לערן משה ועליסה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לערן משה ועליסה -
    מיכל
    18/12/2008

יצאתי מיואשת היום לגמרי,אחרי שיחה קצרה עם ד"ר הלמן הבנתי שבעצם התחלתי ליפול בין הכסאות ותחליטי לבד מה את רוצה.
    נכון שמצד אחד הסטוראידים(הפרניזון) עוזר לעפעף ולתפקוד היום יומי אך מצד שני הקשיים בנשימה רק הולכים אחורה ועל הסכרת כבר מזמן הפסקתי לחשוב, ד"ר הלמן טען אם הטיפול עוזר לאחד זה צריך לעזור גם לנשימה או שהקשיים בנשימה כלל לא שייכים למאיסטניה. אז מאיפה הם הגיעו פתאום אם הם לא שיכים ואז נשלחתי בחזרה לרופא ראות לשאול אותו אם לפי דעתו הקשיים בנשימה כן שייכים למאיסטניה בעוד הוא בכלל לא יודע איך להתייחס למאיסטניה כל עוד ד"ר הלמן כותב בספק כל ההסברים שלי למה כתוב בספק לא עזרו בכלום.
    נכון להרגע אין לי כל מושג איך להמשיך ומה לעשות שמחתי על ד"ר הלמן בעינים עצומות והאמת עדיין אבל נראה לי שהוא עצמו התחיל להתייאש כי אחת התשובות שלו היתה את יכולה להתאשפז בבי"ח ושם אולי נוכל לפתור את הבעיות.איזה בדיקות אפשר עוד לעשות ומה אפשר לפתור בבי"ח שאי אפשר במסגרת אחרת.
    שאמרתי לד"ר הלמן את התשובות האחרונות של בדיקת הראות הוא טען שאין לו מושג לגביהם ושמבחינתו הוא צריך את התשובה של הרופא בלבד. האמת אם לא הייתי כל כך פוחדת והנשימה לא היתה כל כך מציקה הייתי כבר מניחה את הדברים בצד .נכון אין לי את הכוחות להלחם כמו שהיה לך ולמיכל עליסה אולי חבל על כך אבל זו המציאות.הדבר האחרון שברצוני להיות זה החולה הנודניקית שכל הרופאים מקבלים כאב ראש כשהם רואים אותה ולכן עד עכשיו לכ כך השתדלתי לא לשאול יותר מידי ולהסכים אם הכל וכאן כנראה טעיתי. ובכל זאת אפילו שהתבקשתי על ידי ד"ר הלמן להתקשר השתדלתי תמיד להתקשר רק בשעות ההעבודה במכבי ולא בשעות אחרות ובכל זאת נראה לי עכשיו שאולי נכשלתי . לא ברור לי איך הצלחתי להגיע למצב הזה אבל עכשיו אני חייבת שתעזרו לי בעיצה איך יוצאים מפה ומה נכון לפי דעתכם לעשות
    תודה על הכל וסליחה אם הגזמתי בשאלות בימים האחרונים
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לערן משה ועליסה -

הוספת תגובה

• למיכל -

ערן משה
    18/12/2008

כפי שאמרתי קודם ואני חוזר ואומר,
    קבעי תור דחוף לד"ר גובר ביה"ח מאיר, לדעתי הוא מבין במח' שריר הגורמות לבעיות נשימה, כמו כן הוא מטפל בחולים המטופלים בביתם בהנשמה רגילה והנשמה לא חודרנית, כמוני וכמו מיכל- עליסה, כך שגם במכשור הנ"ל הוא מבין.
    את יכולה להתאשפז בבלינסון יש להם מכון ריאות מתקדם, אבל אני לא יודע כמה מהרופאים מבינם שם במח' שריר.
    נכון שד"ר הלמן לא מבין בבעיות נשימה אבל לדעתי אחד הדברים שכל הנוירולוגים לא מבינים בכלל הוא בעיות הנשימה, הם גם לא מבינים שהתרופות לא עובדות על שרירים אלו כמו על השרירים האחרים, לא ברור לי מדוע אבל עובדה!
    כשעבדתי בחדר ניתוח, מנהל מח' הרדמה שהיה מעורב מאד במחלתי ובטיפול בה אמר לי משפט שלצערי הוא מאד צדק בו (איך אפשר שלא, הוא מרדים) וזה כשמתחילות בעיות בשרירי הנשימה יש לטפל בכך במהירות הכי גבוהה ובאגרסיביות כי שרירי הנשימה הם הקשים ביותר לשיקום, לכן אני דוחק בך ללכת למישהו המבין בעניין, כך אני התרשמתי לפחות, כמו כן לדעתי באם יראה מס' יותר גדול של חולים כמונו ניסיונו יגבר ושיטות הטיפול תשתפרנה, אני מאמין בו.
    תראי כל בדיקות תפקודי הנשימה ניתן איכשהו לזייף אותם לכאן או לכאן באם אתה מעוניין בכך, כמו כן סטרס, שברור שחולים כמונו מצויים בו גם משפיע לרעה על הבדיקות ולכן רופא שלא מכיר את המחלות הנ"ל יחשוב שאלמנט הסטרס ו"הרצון להוכיח את צדקתך" גובר על האוביקטיבות של הבדיקה.
    גשי להיבדק אצל ד"ר גובר למען תעשה אבחנה מהירה ואולי ימליץ על מכשיר תומך נשימה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן משה -

מיכל
    18/12/2008

לא ברור לי למה ירצה מישהו לשנות את בדיקות הריאות שלו לכאן או לכאן במידה והיו אומרים לי תשמעי הכל בסדר הייתי קונה את זה במליון אחוזים אבל גם הבדיקות בת"הש למרות עצביו של הרופא וגם הבדיקות בקליניקה הפרטית הראו שמשהו לא כשורה אז תחליט מה צריך לעשות וזהו איפה בדיוק הענין בלעשות עוד ועוד בדיקות .וכן באיזשהו שלב האדם בהחלט מרגיש שפן ניסיונות.
    אני יודעת שעוד עמדו ולצערי כנראה יעמדו במקום הזה שלא ברור בדיוק מה נכון או לא נכון לעשות רק שחוסר האונים לפעמים יכול לשגע את האדם. ולפעמים חשבתי אולי אני צריכה פשוט לשכנע את עצמי הכל בסדר תעזבי אבל לצערי ממש לא הצלחתי.
    תודה ולילה טוב
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל -

ערן משה
    19/12/2008

אל ייאוש, הייתי במקומך מס' פעמים,
    פשוט לי כנראה יותר קל לעמוד מול אלה שחושבים שהם מבינים ולהעמיד אותם על טעותם, כי אני מבין יותר מבחינה מקצועית, אבל שוב אני חוזר ואומר צריך להיות מטופל אצל מביני הענין ומבחינת הריאות לדעתי זה ד"ר גובר, את לא צריכה לעשות בדיקות חוזרות אלא להראות לו את הבדיקות שלך ותני לו להמשיך בתהליך, אם הוא יחשוב שצריך עוד בדיקה עשי זאת זה לא לחינם.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל -

עליסה
    19/12/2008

שלום מיכל,

קודם כל הכישלון הוא לא שלך, אלא שלהם.

אני אומרת לך בתור רופאה, שאני מקווה שאין אף חולה שלי שמרגיש כמו שאת מרגישה עכשיו, ואם יש כזה, אז זה בהחלט כישלון שלי.

בניגוד למה שחושבים, רוב החולים נותנים אמון מלא ברופאים שלהם (כפי שאת נתת בד"ר הלמן), הרופאים הם, לצערי, אלה שלא נותנים אמון בחולים.

התשובה של ד"ר הלמן שאם הסטרואידים עוזרים לסימפטום אחד, הם חייבים לעזור גם לסימפטום אחר, ואם זה לא כך, אז זה לא בגלל המיאסטניה. או זה שהוא אומר לך שהוא לא מבין בבעיות נשימה (למרות שהוא מטפל במחלה שיש בה סכנת חיים בגלל בעיות נשימה), היא תשובה מאוד מאכזבת ובלתי קבילה בעיני.

כשהם יידעו להסביר למה לחולה אחד יש מחלה שמערבת רק את העיניים, ולחולה אחר דווקא יש בעיקר בעיות נשימה, או למה יש חולים שהמסטינון עוזר להם יותר מאשר לאחרים, או מדוע יש כאלה פלוקטואציות בכוח של השרירים, ועוד אלף שאלות כאלה, אז אולי הם יוכלו להגיד על כל מיני דברים שהם "לא יכולים להיות".

אני חושבת שערן צודק, ואת צריכה להגיע לרופא שמבין גם בבעיות נשימתיות וגם, לפחות קצת בהשפעה שיש לבעיות נוירומוסקולאריות על הנשימה. אני לא מכירה אישית את הרופא שהוא מדבר עליו, אבל לוא הייתי במקומך כעת , הייתי הולכת אליו ללא היסוס.

ואין דבר כזה חולה נודניק. יש חולה בחרדה, בגלל שהוא לא מרגיש ביטחון, בגלל שהוא לא מקבל מענה לבעיות שלו, בגלל שיש לו תגובה נפשית נורמאלית למצב הקשה שהוא נמצא בו, והוא רוצה לקבל תמיכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו