מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעליסה וערן -מיכל06/01/2009
מאחר והמצב מבחינתי לא השתנה במיוחד אלה להפך וסימני הסכרת הגבוהה התחילו לתת את דעתם בענין פניתי לרופא ונשלחתי למספר בדיקות שהתשובות אליהם היו Erythrocytes 50
glocose (בשתן) 1000
leucocytes field 4
erythrocytes field 2
לפי הסבר הרופא התוצאות הנ"ל הם השלכה מהסכרת ומיותר לציין שבבדיקות האחרונות שבוצעו כדרך שגרה לפני חודש וחצי התוצאות ממש לא היו כנ"ל. לכן מצאתי לנכון להתקשר לד"ר הלמן ולבקש לרדת מהפרניזון רק שהוא נשאר בדעתו שצריך להמשיך. שלא יובן לא נכון מדברי אין לי ולא היו שום תלונות לד"ר הלמן השאלה היא רק איך אני ידע מה נכון ואולי מעצם ההתעקשות להמשיך כי הסימנים ליתר הדברים היו חיובים היא טעות? איך אני אמורה להחליט מה נכון ומה פחות חשוב ממה ואיך נכון לנהוג? תודה מראש על כל התשובות שתאמינו עוזרות המון
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל -
ערן משה07/01/2009אכן את נמצאת בפלונטר רציני, השאלה הגדולה היא עד כמה עזרו לך הסטרואידים מבחינת המיאסטניה, אם יש שיפור בעלייה במדרגות, בנשימה בצניחת העפעף אזי לצערך זו התרופה שעוזרת לך, אומנם ניתן להחליף לאימורן אבל אימורן מתחיל לעבוד בד"כ לאחר חצי שנה ותוך כדי כך מורידים את הסטרואידים ותיתכן החמרה במצבך. אם הסטראוידים עוזרים לדעתי ד"ר הלמן מחכה שמחלתך תתייצב איכשהו ואז יעשה ניסיון הורדתם, ייתכן שאז יחשוב על מתן אימורן.
אני מבין את השלכות רמות הסוכר הגבוהות ותופעות הלוואי של רמות אינסולין גבוהות, אם אני במקומך וטיפול בפרדניזון היה משפר לי אפילו רק את יכולת הנשימה הייתי נותן הכל ושומר על הטיפול הנ"ל, אבל שוב זה אני ותגובתי לתרופות היא לא תגובתך, יכולתי לספוג ולסבול את תופעות הלוואי השונות מתרופות שונות היא לא יכולתך כי סה"כ אנחנו 2 אנשים שונים עם יכולות שונות.
השאלה הגדולה איך מגיב לכך האנדוקרינולוג שלך? אולי ניתן להחליף סוג אינסולין או בנוסף לאינסולין במשאבה לתת תוספת של לנטוס (אינסולין לטווח ארוך)? אולי הוא חושב שהמצב לא סביר וצריך להפסיק את קפיצות הסוכר הנ"ל ואז לדעתי עלייך ללחוץ עליו לשוחח שוב עם ד"ר הלמן.
מקווה שעזרתי לך בסיעור המוחות, אני מקווה שעליסה תוסיף גם ממחשבותיה, שב"כ שכמה מוחות חושבים צצים בסופו של דבר רעיונות חדשים או מתחזקות מחשבות קודמות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמציאות לא קלה, אבל היא מה שיש -
עליסה07/01/2009שלום מיכל,
המציאות היא שאת סובלת משתי מחלות לא קלות,
אחת-סוכרת, שקשה יחסית לאיזון, ומחמירה בצורה משמעותית עם סטרואידים. ושכפי שאת יודעת יש בה סיבוכים אפשריים, לטווח הארוך.
השנייה-מיאסטניה, שהיא לא מחלה קלה ונחמדה שחיים איתה חיים נורמאלים, ופשוט לוקחים קצת מסטינון כשמתעייפים, אלא מחלה קשה ומסכנת חיים ללא טיפול הולם.
אם למשל היה לך סרטן דם, וחלק מהטיפול היה סטרואידים, היו לך התלבטויות? אני בטוחה שלא.
היו לי לא מעט חולים שנזקקו לטיפול בסטרואידים בגלל גידולים ממאירים של מערכת הלימפה, ולא היה להם או לי ספק לגבי הטיפול. כמובן שזה היה תוך מעקב צמוד והתייעצות עם האנדוקרינולוג, והיה גם ברור מראש משך הטיפול בסטרואידים.
במיאסטניה עם מעורבות של שרירי הנשימה, שאינה מטופלת (ואפשר להתווכח על אופן הטיפול. ) יש תחלואה (הגעה לטיפול נמרץ, צורך בהנשמה מלאכותית), ואפילו תמותה משמעותית. אני חושבת שבגלל זה ד"ר הלמן לא רוצה שתפסיקי את הטיפול בסטרואידים (שנראה שבסך הכל משפרים את מצבך, וישנם חולים שמגיעים אפילו לרמיסיה בטיפול הזה).
אני לא מזלזלת לרגע בסוכרת וסיבוכיה, אבל אני חושבת, לפי כל האינפורמאציה שנתת עד עכשיו, שהמחלה הקשה יותר ופוטנציאלית מסכנת חיים היא מיאסטניה.
צריך להגיע לאיזון אופטימאלי של הסוכרת, ולהשתדל להוריד כמה שיותר מהר את המינון של הסטרואידים למינון האפקטיבי המינימאלי. אולי גם להוסיף טיפולים כמו אימונוגלובולינים או פלסמהפארזיס או תרופות אימונוסופרסיביות אחרות. ואולי גם להסתפק בתגובה חלקית ולא להתעקש לשאוף לרמיסיה מוחלטת. ולא להתרגש מכל בדיקת שתן. (דרך אגב, הייתי גם בודקת תרבית שתן, כי אם יש לך דלקת זה יכול להחמיר גם את הסוכרת וגם את המאסטניה).
לטווח הארוך, למרות הקושי הגדול עכשיו, אם את באמת מגיבה לטיפול בסטרואידים, יש לך סיכוי מצויין לחיות חיים אפילו נורמאלים, למרות שתי המחלות האלה. (ואני אומרת לך את זה מניסיוני עם חולי סרטן סוכרתיים, שהבריאו ממחלתם, ולמרות התקופה של סוכרת פחות מאוזנת לא פיתחו סיבוכים מיוחדים בהמשך).
את עוברת תקופה לא קלה. ותרשי לעצמך פינוקים וכל מה שעושה לך טוב כמה שיותר. מנסיוני, זה עוזר.
מקווה שנשמע בשורות טובות בקרוב,
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)