רפואה משלימה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רפואה משלימה -
    יעל פ
    09/12/2008

התחלתי לפני מספר שבועות טיפול משלים ע"י רופא שמטפל בשיטה אמריקאית
    אני נוטלת תוספי תזונה וויטמינים ומרגישה הרבה יותר טוב. גם פיזית וגם קוגניטיבית
    הטיפול משלב גם חשיבה חיובית. קניתי גם תכנת מחשב שנקראת חדר כושר למוח ואני עובדת איתה על שיפור היכולות הקוגניטיביות. זיכרון וכו'
    רציתי לשתף את חברי בפורום כדי שידעו שיש תקווה. וחבל שאילן נעלם מהפורום. זה הרבה בזכותו!!
    אדווח לכם בהמשך
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רפואה משלימה -

הוספת תגובה

• "חדר כושר למוח" -

משה פיק
    09/12/2008

בכדי להפעיל את המוח, בעיקר לאנשים בוגרים (הדור השלישי) שאינם עובדים מציעים לפתור תשבצים ולקרא מאמרים שונים באינטרנט.
    זה בעיקר מה שאני עושה ונהנה מכל רגע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה משלימה -

מיכל-עליסה
    09/12/2008

שלום יעל,

רפואה משלימה היא ערב רב של דברים, שהרפואה הקונונציאלית לא יכולה לספק, או בגלל שהיא לא יודעת איך, או בגלל שהרופאים שעוסקים בה לא חושבים שזה נחוץ.

החל בשיטות שונות להגיע לשינויים התנהגותיים, ומה שאת קוראת "חשיבה חיובית" ואני קוראת שיקום, ועזרה בהתמודדות עם המחלה מעבר לטיפול התרופתי המקובל (שחבל שלא קיבלת מהרופאים שלך, ונראה לי לפי מה שכתבת במקום אחר, אולי אפילו קיבלת את ההיפך), אבל נראה לי שאנחנו מתכוונות לאותו הדבר, וכלה בשימוש בחומרים פרמקולוגיים שונים.

בעוד שאני חושבת שזה מצויין שאת מנסה לעזור לעצמך, במקום שבו הרופאים שלך לא יכולים או לא רוצים לעזור, אני הייתי נזהרת עם שימוש בחומרים פרמקולוגיים, אם את לא יודעת מה הם בדיוק ומה מקורם.

הבעייה המרכזית היא שלגבי כל החומרים הפרמקולוגים, לא רק שאין מחקרים מבוקרים שבודקים את יעילותם, אלא אין גם פיקוח. אמיתי של משרד הבריאות , ותחת השם "תוסף מזון" ניתן לתת כמעט כל דבר שהוא לא תרופה מוכרת. (אנשים לא יודעים שגם אם כתוב על התכשיר שהוא בפיקוח משרד הבריאות, לא מדובר על פיקוח מהסוג שיש לגבי תרופות, אלא פיקוח דומה לזה שיש על אבקת מרק).

ישנם היום אתרים באינטרנט, בהם ניתן לבדוק את מה שידוע על חלק גדול מהחומרים האלה. ואני ממליצה לך לא לקחת שום דבר שאת לא יודעת איזה חומרים בדיוק יש בתוכו. (בדיוק כמו שאני מניחה שאת לא היית לוקחת סטרואידים, מבלי לדעת שזה סטרואידים).

חלק מהחומרים האלה הם כנראה חסרי פעילות משמעותית. חלק אולי בעלי פוטנציאל טיפולי אפשרי (אבל אז בדרך כלל יש להם גם סיכונים אפשריים), וחלק פשוט חומרים בעלי נזק רב מתועלת, וייתכן תופעות לוואי פוטנציאליות לטווח ארוך, למרות רושם של שיפור בטווח הקצר.

אני יכולה להגיד שגם אני "התפתיתי" פעם אחת לנסות את נפלאות הרפואה האלטרנטיוית, וכאשר באתי הביתה ובדקתי מה התרופות שקיבלתי מכילות, זרקתי אותן מייד לפח הקרוב (למרות שהן עלו כמה מאות שקלים).

לעומת זאת נעזרתי מאוד בשיטה שנקראת "שפת התנועה של נועה אשכול", שאפשרה לי להמשיך ולתפקד למרות שהייתה החמרה הדרגתית במחלה שלי. (ואולי גם מזה צריך להזהר, כי לפעמים השיפור שמושג בטיפול תומך שמן הסתם אין לו השפעה רבה על המהלך של המחלה עצמה, יכול להטעות, למרות שאם הייתי היום באותו המצב, אני חושבת שהייתי עושה אותו הדבר, אולי רק קצת יותר בזהירות.)

בכל מקרה, זה משמח לשמוע שאת מרגישה יותר טוב,

מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רפואה אלטרנטיבית -

יעל פ
    09/12/2008

מיכל, תודה על הערותיך
    הרופא שמטפל בי הוא רופא מרדים שמטפל בהשלמה לתזונה ומנסה לתקן נזקים שהתרופות הרבות גורמות לגוף. הוא נראה לי אדם צנוע וישר שבאמת מאמין ורוצה לעזור
    אצלי הכבד כבר במצב גבולי
    אני מקבלת בעיקר ויטמינים ועם הרבה אמונה אני מקווה שיעזור
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו