מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- למיכל-עליסה ולכולם -מיכל10/12/2008
קודם כל המון תודות על התגובה והרצון לעזור
.אני לא יודעת אם עוד מרגישים כך אבל לפעמים קיימת הרגשה של נעשה משהו העיקר ש"החולה " יהיה מרוצה ולרופא יהיה קצת שקט.
אין לי ולא היו תלונות לד"ר הלמן לדעתי הוא נוירולוג שהייתי ממליצה לכל אחד ואחד שזקוק כי רופא אם כל כך הרבה אנושיות ואכפתיות באמת קשה למצוא.רק שצריך לנדוד בין כל מיני רופאים ובמקרה שלי רופא הסכרת אם כל הכבוד והוא בהחלט בסדר, רק לפעמים הדברים עוברים לידו.
לדוגמא בפעם הקודמת שנטלתי פרדניזון היתה באמת הטבה במיאסטניה רק שבסכרת הגעתי למספרים שלא ידעתי עליהם קודם ודי נלחצתי ולכן הפסקנו כרגע בגלל קשיי הנשימה (שאתמול בביקורת אצל ד"ר הלמן הוא די היה מופתע שהגעתי למצב) בשיחה משותפת עם האידקרנולוג הוחלט לחזור לפרדינוזון בעוד רופא הסכרת ה"רגיע" את ד"ר הלמן שאין בעיה הוא ישלוט במצב רק שהשליטה מגיעה מכיוון פשוט, להגדיל את כמות האינסולין וכאן עמדתי במצב לא נוח. מצד אחד לא רציתי להגיד כלום כי באמת נעשו מאמצים למעני. מצד שני גם כמות גדולה של אינסולין היא לא בדיוק אידיאלית ונכון לעכשיו אני מרגישה במעין מעגל שאין אפשרות לצאת ממנו. ברור לי שאני יעשה הכל כדי להפחית את ההפרעות בנשימה כי יש לי הרגשה שאני לא מסוגלת להמשיך כך רק לא ברור לי לאן אני יגיע כתוצאה מכך.
הפריע לי גם שרופא הראות במרפאות חוץ כתב, חוץ מירידה קלה בכוחות הנשיפה היתר בגדר התקין בעוד אני מרגישה שאני נחנקת בעוד שיצא בד"ר הנ"ל וטען שהתשובות לא הגיוניות את "לא מתאמצת מספיק". ועוד ששני רופאים גם המשפחה שהוא ממוחה לראות וגם ד"ר הלמן טענו שבתרשים רואים מצב אופיני למיאסטניה רק שבמכתב לאחר מכן כתב ד"ר הלמן את תשובת רופא המרפאה. האמת שזו טעות שלי כי הייתי אמורה לשאול יש או אין ולא לצאת בחוסר ידיעה. ובהרגשה נאחסית . כי אם אדם רואה תשובה מסוימת למה לכתוב את דברי השני אם אתה בעצם חושב הפוך. מקווה לשינוי בהקדם כי המצב כרגע פשוט מכניס ללחץ ולחוסר יגיעה לגבי ההמשך .
לילה טוב מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל -
ערן משה10/12/2008שמח שד"ר הלמן עוזר ואת מרוצה ממנו, כמוני כמוך.
שוב אני חוזר ואומר לך את צריכה מומחה ריאות טוב !!!. ד"ר הלמן ובטח מיכל עליסה תתקומם על המשפט הנ"ל אבל זה המצב, לא יכול לכתוב מה הוא חושב על בדיקת הריאות שלך בגלל שאינו מומחה לכך ולכן כתב מה שרופא הריאות כתב (דרך אגב טוב שהוא מבין טוב יותר ממה שנכתב כי הוא יטפל כך) וזאת בגלל דבר אחד- כל מכתב שיוצא תחת ידיו הוא מסמך משפטי ואם זה יגיע לבית משפט תשאל השאלה איך כתבת מה שכתבת כשרופא מומחה לראיות כותב אחרת, הרי אתה נוירולוג, זהו העולם כיום.
בקשר לאיסולין, תראי אבי חולה סוכרת עם איסולין מזה שנים רבות ומקבל אינסולין במינונים ענקיים (היום קצת פחות בגלל המשאבה) וכלום לא קורה, לפעמים הוא משמין מעט בגלל זה אבל זה חולף, לפעמים המינונים מאד גבוהים יש קצת שלשולים וגם זה חולף, עדיף לך כרגע לטפל במה שיכול לפגוע קשות באיכות חייך וזה קשיי נשימה- שרירי הנשימה הם שרירים שמאד קשה לשקם ולכן צריך לטפל בכך מיידית ואם פרדניזון עזר לך ושיפר את המאיסטניה קדימה לקחת את הטיפול ולנסות להוריד את רמת הפגיעה בשריר הנשימה, כך לדעתי.
לא להתייאש, הרי יש טיפול שכן עזר לך, גם אם הוא כרוך בשינויים בטיפולים נוספים העיקר שמשהו עוזר, תקפצי על הרכבת כל עוד היא נוסעת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסטרואידים -
מיכל-עליסה10/12/2008שלום מיכל,
קודם כל, זה מצויין שיש לך נוירולוג שמתייחס אלייך ברצינות, עושה את כל המאמצים לטפל בך בצורה האופטימאלית ואפילו מתייעץ עם רופאים אחרים שמטפלים בך. נכון שזה מפחיד שתצטרכי יותר אינסולין,אבל בכלל לסטרואידים יש הרבה תופעות לואי לא קלות, ולכן נותנים אותם רק למי שבאמת זקוק להם. נכון, שהיום, בגלל שיש טיפול תומך מצויין סכנת התמותה אצל חולים עם בעיות נשימה משמעותיות היא לא כמו שהייתה בעבר, אבל עדיין מצדיקה טיפול אגרסיבי ובהקדם, כי ככל שהמחלה קשה יותר, יש פחות סיכוי להצלחה של הטיפול. חוץ מזה גם ערן וגם אני יכולים להגיד לך, עד כמה זה פוגע באיכות החיים., כשמגיעים למצב שזקוקים לביפאפ.
אני חושבת שד"ר הלמן עושה שיקול נכון, ואני הייתי נוהגת בדיוק כמותו. יש לי כמה וכמה חולים עם סוכרת לא קלה, שהצלחתי ביחד עםהאנדוקרינולוג שלהם לאזן אותם בצורה טובה, ולהכניס אותם לרמיסיה של המחלה שלהם לתקופה ארוכה מאוד.
לגבי בדיקות תפקודי הריאות, מהניסיון שלי לפחות, בדיקה אחת לא נותנת מספיק אינפורמאציה וצריך לחזור על הבדיקות, רצוי בזמנים שונים, וגם כשאת מרגישה טוב יותר ופחות.
לי יש צורה מאוד נדירה של המחלה, שבה יש שינויים קיצוניים במצב, ואני יכולה לעבור תוך דקות, ממצב של כמעט בריאה, למצב של כמעט משבר מיאסטני, וגם בכיוון ההפוך, ןזה אחד הדברים שהקשה ובלבל את כולם. (כולל גם אותי בהתחלה, כי גם אני לא האמנתי שזה יכול להיות). אבל אצל כולם יש פלוקטואציות ושינויים בבדיקות.
מה שלא יהיה אני מקווה שתהיה לך תגובה טובה לטיפול עם שיפור משמעותי במצב.
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)