בדיקת ראות -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקת ראות -
    מיכל
    23/11/2008

נשלחתי לבדיקות :תפקוד ראות מלא
    סטורציה לילית
    כוחות נשימה MIF MEF
    הייתי שמחה לדעת אם מישהו נתקל בבדיקות הנ"ל ולמה עלי לצפות? פשוט למען האמת די נמאס לי מהכל ואני לא רואה כרגע מניין מגיע הסוף
    תודה לכולם
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת ראות -

הוספת תגובה

• PTF בדיקת תיפקודי ריאות -

משה פיק
    24/11/2008

שלום מיכל,
    כל חולה מיאסטניה עם בעיית קוצר נשימה חייב לעבור בדיקת PTF כדי לאמוד את סטטוס הנשימה שהיא נותנת תמונה על חוזק פעולת השרירים.
    אצל אנשים שאינם חולי מיאסטניה ניתן לקבל תמונת מצב של מערכת הנשימה בעזרת בדיקת כמות החמצן בדם. אולם בדיקה זו אינה מתאימה לחולי מיאסטניה היות והבעיה אצל חולי מיאסטניה היא חולשת שרירים שאינם מסוגלים לבצע נשימה חזקה מספיק ולא חוסר החמצן.
    אצל חולי מיאסטניה רמת החמצן בד"כ נורמלית ולכן איננו נדרשים לתוספת חמצן אלא לתוספת אויר. הבעיה אצל חולי מיאסטניה היא אוורור ולא חמצון. תוספת חמצן לא תגרום לכך שבעית קוצר הנשימה אצל חולה מיאסטניה יקטן.
    ולכן בבדיקות נשימה לחולי מיאסטניה בודקים:
    קיבולת שאיפת אויר (VC)
    כוח נשיפת אויר (NIF)
    לחץ אויר מקסימלי בשעת השאיפה (MIP)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למשה ולערן משה -

מיכל
    24/11/2008

האמת לא כל כך הבנתי מדבריך:האם לפי דעתך הבדיקות הללו לא מתאימות ועלי לגשת לרופא ולבקש להחליפם או להשאיר במצב הנוכחי כי למען האמת לעשות בדיקות מיותרות ממש לא נראה לי
    ביצעתיהיום צילום ראות שיצא תקין האם אולי זה מספק מספיק בלי לבצע את היתר. תודה מראש כי התשובות שלכם מאד עוזרות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיבות הבדיקות -

משה פיק
    24/11/2008

שלום מיכל,
    הבדיקות הן בסדר גמור וטוב שתבצעי אותן. זה יתן לך תמונה על מצב שרירי הנשימה.
    הבדיקות הן קצרות, לא חודרניות וחיוניות.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפקודי נשימה למיכל -

ערן משה
    25/11/2008

אין שום בדיקה מיותרת ואסור לוותר על הבדיקות הנ"ל, הן מהווים אינדיקציה למצב מחלתך כיום ויהוו כבסיס להטבה במצבך בעתיד, או ואני מקווה מאד שלא להחמרתו, עדיף לראות כבסיס להטבה בעתיד. חובה לבצע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל -

ערן משה
    24/11/2008

בנוסף למה שמשה כתב MEF- כח נשימה בנשיפה, MIF- כח נשימה בשאיפה, קרי יכולת שרירי הנשימה לביצוע פעולות הנשימה, לפיכך ניתן לדעת עד כמה הפגיעה בשריר הנשימה. סטורציה לילית נבדקת בגלל שבלילה אנחנו נושמים פחות יעיל מאשר בבוקר, לאדם רגיל זה בסדר, אבל למי שיש בעיית שריירם, זה לא מספיק וגורם לצריכת דו תחמוצת הפחמן- לא טוב לגוף שלנו ואז מתעוררים רבות בלילה או שקמים עם כאבי ראש או סחרחורת. אותן הרגשות ניתן לקבל לאחר מאמץ יתר כמו עלייה בהרבה מדרגות. מי ששלח אותך לבדיקות הנ"ל מבין את המחלה וזה חשוב מאד, סמכי עליו, בצעי את הבדיקות, אני מקווה שהתשובות יהיו טובות, הן חשובות לרופא לדעת מה עוצמת המחלה שלך ועל פי בדיקות אלה ניתן לעקוב אחר כך ולדעת המשך התפתחות המחלה, זו אינדיקציה מצוינת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת ריאות, למיכל -

ערן משה
    26/11/2008

דרך אגב היכן את אמורה לעבור את הבדיקות הנ"ל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן משה -

מיכל
    26/11/2008

הבדיקות אמורות להתבצע במרפאת ראות של תל השומר. למה? יש הבדל בין המקומות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל-

ערן משה
    27/11/2008

לא חושב, לי יש ניסיון עם בלינסון ומאיר והמכונים שם מצוינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו