% נכות ותו חניה לנכה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• % נכות ותו חניה לנכה -
    דיויד
    29/12/2008

אני מבקש לקבל עצתכם בקשר לבקשת % נכות ותו חניה לנכה בהקשר למחלתי MG
    למי עלי לפנות קודם - לביטוח הלאומי? למשרד הרישוי? למשרד הבריאות?
    מאחר ואני עובד עדיין - האם עלי להגיש תביעה לקצבת נכות של הביטוח הלאומי?
    תודה מראש
    דיויד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    % נכות ותו חניה לנכה -

הוספת תגובה

• נכות ותו חניה -

משה פיק
    29/12/2008

שלום דיויד,
    הדרך הרגילה היא לפנות לביטוח לאומי ולבקש וועדה לנכות כללית, אולם.......
    אדם המבקש להגיש בקשה לאישור על "נכות כללית" וקבלת "קצבת נכות" חייב לעמוד במספר קריטריונים:
    1.עליו להיות מתחת לגיל הפרישה (62 לנשים, 67 לגברים).

2.אין לו "כושר השתכרות", ושכרו הוא פחות מ- 25% מהשכר הממוצע במשק - או שעקב המחלה שכרו הצטמצם (בבת אחת או בהדרגה) ב- 50% לפחות.
    ניתן להגיש תביעה רטרואקטיבית (גם אם מגיש הבקשה עבר את גיל הפרישה) ואז, את גובה צמצום השכר בודקים רטרואקטיבית,
    לשכיר: 18 חדשי שכר אחורה.
    לעצמאי: 3 שנים אחורה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תו נכה -

עליסה
    29/12/2008

זה לא לחלוטין מדוייק.

למיטב ידיעתי,

נכות כללית אינה קשורה ליכולת ההשתכרות, ותו נכה ודאי שאינו מותנה בכך.

עם 90-100% , אם אתה עובד אתה זכאי לפטור ממס הכנסה.

בעקבות מאבק הנכים, גם אדם שמשתכר למחייתו זכאי לקבל קצבה מביטוח לאומי, בהתאם להכנסתו וחומרת הנכות שלו. (אין לי נתונים מדוייקים, אבל שווה לך לבדוק אם אתה זכאי או לא).

יש גם דברים נוספים כמו ניידות, ובמקרים מסויימים אפילו שר"ם שניתן לקבל גם אם אתה עובד.

לביטוח לאומי יש חוברת הסברה די טובה, שאפשר לקבל אצלם או להוריד מהאתר שלהם.

אשמח מאוד לשמוע ממך איך אתה משלב את העבודה עם MG.

עליסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דרך האתר של הביטוח הלאומי

-שלגיה
    29/12/2008

שלחתי להם שאלה בענין זה.
    אעדכן כשאקבל תשובתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירסום מטעם ביטוח לאומי ברשת -

משה פיק
    29/12/2008

נכות - קבלת קצבת נכות בזמן עבודה

אפשר לעבוד, להשתכר ולקבל קצבת נכות, אם לדעת הביטוח הלאומי בשל מצבך הרפואי אינך יכול להשתכר יותר ממה שאתה משתכר בפועל, ואם הכנסתך החודשית מעבודה (ברוטו) היא אחת מ- 3 האפשרויות הבאות:

1. ההכנסה החודשית שלך מעבודה (ברוטו) היא בסכום של עד 25% מהשכר הממוצע

2.ההכנסה החודשית שלך מעבודה צומצמה, והיא מחצית או פחות מההכנסה מעבודה שהיתה לך לפני קביעת דרגת הנכות. במקרים אלה הזכאות היא בדרך-כלל לקצבה חלקית.

כיצד קובעים אם הכנסתך מעבודה צומצמה במחצית לפחות?
    הקביעה נעשית על-ידי השוואה של ההכנסה החודשית שלך מעבודה (ברוטו) אחרי קביעת דרגת הנכות, להכנסה שלפני קביעת דרגת הנכות (ההכנסה כוללת גם תשלומים חד-פעמיים כמו ביגוד, הבראה וכו' בחישוב חודשי).

ההכנסה שלפני קביעת דרגת הנכות מחושבת כך:
    אם היית עובד שכיר - לפי ממוצע הכנסתך ב- 6 חודשים מתוך 18החודשים שקדמו לקביעת דרגת הנכות (מתחשבים ב- 6 חודשים שבהם ההכנסה היא הגבוהה ביותר)

אם היית עובד עצמאי - לפי הכנסתך באחת מ- 3 השנים שקדמו לשנה שבה נקבעה דרגת הנכות (מביאים בחשבון את השנה שבה ההכנסה היא הגבוהה ביותר).

3. למי שלא עבד לפני קביעת דרגת הנכות או שהכנסתו מעבודה (כשכיר או כעצמאי) היתה נמוכה - ההכנסה מעבודה המותרת לך נקבעת לפי רמת השכלתך והיא:
    לאקדמאי או לבעל השכלה מקבילה - עד 55% מהשכר הממוצע במשק

לבוגרי תיכון או לבעל השכלה מקבילה - עד 45% מהשכר הממוצע במשק

לבעל השכלה נמוכה מאלה, לרבות חסר השכלה - עד 37.5% מהשכר

לחישוב לפי השכלה של 45% או 55% מהשכר הממוצע, עליך להמציא תעודות
    על ההשכלה.
    במקרים אלה הזכאות היא בדרך-כלל לקצבהחלקית.

אם ברצונך לדעת כמה מותר לך להשתכר, אנא פנה, לאחר שתמצא עבודה מתאימה, לפקיד התביעות לקבלת הסבר נוסף והנחיות בדבר אישורי השכר שעליך להמציא.

אם תחול בעתיד החמרה במצבך הרפואי או התעסוקתי (הפסקת העבודה או צמצום בעבודה/בשכר), תוכל לפנות מיד לפקיד התביעות בבקשה לבדיקה מחדש.
    כמו כן עליך להודיענו תמיד אם התחלת לעבוד, או חל שינוי בהיקף עבודתך או שכרך.
    מעת לעת בודק הביטוח הלאומי ביוזמתו את היכולת לעבוד ואת הזכאות לקצבה.
    לפי חוק הביטוח הלאומי, השכר הממוצע מחושב לפי שיטה שנקבעה בחוק, ב-1 בינואר של כל שנה, ולאחר מכן בכל פעם שחל פיצוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביקרתי היום בביטוח הלאומי

-שלגיה
    06/01/2009

כיון שהכנסתי לא ירדה מספיק כדי שאהיה זכאית לועדת נכות של הביטוח הלאומי,
    אני יכולה לגשת לועדה מיוחדת שנקראת ועדה לצורך מס הכנסה.
    עלי לשלם סך 570 ש"ח עבור הועדה, וזו תקבע לי אחוזי נכות לפי מצבי.
    עם הפרוטוקול אוכל לבקש הנחה במס הכנסה (לצערי לא רלוונטי בשבילי) ולבקש תו נכה למכונית. (רלוונטי ביותר).
    גם פנסיונרים שרוצים הכרה בנכות שלהם יכולים לגשת לועדה הזו.

טוב לדעת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועדה לצורך הנחות במס הכנסה (נמה) -

משה פיק
    06/01/2009

שלום נמה.

כפי שידוע לי קימות שתי וועדות שונות עבור נכים שמבקשים לקבל זכויות שמגיעות להם על פי החוק.

ועדה אחת היא וועדה של ביטוח לאומי שבה ניתן לקבל נכות, קצבת נכות וכו'.

ועדה אחרת היא וועדה של מס הכנסה שבה מבקש הנכה לקבל זיכויים ו/או החזרים של מס הכנסה עקב נכותו.

לביטוח לאומי ישנו מנגנון של ועדות עם צוותים רפואיים ברחבי הארץ שמטפלות בפניות החולים אליו ולכן הטיפול אינו עולה כסף.

למס הכנסה אין כל מנגנון של וועדות לפונים אליו ולכן הוא "שוכר" את שרותי המנגנון של ביטוח לאומי תמורת תשלום שאותו מתבקש לשלם כל הפונה בבקשה לגשת לוועדה.

למעשה אותן הוועדות עם אותו הצוות הרפואי ובאותם המקומות עובדים ימים קבועים עבור ביטוח לאומי (ללא תשלום) וימים קבועים אחרים עבור מס הכנסה (בתוספת תשלום).

כאך באה שאלתי : האם וועדה של מס הכנסה מורשת לתת אחוזי נכות שנותנים זכאות בדומה לתוצאות של וועדות הביטוח הלאומי ? האם ניתן לקבל קצבת נכות על סמך תוצאות וועדה של מס הכנסה ? האם ניתן לקבל תו-נכה על סמך תוצאה של וועדה של מס הכנסה ?

האם יש למישהו נסיון אישי בנושא ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וועדת נכות -

ערן משה
    07/01/2009

כמו שציינת משה אותו צוות מטעם שני המשרדים, נותן את אותו פרוטוקול אשר מהווה תשובה לכל שאלותיך.
    פשוט מאד במידה ואינך זכאי לקצבת נכות (בגלל שאין ירידה בהשתכרות) ביטוח לאומי לא רוצה להוציא מכספיו לשלם לצוות הוועדה כאילו לחינם, "רק לשם קביעת אחוזי נכות".
    הטבות מס ניתן לקבל רק מי שיש לו נכות מעל 90%.
    תו חניה כמצוין למעלה יכול להתקבל עם צירוף פרוטוקול הוועדה לשלוח לחולון למשרד הרישוי- משרד הבריאות הוריד זאת מעליו,
    יש מסמך בביטוח לאומי עם הוראות וכתובת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מדוייק -

-שלגיה
    09/01/2009

מס הכנסה אינו שוכר את הועדה. למעשה אין לו קשר לענין, למעט שם הועדה, שנקראת כך על שם ההטבות שהנכה יוכל לקבל מהועדה אם זו תכיר בנכות.
    הועדה של הביטוח הלאומי, ומסקנותיה מוכרות בדיוק כמו הועדה הרגילה של הביטוח הלאומי.
    ההבדל היחיד הוא שהחולה קונה בעצמו את שירותי הועדה, תמורת תשלום המתחיל ב-580 ש"ח ועולה עם כל רופא נוסף שצריך להזמין.
    את אישורי הועדה אפשר להגיש למס הכנסה, כמובן, ולזכות בהנחות מס בהתאם,
    או להגיש למשרד התחבורה על מנת לקבל תו נכה. (ולכן אני מתכוונת לגשת).

השאלה הבאה שלי, האם כדאי להעזר בעורך דין, או בעזרה אחרת, כאשר אני ניגשת לועדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נכות-

ערן משה
    09/01/2009

מניסיוי האישי והייתי כבר בשלוש וועדות אין צורך בעו"ד כל עוד המסמכים הרפואיים כתובים כנדרש ומפרטים את כל מגבלותייך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תו נכה -

ערן משה
    30/12/2008

בכל מקרה ע"מ לקבל תו נכה צריך לעבור וועדת נכות בבט"לא ובאם מגיעים לך מעל 60% נכות מגיע לך תו נכה ירוק, באןם הנך נזקק לכסא גלגלים תו נכה כחול, ללא קשר לעבודתך.
    קצבת נכות כמו שמשה ציין מגיע לפי כושר השתכרות, אלא באם הינך נכה 90- 100% ואז יכול להשתכר כמה שתוכל ובאם אינך מאבד 50% מיכולת ההשתכרות של, תקבל פטור מלא ממס הכנסה אל לא תקבל קצבת נכות.
    החידושים בחוק הם לגבי המשתכרים במשכורות מינימום או שאיבדו חלק מיכולת השתכרותם שאינו מעל 50%.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה למשיבים ושאלות -

דיויד
    30/12/2008

אני מודה למשיבים
    כרגע אני משתכר היטב אבל אני מודאג מהתגברות הדרגתית של תופעות ה MG, שעלולות לפגום בעתיד. מאחר ואני מתחת לגיל הפרישה, אני מעוניין לפעול לבדיקת % הנכות שלי. תו הנכה יקל עלי בתפקוד שלי שכן אני מתקשה ללכת ומתעייף על נקלה.
    אני נושא "שק" של ליקויים נוספים, לצערי.
    לשאלת ההתמודדות: אני מתפקד יותר טוב בבקרים ולצורך כך אני משכים קום ומשתדל לארגן את סדר יומי. בשעות הצהריים אני "שופך לאגר" והרבה יותר קשה לי. אני עולה למיטה מוקדם כמו התרנגולות... אני מטופל במסטינון.
    כיצד עלי לפעול, למרות שכרגע איני עונה לקריטריונים שנמסרו כאן לקבלת קצבת נכות?
    ולמשה - אני רשום ועוקב ומקבל את החוזרים במייל. בהזדמנות זאת אני מברך אותך על עבודת הקודש שאתה עושה למען חולי ה MG
    דיויד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדיויד -

ערן משה
    30/12/2008

אסוף את כל מסמכיך על כל מחלותיך עם ציון ליקוי התפקוד מטעם הרופאים המטפלים, גש לבטוח לאומי למח' נכות והגש בקשה לקצבת נכות,
    תזומן לך וועדת נכות, בה תיבדק ע"י כל הרופאים הנוגעים למחלותיך, הליקויים אינם מצורפים אחד לאחד מכל המחלות אלא, נעשה שקלול מסוים של הליקויים לפי מחלותיך. תקבל תשובה - פרוטוקול החלטת הוועדה והזמנה למח' שיקום- שם קובעים אי כושר עבודה בהתאם להשתכרותך ולליקו בהשתכרות, אבל מה שחשוב כרגע לתו נכה זה פרוטוקול הוועדה באם הוחלט על 60% נכות ומעלה גם עם הפרוטוקול, מצולם כמובן והגש אותו במשרד הבריאות, יש טופס מיוחד לבקשת תו נכה. זה כל שעליך לעשות
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההסבר הברור

-שלגיה
    31/12/2008

מוסיפה שאלה -
    כשאתה אומר "כל המסמכים" - למה הכוונה?
    האם לא מספיק מכתב מסכם וברור מהרופא הנוירולוג המטפל?
    (אין לי מחלות נוספות למיאסטניה גרביס).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "כל המסמכים" -

משה פיק
    31/12/2008

שלום נמה,
    לדעתי........ ואני מדבר על פניה לוועדה לקבלת נכות בביטוח הלאומי.
    כמה שיותר ניירת על טיפולים, תרופות, ביקורים בבתי חולים, אישפוזים ..... וכו' .... כך סיכוייך לקבל אחוז נכות גבוה יותר מהוועדה.
    כמו כן, כמה שהנוירולוג שלך יותר מוכר ..... סיכוייך לקבל אחוז גבוה יותר.
    כמובן שנתונים נוספים נכללים בתוצאה הסופית של "אובדן כושר ההשתכרות" שהוא הקובע לגבי קבלת קצבת נכות, כגון גיל, השכלה וחומרת המחלה.

להזכירך.... זו דעתי האישית.
    ולכן, אני מציע לכל החולים לשמור את כל הניירת שידם משגת במהלך מחלתם.
    בעת הצורך זה עשוי לעזור להם לקבל את מה שמגיע מתוקף החוק מהביטוח הלאומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "כל המסמכים" -

ערן משה
    31/12/2008

לנמה
    דיויד אמר שהוא סוחב איתו שק שלם, לכן ייעצתי אל כל המסמכים הנוגעים לכל מחלותיו.
    למי שסובל רק מיאסטניה גראביס, צריך להביא מכתב מקיף מהנוירולוג המטפל וכמו שמשה אמר כל האשפוזים וכו',
    ייתכן ששמו של הנוירולוג המטפל יכול להשפיע, מסופקני,, אבל מי אני שאפסוק.לדעתי רופא טוב יכול להחליט לפי ממצאי הבדיקה, סיפור החולה ומסמכים מצורפים כמו שצריך,
    ייתכן שאני נאיבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לי אין שק שלם

-שלגיה
    09/01/2009

אני סובלת מאנמיה עצבנית, שאינה רלוונטית לועדה,
    ומיאסטניה, שגורמת חולשה בעיניים ובידיים. (היתה תקופה קצרה, שתודה לאל חלפה, בעזרת המון אימורן וטיפולי פלסמפרזיס,, של קושי בנשימה).
    השק שלי נכנס לניילונית אחת, דקה למדי.

יש לי סיכוי בועדה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שק גדול או קטן -

ערן משה
    09/01/2009

זה לא משנה גודלו של השק, שוב אני חוזר מה שחשוב בוועדה הן מה מגבלותייך בתפקוד, לכן חשוב להביא מסמכים המעידים כי סבלת בעבר מבעיות נשימה וחולשה בידיים וכו' והכי חשוב לא להיות גיבור בוועדה אלא לספר את מה שיש בנוסף אם את נוטלת מסטינון עדיף לא לקחת לפני ע"מ שיתרשמו בוועדה מהחולשות שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו