פרדניזון -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרדניזון -
    מיכל
    21/01/2009

למרות שהתחלתי גם בטיפול עם אימורן המינון של הפרניזון טרם ירד וכנראה ישאר כך בחודש הקרוב או יותר .
    הבנתי שהטיפול בפרניזון כולל הרבה פעמים גם השמנה וכו... נכון להיום חודש וחצי אחרי יאמר לזכותו של הפרניזון שעזר די יפה ולא הוסיף במשקל. רק שביומים האחרונים קיבלתי פנים שהרופא האינדיקרנולוג אמר הפכת למיכל וחצי והאמת הרבה יותר ועכשיו הרבה פעמים גם נפילת העפעף מורגשת הרבה יותר בקיצור מאד לא נעים להראות כך בציבור ואני בהחלט לא מאלה שעומדת שעתיים ליד המראה לפני כל יציאה ובכל זאת. האם ישנה איזושהיא תרופה או דרך להוריד את הנפיחות הזו? כי ההרגשה שאפשר להתראות בחברה ולא להשאר עכשיו בהסגר תוריד קצת מהלחץ.
    לילה טוב
    מיכל (ותאמינו לי לא הגזמתי בתיאור כי קיבלתי מכמה אנשים תגובה מה קרה לך?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרדניזון -

הוספת תגובה

• פרדניזון -

ערן משה
    21/01/2009

התופעה נקראת פני ירח וזו אחת מתופעות הלוואי של הפרדניזון, יש כאלה שבנוסף יש להם גם מה שנקרא צוואר באפלו (נפיחות בעורף), שימי לב באם אין לך גם בצקות ברגליים, זה גם חלק מהתופעה והטיפול בכך הוא ע"י משתנים,
    אם הפרדניזון עשה עבודה טובה המתיני בסבלנות עד להתחלת השפעת האימורן ואז תוכלי להוריד את המינון, לדעתי האישית זה הרבה יותר חשוב מאיך תופיעי בציבור, כרגע תופעות המחלה ניקרות עלייך וכן תופעות הטיפול, בהמשך בהשפעת האימורן, כל התופעות של הפרדניזון יעלמו ותוכלו להופיע בציבור כרצונך,
    הבריאות חשובה יותר כרגע.
    ס ב ל נ ו ת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן משה -

מיכל
    21/01/2009

הבנתי שהשפעת האימורן יכולה להופיע גם בעוד כמה חודשים ותופעות הלוואי לא יעלמו. בעוד שאם יש מצב שיכול לשנות את התופעות למה לא נכון להשתמש בהם?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לואי של פרדניזון -

עליסה
    21/01/2009

שלום מיכל,

מהניסיון שלי כרופאה וגם האישי, הדבר שמונע בצורה טובה ביותר את התופעות האלה, זה כלכלה דלת מלח, אבל ממש להוריד לגמרי את המלח מהתפריט, בלי שום הנחות .

אני יכולה להגיד לך שגם עם 100 מג פרדניזון, אנשים לא האמינו שאני מטופלת בסטרואידים, כי לא ראו עלי כלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל -

ערן משה
    21/01/2009

תופעות הלוואי של פרדניזון יפסקו עם הפסקת נטילת התרופה, באם תצליחי להפסיק את הפרדניזון לאחר השפעת האימורן, כולי תקווה שתצליחי הרי זאת המטרה ותמשיכי להשתפר אין לך ממה לחשוש. ניתן להפחית את תופעות הלוואי כמו שעליסה הציעה בהפחתת מלח לחלוטין, נטילת משתנים בהשגחה על לחץ הדם כמובן.
    אני נטלתי במשך הרבה שנים פרדניזון למחלה אחרת שיש לי כל פעם 50 מ"ג וירדתי לאט מעולם לא היו לי תופעות לוואי ואכלתי הכל ושתיתי הכל, לא השמנתי ולא התנפחתי לא פני ירח ולא צוואר באפאלו ואילו כשהתחלתי ליטול פרדניזון למיאסטניה כל התופעות צצו ביחד, לאחר שהפסקתי התופעות נעלמו וכשחזרתי חזרו למעט צוואר הבאפאלו ואני נוטל כמוות של משתנים, כי עד עכשיו נטלתי אימורן וגם הוא עושה עצירת נוזלים, מסתבר, לכן כמו בכל טיפול תרופתי כל אחד מגיב אחרת הן לתרופה והן לתופעות לוואי שלה והנה לך דוגמא שאצל אותו אדם תגובות שונות בתקופות אחרות בחיים.
    אני אישית משיב לכל השואלים "למה אתה נפוח או עיך השמנת כך?" פשוט מאד אני מקבל תרופות וזהו ולא מעניין אותי מה יגידו מאחורי גבי, באמת שלא. ההרגשה האישית שלי זפתית כי מעולם לא הייתי שמן ותמיד הייתי ספורטאי אבל זה מה יש ועם זה צריך לחיות כרגע, בתקווה שנוריד את הסטרואידים ולפחות נראה יותר טוב.
    אל תאבדי תקווה אם הטיפול עוזר זה מה שחשוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו