מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעבוד עם המחלה -מיכל-עליסה04/12/2008
יש לי שאלה.
כמה מהאנשים בפורום עובדים במשרה מלאה? כמה במשרה חלקית?
ואיך?
כמה מצליחים גם לעבוד וגם להמשיך לחיות ולתפקד בבית ובחיים החברתיים שלהם?
כמה היו מגדירים את החיים שלהם כנורמאליים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל לשאלתך -
גזית מאירה04/12/2008אני חולת מיאסטיניה
ואני עובדת במשרה במלאה.
אמורה הייתי לעבוד משעה 730 עד 1600 וזה היה קשה, הלכתי לרופא תעסוקתי ובקשתי ממנו לאפשר לי לעבוד משעה 700 בבקר עד השעה 1500 (מאחר ויש לי יותר כח בבקר) אחרי השעה 1500 אני בירידה תלולה אני חוזרת הביתה עייפה ותשושה ואין לי כח לכלום. חוזרת ישר למיטה רוב הזמן עד למחרת בבקר .
מעטים הימים שאני קמה אחרי שלש שעות מנוחה ויוצאת, על נקיון ובישול אחרי צהריים אין מה לדבר.
מזל שילדי גדולים היום .
אני בטיפול בבלינסון פעם בשבועיים, אני עוברת טיפול פלסמה פרזיס (הייתי אמורה להיות כל שבוע אבל קשה לי כל שבוע להגיע לבלינסון).
באם תרצי עוד פרטים אשמח לדבר איתך
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזיבת העבודה עקב המחלה -
אופטימי04/12/2008כשחליתי המשכתי לעבוד כחודש ימים בלבד היות ועבודתי היא בעיקר בעמידה או הליכה לא יכולתי להמשיך בחולשת שרירים של הרגלים לעבוד. אני החלטתי לעבוד מהבית,כי אני מורה ללשון לשעבר ולכן אני מפרסמת שאני מוכנה לעשות הגהה או עריכה לשונית לסטודנטים או לגופים אחרים. תתפלאו לשמוע שיש גם עבודות אחרות מהבית כמו מכירות ורטואליות מחנות אינטרנטית לכל מיני מוצרי צריכה קוסמיטיקה ותוספי מזון וכו.
אני העדפתי לצאת לגימלאות כי אני בת 63 וקיבלתי את המחלה רק לפני 7 חודשים.כמובן שאני לא חיה כמו בעבר החיים החברתיים השתבשו תמיד את עייפה ותמיד את מחפשת מונית להגיע לכל מקום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעבוד עם מיאסטניה -
יעל פ04/12/2008עד לפני שלוש שנים עבדתי כאמנית עצמאית 20 שעות ביממה
לאחר ניתוח תימומה המחלה החמירה והיום אני לא מסוגלת לעבוד כלל
בעיקר בגלל שהעבודה היא פיזית ועמידה בלוח זמנים חשובה גם עבודה על פיגומים כמובן בלתי אפשרית
היום בגיל 57 עדיין לא מצאתי תחליף למה שהיה מפעל חיים
מצבי לא מאפשר התמסרות לקריירה חדשה. בגלל שינויים גדולים ביכולת ובמצב הרוח.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (אורית) -
משה פיק04/12/2008אני עובדת במשרה מלאה. מגיעה הביתה למשרה שנייה (בית ושלושה ילדים קטנים).
מתפקדת חיי חברה פעילים ביותר, כולל: להתארח, לארח, לצאת לבלות עד שעות מאוחרות,
מתפקדת חיים נורמליים ורגילים עד כמה שאפשר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (מירב) -
משה פיק04/12/2008הי שמי מירב כרגע אני רמסייה כמה שנים אבל הבעייה לא נפתרה
קודם כל אני לא מסוגלת לעבוד יותר מ 4 שעות ביום
יש ימים קשים שהגוף צועק הצילו אז אני מקשיבה לו
לאחרונה פיטרו אותי מ 2 מקומות עבודה לא באותו זמן כמובן עקב חוסר הכוח שהיה לי גם אם זה לדבר
אם אתם צריכים עוד משהו אני כאן
ואני לא מגדירה את חיי כנורמלים בכלל
והלוואי והיה את הכוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (לורין) -
משה פיק04/12/2008אני עובדת חצי משרה מהבית, בצורה לא מוצהרת. 20 שעות בשבוע.
החיים לא כל כך נורמאליים מאחר ואי אפשר להשתכר בצורה נאותה בחוץ כאשר מצהירים וכן תמיד נמצא הפחד כשעובדים בחוץ בצורה מוצהרת ומאבדים את זכויות ביטוח לאומי שכאשר פתאום לא ארגיש טוב, אוכל להתפטר מעבודה בחוץ מאחר וזכויותי בביטוח לאומי התבטלו ויקח הרבה מאוד זמן ושיכנועים לקבל אותם בחזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (תהילה) -
משה פיק04/12/2008אני עובדת בחצי משרה - 19.5 שעות שבועיות. אני מחלקת את המשרה לארבעה
ימים, כך שכל יום אני עובדת כחמש שעות. מבחינת ביטוח לאומי קבעו (ואני
מסכימה עם ההחלטה) שאני מסוגלת לעבוד בחצי משרה (וכשקבעו זאת הפחיתו לי
את הקצבה).
ב"ה עכשיו אני חוזרת למצב מאוזן ועל כן אני מצליחה לעשות דברים אחרים
מעבר לעבודה. אני גרה עם ההורים ולכן אני לא צריכה לנהל משק בית אך אני
מצליחה לצאת עם חברות ולעשות מה שאני רוצה. אני יכולה להגיד שאני חיה
חיים נורמליים. כמובן שאני צריכה לדאוג לנוח ולא להגזים אך מבחינתי אלו
חיים נורמליים לחלוטין אם כי בהשוואה לאחרים ישנן מגבלות.
שיהיה רק טוב,
תהלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (אבי א.) -
משה פיק04/12/2008אני חליתי בשנת 2000 והייתה תקופה יחסית קשה עד להתייצבות עם הכדורים. אך מאז רוב הזמן מאז אני מתפקד נורמלי.
חלית בפטוזיס שעבר מהר למיאסטניה גראוויס.
עברתי ניתוח להוצאת בלוטת הטימוס ולאחר מכן עברתי סדרת הקרנות.
לאחר שחליתי הייתי במצב לא הכי טוב אבל למרות זאת חזרתי לעבוד. בתחילה היו קשיי תפקוד פה ושם אך לא נרתעתי מכך.
מאז אני לוקח תרופות, בתחילה פרדיזון, אח"כ אימורן ומתחילת השנה אני לוקח סלספט.
כתוספת לקחתי 3-4 פעמים ביום מסטינון. לאחרונה אני מרגיש שבאפשרותי לרדת במינון למינימום של כדור אחד ליום ואני נראה לי מתפקד בסדר.
לאחר מספר חודשים המצב התייצב ומאז אני הולך למכון כושר ולאחרונה לקאנטרי. אני הולך על הליכון ושוחה ואני מסוגל לבצע מאמצים.
זה עתה חזרתי מטיול של 21 יום בסין והייתי מסוגל לעלות לחומה, לטפס הרבה.. הרבה.. לעלות מדרגות ולבצע מאמץ.
אז קשה לי להגדיר את מצבי הנוכחי.
תפקדתי בעבודה ובחיי היום יום. בתחילת השנה פרשתי מהעבודה, לא מסיבות בריאות והחודש אני נושק לגיל 65.
אז למרות שהייתי בגיל מתקדם כשחליתי, לא פרשתי מחוג העבודה, המשכתי בכל פעילות אפשרית מפני שרציתי וכנראה גם יכולתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (רות) -
משה פיק04/12/2008לבטח שחיי השתנו מאד אבל אני גם אחרי סרטן המעי הגס
קשה לדעת מי יותר אשם מלבד הכאבים והקשיים הפיסיים אני מרגישה בחוסר מוטיבציה חוסר רצון ויכולת להחליט החלטות ולקימם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (אבי ה.) -
משה פיק04/12/2008למרות שאני סובל ממאסטניה מולדת , אני חיי בקצב מטורף , לפעמים נופל מתשישיות , לאחרונה חזרתי בבהילות מחו"ל לאחר שהיתה לי נסיגה זמנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (עירית) -
משה פיק04/12/2008אני עובדת במשרה מלאה.
א"א לומר שהמחלה לא מגבילה מעט
אבל אני מתפקדת גם בבית וגם בחיים חברתיים וחיה חיים נורמלים לגמרי.
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמיסיה??? -
מיכל-עליסה05/12/2008לפי מה שהיא מתארת, היא ממש לא ברמיסיה.
למה היא החליטה שהיא ברמיסיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודה -
שירלי04/12/2008למיכל - עליסה שלום,
שמי שירלי ואני מורה, עובדת במשרה כמעט מלאה. יש הרבה עבודה גם בבית, מחוץ לשעות בביה"ס. ביקשתי מהמנהלת להתחיל לעבוד לא כל יום ב- 8 , כי קשה לי יותר בשעות הבוקר, עד שאני "מניעה". להיות מורה זו עבודה פיסית בפירוש - לעלות ולרדת מדרגות, לעמוד בכיתה (למרות שאני גם מרשה לעצמי לשבת לפעמים), לדבר הרבה (גם מאמץ!) ולשמור על "מתח גבוה" כל הזמן. אני נחה כל יום אחה"צ, אחרי שאני מסיימת להגיש ארוחת צהרים לשלושת ילדי, ומשתדלת לשמור על חיי חברה ועל בילויים וטיולים שאני מאד אוהבת.
מרגישה שיש לי חיים נורמלים, וזה הרבה גם בזכות תמיכה שיש לי ממשפחתי ומחבריי.
בברכה,
שירלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על העזרה -
מיכל-עליסה05/12/2008רציתי להודות לכולם על התשובות שלהם, ובמובן למשה פיק שהצליח לברר גם מחוץ לפורום.
האמת היא שעד לפני שנה המשכתי לעבוד במשרה מלאה, אחר כך נכנעתי ועברתי לעבוד חצי משרה, ובחצי שנה האחרונה הפסקתי לעבוד לגמרי (אני ממשיכה במחקרים וכתיבה, אבל לא רואה חולים, וגם לא מגיעה כמעט למחלקה). חיים נורמאלים כבר מזמן לא היו לי, אבל חיים פרודוקטיביים ועם הרבה סיפוק דוקא כן.
מהתשובות שלכם הבנתי כמה דברים,
קודם כל שיש הבדל משמעותי בחומרת המחלה עצמה.
שנית, שמוטיוציה ותמיכה מהסביבה הם גורמים מאוד משמעותיים.
ושלישית, שאלו שמצליחים לתפקד בצורה הטובה ביותר הם אלו שבאמת מכירים את עצמם, את היכולות שלהם ואת המגבלות שלהם. ואולי גם מצליחים להבהיר אותם לסביבה.
התשובות שלכם חיזקו את ההחלטה שלי לנסות ולחזור לעבודה, למרות כל המגבלות.
אני חושבת שהמחלה הזאת כל כך מתסכלת, שחייבים למצוא סיפוק ועניין במקום אחר. ולמרות שיש לי הרבה עיסוקים מעניינים גם ככה, זה לא אותו הדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (פרי) -
משה פיק05/12/2008למושה פיק שלום
אני לא עובדת ולא מסוגלת לעבוד אני חושבת שגם בעתיד אני לא יוכל לעבוד בגלל המצב שלי
ומבחינה חברתית אין על מה לדבר בכלל אני כבר לא יוצאת ומבלה כמו פעם אני לא יוצאת לבד לרחוב בכלל בלי ליוי שי מישהו אייתי בעצם אני בקושי נמצליחה לתפקד רצייתי לפני כמה זמן להוציא רשיון נהיגה אבל אני בכלל לא יודעת גם עם יאשרו לי כי חוץ ממיאסתניה אני סובלת ממחלת הנפיילה שיהיה לכולם המון בריאות ורפאוה שלמה אנחנו לא צרייכים יותר מזה פריייייייייייי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (יעל ב.ע.) -
משה פיק05/12/2008למשה שלום
בקשר לסקר של הרופאה. רציתי לציין כי אני עובדת בקופ"ח כללית פקידת קהל , כ 5.5 שעות ביום. וזה קשה לי. מבחינת חולשת השרירים, קושי לשמוע טוב(אני עם מכשיר שמיעה) וגם
אומרים לי השדיבור לו ברור.
שבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (מזל) -
משה פיק06/12/2008שמי משה מזל אני עובדת בחצי משרה +ביקורי בית במסגרת עבודתי ברווחה.אני מנהלת חיים נורמליים בהחלט פרט לעובדה שלאחרונה אני סובלת מאד מבעיות ברכיים.[נתמכת במקל הליכה] ומוגבלת מאד בניידות.
לציין: בעבר השתתפתי בניסוי תרופת המונרסן בהדסה ירושלים ולגבי היתה תגובה שלילית.
בהצלחה בסקר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (עליזה) -
משה פיק06/12/2008שלום רב,
אצלי החיים ממש לא נורמלים. יש לי בעיות שינה ובעיות בתפקוד היומיומי. מבלה לאחרונה יותר בבי"ח מאשר בבית...
מיואשת מהמצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני עובדת מול קהל
-שלגיה07/12/2008בקופת חולים כללית.
אחרי שנים רבות שהצלחתי להחזיק מעמד במשרה שלי,
החלטתי לאחרונה, לאחר התלבטות רבה, לצמצם את שעות העבודה.
פניתי לרופאה התעסוקתית שאישרה לי הגבלה לחצי משרה, והפסיקה לי את ימי העבודה המפוצלים.
את כל השעות שהתפנו, אני מנצלת למנוחה,
וסוף סוף אני מרגישה טוב יותר.
(אני בטיפול תרופתי של אימורן, וטיפול פלסמפרזיס אחת לשבועיים-שלושה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (עירא) -
משה פיק07/12/2008אני חליתי רק אחרי פרישתי לפנסיה לפני 20 שנה. מלבד שנתיים שבהן סבלתי קשות מבעיות נשימה, אני מצליח לנהל חיים פעילים ולולא התלות בתרופות וביקורי רופאים, אפשר להגיד נורמליים.
בברכה,
עירא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (סיגל) -
משה פיק07/12/2008שמי סיגל ואני שמחה לספר שאני מנהלת אורך חיים "נורמאלי".
אני בעלת עסק גדול ואמא לשתי בנות קטנות.
אני חולה במיאסטניה כבר 20 שנה (אני בת 40), המחלה מאופיינת אצלי בחלק העליון בעיקר בעיניים ובדיבור.
כשהמצב מחמיר אני מגלה גם קושי בבליעה.
היום אני מטופלת רק במסטינון ואני במצב לא רע, אם כי לא מושלם.
אני מאמינה שאילו הייתי אדם יותר רגוע ופחות עסוק ולחוץ, הייתי ברימסיה מוחלטת.
ובכל זאת בחרתי לנהל את חיי כפי שהם ואני לא מצטערת לרגע,למרות שיש שיגידו שזה גובה מחיר.
אני לא משוכנעת ודי בטוחה שאני במצב טוב בגלל היכולת שלי "להתעלם" מהמחלה ולנהל אורך חיים רגיל.
מקווה שעזרתי,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (בנצי) -
משה פיק08/12/2008יצאתי לגמלאות מוקדמת כבר לפני 5 שנים .
אני מתפקד נורמלי לחלוטין
בנצי ספיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (מיכאל) -
משה פיק08/12/2008אמנם כיום אני כבר גימלאי, אך יציאתי המוקדמת לגימלאות לא נבעה מן המחלה.
במשך 31 שנה של מחלה עבדתי משרה מלאה ויותר.
אני בהחלט מגדיר את חיי כנורמלים למרות ההדרדרות האיטית אך עקבית.
בהזדמנות זו, יישר כח על פעילותך.
בברכה,
מיכאל שָּב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפניה לשלגיה -
יעל12/01/2009שלום רב!
מי את? באיזה סניף של קופת חולים כללית את עובדת?
גם אני עובדת בקופ"ח כללית בירושלים.
האם תוכלי ליצור איתי קשר.
אודה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה במשרה מלאה -
יעל ש.09/12/2008אני חולה מזה שנה וחצי
חליתי תוך כדי היותי שליחה מטעם הסוכנות היהודית בארה"ב בתפקיד הסברתי ושיווקי אשר מלווה בנסיעות רבות והעברת מצגות והרצאות
התלבטתי רבות האם להאריך את השליחות לשנה שלישית נוספת והחלטתי להישאר מכיוון שקל יהיה לי יותר לתמרן בתקיד מוכר שכבר רכשתי את הערכה של מעסיקיי ועמיתיי מאשר לחזור לארץ ולחפש עבודה.
חיי השתנו ב 180 מעלות, אין ספק שכל פעולה שעליי לבצע נלקחת בחשבון במשימות היומיות מה שמצריך ממני תמרון רב בחלוקת העומס, הגוף שלי קורס לא אחת ואני מניחה כי ללא העבודה היתה יכולה להיות הטבה.
כרגע מטופלת ב IVIG ובמסטינון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (ליאת) -
משה פיק09/12/2008אני חולת מיאסטניה, לופוס ואפלה כבר 20 שנה. אם חד הורית לשלושה ילדים
אני עובדת במשרה מלאה ועוד (בעלת עסק עצמאי)
החיים בכלל לא קלים ולפעמים אני מוצאת את עצמי חלשה מאוד וקושי בתפקוד.
החיים החברתיים דלים מאוד כי כשמגיע הערב כבר אין כוח לכלום כמעט.
אני מאוד משתדלת לנהל אורח חיים רגיל כמו אנשים בריאים והחיים קשים לכולם (גם לבריאים).
אני מאוד מאמינה וזו דרך חיי, בעבודה על הנפש, על הצחוק והשמחה.
אשמח לענות על עוד שאלות
ליאת בנאדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה למיכל (נגה) -
משה פיק22/12/2008שלום לכולם,
שמי נגה ואני מאובחנת כחולת MG למעלה משנתיים. אני עובדת במשרד בין 9 ל- 10 שעות ביום. מדובר במקום עבודה חדש יחסית לאחר משבר המחלה וניתוח הרחקת טימומה. כמי שעבדה משך יותר מ-11 שנים למעלה מ-10 שעות ביום הפעם ההתמודדות קשה ולעיתים בלתי אפשרית. למעשה בסוף כל יום עבודה שכזה אני ממוטטת באפיסת כוחות- אוכל, מקלחת ולמיטה. אני לא מסוגלת לוותר - נפשית זה ישבור אותי יותר מכל. חשוב להבין שלכל אדם בין אם הוא חולה או בריא עבודה משמעה - אני אדם נורמלי, יעיל, מועיל - לא שבר כלי חסר אונים ותלוי בחסדי אחרים - אוהבים ככל שיהיו. ותמיד קיימת התקווה שמחזקת אותי כל בוקר מחדש שאולי היום בערב, מחר בערב או בעתיד הקרוב אוכל להמשיך לעבוד ולהתנהל בחיים ככל האדם.
חשוב לי לציין כי לא בחרתי בקלות את שעות העבודה - אין אני מחפשת פעילות אני מפרנסת (יחד עם בעלי) משפחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)