אימורן -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אימורן -
    יעל פ
    14/11/2008

מהן תופעות לוואי של אימורן?
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אימורן -

הוספת תגובה

• תופעות לוואי, אימורן (1) -

משה פיק
    14/11/2008

שלום יעל,
    תופעות לוואי של אימורן – Imuran

? חום - - - - - - - - - - - - - - - - - - Fever
    ? צינה, הצטננות - - - - - - - - - - - Chills
    ? כאבי גרון - - - - - - - - - - - - - - Sore Throat
    ? כאבי שרירים - - - - - - - - - - - - Muscle Pain
    ? כאבי מפרקים - - - - - - - - - - - Joint Pain
    ? עייפות - - - - - - - - - - - - - - - - Unusual Tiredness
    ? חולשה - - - - - - - - - - - - - - - Unusual Weakness
    ? כאבי בטן - - - - - - - - - - - - - - Stomach Pain
    ? בחילות - - - - - - - - - - - - - - - - Nausea
    ? הקאות - - - - - - - - - - - - - - - - Vomiting
    ? דימום - - - - - - - - - - - - - - - - Bleeding
    ? חבורות בעור - - - - - - - - - - - - Bruising
    ? צהוב בעיניים - - - - - - - - - - - - Yellowing of Eyes
    ? צהוב בעור - - - - - - - - - - - - - - Yellowing of Skin
    ? החסרת "מחזור" - - - - - - - - - Missed Menstrual Period
    ? שיעול - - - - - - - - - - - - - - - - Cough
    ? קוצר נשימה - - - - - - - - - - - - Shortness of Breath
    ? פצעי-קור בפה - - - - - - -- - - - - Cold Sores in the Mouth
    ? פצעי-קור בשפתיים - - - - - - - - - Cold Sores on the Lips
    ? דם בשתן - - - - - - - - - - - - - - - - Blood in Urine
    ? כאבים בהטלת שטן - - - - - - - - - Painful Urination

מרגע שמתחילים להשתמש בתרופה ועד שמקבלים תוצאות טובות עלול לעבור זמן רב (בין 3 חדשים לשנה ). במשך זמן זה, עד שהגוף מתרגל לתרופה עלולות להופיע תופעות לוואי שאינן דורשות טיפול רפואי.
    ? איבוד תיאבון - - - - - - - - - - - - - Loss of Appetite
    ? בחילות- (בצורה קלה) - - - - - - - Mild Nausea
    ? הקאות – (בצורה קלה) - - - - - - - Mild Vomiting
    ? אבוד שיער – (בצורה קלה) - - - - - Mild Hair Loss
    ? תפרחת בעור - - - - - - - - - - - - - - Skin Rash
    ? השחרת העור - - - - - - - - - - - - Darkening of the Skin
    ? השחרת הציפורניים - - - - - - - - Darkening of the Fingernails

המשך ב- "תופעות לוואי, אימורן (2)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי, אימורן (2) -

משה פיק
    14/11/2008

תופעות לוואי אימורן (המשך),

אי סבילות לתרופה
    ישנם חולים שאינם מסוגלים להשתמש בתרופה עקב תופעות לוואי חמורות שמופיעות כבר בשבועות הראשונים, אפילו לפני שהיא משפיעה על המחלה. חלקן הן תופעות שהחולים חווים וחלקם מתגלים בבדיקות דם שחייבים לבצע בצורה מחזורית כל זמן השימוש בתרופה. התופעות הללו מחייבות הקטנת המינון או הפסקת השימוש בתרופה.

Leucopenia - מיעוט תאי- דם לבנים (הדבר מתגלה בבדיקות דם). לפעמים גם דיכוי ייצור כדוריות-דם אדומות שעלול לגרום לאנמיה – Anemia.

Hepatotoxicity – רעלנות לתאי הכבד

?Acute Flu-like Indiosyncratic – תופעה ייחודית חמורה של "כמו-שפעת". (הרבה רופאים חושבים בטעות שזו שפעת).

Pancreatitis – דלקת הלבלב.

התרופה אינה מומלצת לשימוש נשים בהריון היות וקיימת אפשרות של פגם בילוד. לחולים שמעונינים בהגדלת המשפחה יש להפסיק את השימוש בתרופה בזמן התהליך (גם לגברים) ולאורך כל ההריון (עבור נשים).

התרופה עלולה לגרום להדחקה של מוח העצמות ורמה גבוהה של אנזים (חמר מתסיס) בכבד, לכן יש לבצע בדיקות כל זמן השימוש בתרופה.

קיימת אפשרות לסיבוכים נדירים של : אי פוריות, עקרות אצל נשים בגיל הלידה ושכיחות מוגברת של סוגים מסוימים של ממאירות (מחלת סרטן).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא

אפרת
    14/06/2011

איזה תופעות מפיחדות מה עוד אםפשר לומר על התרופה הזאת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל -

ערן משה
    14/11/2008

אימורן היא תרופה ציטוטוקסית כלומר רעילה לתאי הגוף. יש לה הרבה תופעות לוואי כפי שמשה ציין מכייון שהיא כימותרפיה קלה. אני נוטל אימורן זו הפעם השנייה, כרגע לא עוזר במיוחד, אך תופעות הלוואי מהם אני סובל הן בחילות קלות בבוקר, טעם רע בפה, נשירת שיער קלה ביותר, עלייה קלה של אנזימי הכבד (בגדר התקין), ירידה של לימפוציטים (וזו הפעולה הרצויה) ולכן גם חשוף לזיהומים וכעת החלו להופיע כל מיני תופעות עוריות- רופא העור טוען שהן לא מהאימורן אך לדעתי כן, בכל מקרה אני אמור להפסיקו כי אינו משפיע על המחלה, אבל אצל הרבה חולים הוא כן משפיע.
    נגיד כך תופעות הלוואי של סטרואידים קשות לא פחות מבחינתינו החולים אך מבחינת הרפואה סטרואידים הם טיפול פחות אגרסיבי מאימורן, אני טוען כי זה אינו נכון, חוץ מזה מאימורן אפשר להתפטר תוך חודש מסטרואידים לפעמים אי אפשר להתפטר כלל או במשך זמן רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי אימורן, כתמים צהובים -

אופטימי
    15/11/2008

ליעל פ. שלום לך
    אני חולת מיאסטניה כבר כמעט שנה לאחר שהרופא פרופ' שדה ראה שאין לי הטבה רק ממסטינון
    התחלתי לקחת אימורן 100 מ"ג ליום אבל כאשר הוא הגדיל את המינון ל- 150 מ"ג התחילו הכתמים הירוקים והצהובים ברגל שמאל זה היה נראה כאילו קבלתי מכות ברגל רופא עור אמר לי להפסיק לשבועיים את האימורן ובאמת הכתמים נעלמו. כעת אני צריכה ללכת אליו כדי שיתן לי תחליף לאימורן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי של אימורן (יעל) -

נתן
    15/11/2008

ליעל שלום,
    אני נוטל אימורן במינון של 150 מ"ג ליום במשך למעלה מ-6 שנים.תופעות הלוואי העיקריות שלי הן אנמיה כרונית קלה, פטרת בעור בה אני מטופל בכדורי גריפולין,קצת חולשות לפעמים וכאבי שרירים,לא בצורה קבועה.
    הנוירולוג שלי מעדיף להמשיך באימורן ולא לעבור או לשלב בטיפול פרדניזון,מכיוון שלדעתו תופעות הלוואי של פרדניזון חמורות יותר.
    עד עתה טיפול זה הוכיח עצמו.
    הדבר מותנה כמובן בבדיקות דם שאני עורך אחת לחודש לגבי תפקודי כבד,כליות,ספירת דם כללית וכו'. ההקפדה על בדיקות דם כסדרן היא קריטית.
    אגב,הרשימה שמשה פיק כתב היא המקיפה והכוללנית ביותר, אבל אני מקווה שלא ישתמע ממנה כי כל תופעות הלוואי חייבות. ברור שרק חלק מהן מתרחש,וגם זאת לא תמיד במקביל אלא במרווחי זמן, לפחות ע"ס נסיוני האישי המצטבר במשך 6 שנים ויותר. ,הכל אישי ושונה מחולה לחולה.
    העיקר שנהיה כולנו בריאים וחזקים.
    נתן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימורן -

יעל פ
    23/11/2008

אני אחרי שבוע טיפול באימורן. כאבים וחתכים בחך העליון
    האם זה קשור ומה עושים
    אני עם סימנים מעבדתיים של לופוס. יתכן שזה סימן להתעוררות המחלה? יש לי גם פריקרדיטיס וכאבי פרקים
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתכים בחך העליון -

משה פיק
    24/11/2008

שלום יעל פ.
    לדעתי התופעה שאת מציינת עלולה להיות תופעת לוואי של אימורן

פצעי-קור בפה - - - - - - -- - - - - Cold Sores in the Mouth

או תופעת לוואי של לופוס, אם יש לך לופוס מסוג LSE-Lupus ששם קיימת תופעת לוואי

דלקת בפה - - - - - Ulcer of the Mouth

זו רק דעתי האישית ולא אבחנה רפואית. כדאי שתתיעצי עם הרופא שנתן לך אימורן.

לי היו תופעות לוואי מאוד קשות שבועיים לאחר התחלת אימורן שכל הרופאים שהתיעצתי איתם אמרו במפורש שהם לא תופעות שלאימורן ורק לאחר שהחלטתי להפסיק את האימורן, כל התופעות נעלמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליעל -

ערן משה
    24/11/2008

כמו שמשה אמר נראה מתאים יותר ללופוס,
    אימורן עושה פצעים קטנים ומוגלתיים כמו חצ'קונים בד"כ בשפתיים אבל בחלק הפנימי של הפה ובלשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בלי אמוראן הייתי מת

אדי
    16/06/2011

זה חמש שנים אני משתמש באמוראן . הפסקתי את כל התרופות למניסטניה.
    תרופה שצריך לקחת שנים בשביל להרגיש טוב. לא תייתי מזלזל בתרופה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו