מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיברומיאלגיה ומיאסטניה -ערן משה03/12/2008
דיברנו כבר רבות בנושא של כאבים באזור המפרקים לאחר מאמץ רב ואמרתי שאצלי אובחנה מחלה הנקראת פיברומיאלגיה רק שהיא משנית למיאסטניה-
עקב חולשת השרירים רוב עומס העבודה נופל על הגידים והמעטפת שלהם וזה גורם לכאבים כשהטיפול הוא בד"כ תרופות הנחשבות לנוגדות דיכאון כשמינונים נמוכים גורמות להורדת כאבים עצביים וגידיים כמו סרוקסט, אלטרול, אלטרולט, יש חולים שתרופות אלו גורמות לחולשת יתר וקושי בנשימה- תופעות ידועות שלהן במיוחד אצל חולי מיאסטניה ויש חולים שלא סובלים מהן כלל.
הסיבה שאני כותב על מחלה זו היא בעקבות כתבה על המחלה בעקבות תביעה של פצועי תאונת הרכבת מרבדים שחלקם סובלים מהמחלה וכתגובה נכתבה בעיתון הארץ כתבה של פרופ' רכס פורפ' לנוירולוגיה ויו"ר ועדת האתיקה של הרופאים בארץ בה הוא כותב כי זו מין המצאה של החולים שהולכת ומתפתחת בגלל אפשרויות האינטרנט ולדעתו כל מחלה ניתן היום לאבחן בצורה אוביקטיבית כמו בדיקות סי. טי או אמ. אר .איי בדיקות דם או בדיקות חשמליות כמו אקג, אי.אמ. גי או אי.אי.גי, בקיצור לכל אלו שהלכו לפרופ' ה"חכם ויודע הכל" ונתקלו בחומת ברזל- אדם שלא מבין את החולה וניכר כי לא מאמין לתלונותיו הנה לכם הסיבה האיש לא מאמין לתלונות החולים לא אם ניתן לראות את השתקפותן בבדיקות דם, בדיקות הדמיה או אלקרוגראפיות למינהן, ראו הוזהרתם עדיף לשים כספכם על ארוחה טובה ולא על ייעוץ אצל פרופ' רכס הנכבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרופ. רכס (משה ערן) -
נתן03/12/2008שלום משה,
אכן גם אני התרגזתי כשקראתי את פרופ. רכס בדבר הרווח המשני שיש לחולים במחלות קשות אבחון
היום בבוקר הוא התראיין בתכנית הבוקר ברשת ב' והקצין את עמדותיו, התעמת עם ענת דולב שהגישה את התכנית, ועם דר' גליה (איני זוכר את שם משפחתה, נדמה לי רהב, שהיא מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות בשיבא ) אשר בקושי הסתירה את זעמה על דבריו.
פרופ. רכס,שהוא גם יו"ר וועדת האתיקה של הרופאים,הוכיח את עצמו כרופא המתייחס בספקנות ואפילו בזלזול או בחשדנות לחולים לא מאובחנים המדווחים על סבל וכאב. ממה שאני התרשמתי, כמוך משה, שאם אין הוכחה פתולוגית של המחלה כמו סי.טי. או בדיקות דם או ביופסיה- זו מחלה שקיימת רק במוחו של החולה והוא נהנה מתשומת הלב ומהעניין והדאגה שהוא מעורר סביבו.
גישה זו של נוירולוג "צמרת" היא נוראית ומדאיגה, במיוחד לציבור החולים שלו.
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לפרופ. רכס -
מיכל-עליסה04/12/2008אני חושבת שזאת טעות להתייחס באופן אישי לפרופ רכס. הוא בסך הכל אומר בצורה גלוייה, מעל דפי העתון וברדיו, את מה שמרבית הנוירולוגים חושבים (כותבים בעיתונים שלהם ומדברים בכנסים שלהם), ולא אומרים לחולים שלהם.
אני אישית חושבת שזה עדיף ככה, כי אז אפשר לפתוח את הנושא לדיון רציני. אני כתבתי גם מכתב תשובה להארץ, ואני מקווה שיפורסם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך (תשובה לפרופ. רכס) -
מיכל-עליסה04/12/2008אפלטון, בספרו הרפובליקה, מדבר על שני סוגים של רופאים: אלו שבאים אל החולה, לומדים ממנו ומבני ביתו על המחלה שלו, ומחליטים באופן משותף על דרך הטיפול. ואלו שבאים אל החולה ובביטחון עצמי של דיקטטור מחליטים על המחלה והטיפול.
למרבה הצער, שתי האסכולות האלה קיימות גם ברפואה המודרנית ואולי אף ביתר שאת, כי ההתקדמות הטכנולוגית העצומה והידע הרב שקיים, מחזק את ידיהם של הרופאים מהסוג השני.
אני חושבת שכמו בפוליטיקה אפשר לשנות את דעתם של ה"קולות הצפים" אלו שלא בטוחים עד כדי כך בעצמם, כמו פרופ. רכס. והיחידים שיכולים לדעתי לעשות זאת הם החולים עצמם, אבל רק כקבוצה ולא כבודדדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)