את חוות דעתו של ד"ר ירון דגן (מכון שינה - אסותא) והוא מעוניין שאני אבצע את הבדיקה הנ"ל כאשר אני "שפן נסיונות" לדעתי.
    התלבטתי הרבה בשאלה אם לבצע את הבדיקה (כבר עברתי 5 בדיקות שינה ב 3 מכונים שונים, במשך השנים) ולבסוף החלטתי לבצע אותה אם היא לא תהיה מטרד גדול מדי, היות וזו בדיקה שנמשכת 24 שעות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• MSLT -

ערן משה
    04/11/2008

משה שלום
    את הבדיקה עושים למי שיש בעיית נרקולפסיה - הרדמות במשך שעות היום בד"כ כלומר לא בשעות השינה הרגילות, אני לא רואה שום קשר למיאסטניה אלא באם בודקים צבירת דו תחמוצת הפחמן ואז ברור מדוע הבדיקה להתאמת BIPAP. הייתי עושה אותה כמוך ,למרות הצורך ב- 24 שעות וייתכן שזה בשביל הניסוי, וגם זה לא נורא - תרמת משהו למדע, כל עוד זה לא מזיק .
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביצוע בדיקת MSLT -

משה פיק
    08/11/2008

שלום לכולם,
    ובכן........ עברתי את בדיקת השינה הארוכה MSLT שנמשכה 24 שעות וכללה 6 בדיקות שינה.
    תיצאות אקבל תוך שבועיים - שלושה ואדווח לכם אם יהיה משהו מעניין.

התברר לי שבדיקה דומה (5 בדיקות ב 22 שעות) עוברים נהגים שמבקשים לקבל רשיון למונית ונהגי משאיות. בדיקת השינה הלילית שלהם היא זהה אולם הבדיקות היומיות הנוספות הן שונות מבחינת הזמנים (40 דקות כל שעתיים) ו "הפוכות". למה הכוונה ?
    אותי בדקו בדיקות שינה (נסיון להרדם) במשך 20 דקות , כל שעתיים ואןתם בדקו בדיקת "הישארות ערים" למשך 40 דקות בחדר חשוך כל שעתיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו