מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרוביג'יל למיאסטניה ? -משה פיק26/01/2009
שלום לכולם,
חולה שמטופלת אצל ד"ר רונית מוסברג (מנהלת מחלקת טרשת נפוצה בביה"ח רבין פ"ת ובעלת נסיון לא קטן עם חולי מיאסטניה) קיבלה אצלה "עצה" לנסות את התרופת פרוביג'יל (תרופה שהוכנסה לאחרונה לסל הבריאות לטיפול בחולי תיסמונת העייפות הכרונית) "שיכולה לעזור גם למיאסטניה".
למה מיועדת תרופת פרוביג'יל ?
התרופה משמשת להגברת העירנות בחולים הנוטים לישנוניות בשעות היום, בעיקר בגלל הפרעה בשם נרקולפסיה, הפרעות בשינה בגלל עבודה במשמרות (SWSD) וכן כטיפול משלים במקרים של דום נשימה חסימתי בשינה (OSAHS).
שימושים נסיוניים במודפיניל הם במקרים של ADHD וטיפול בעייפות עקב טרשת נפוצה.
שאלתי :
האם מישהו קיבל עצה דומה מרופא כל שהוא ?
האם מישהו מנוסה בשימוש בתרופה ל"עייפות" עקב מיאסטניה ?
האם יש ביניינו חולים נוספים שמטופלים ע"י ד"ר מוסברג והאם היא הזכירה להם בשיחה על התרופה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות כרונית ומיאסטניה -
עליסה26/01/2009שלום משה,
אני לא יודעת כמובן כלום על השיקולים של רופא זה או אחר להמליץ על טיפול מסויים לחולה מסויים. והכל בגדר ספקולאציות.
אני רק יכולה להגיד שזאת דיעה מאוד מקובלת בין הנוירולוגים, שלחולי מיאסטניה יש בנוסף למחלתם גם משהו דמוי תסמונת העייפות הכרונית. וזה בהחלט יכול להסביר את ההגיון בטיפול הזה.
מחלת המיאסטניה מסתבר באה כ" עסקת חבילה" יחד עם בעיות נפשיות (אצל הרבה מאוד חולים, שעושים את הטעות ומשתפים את הנוירולוגים שלהם ברגשותיהם), תסמונת העייפות הכרונית, ואולי גם דברים נוספים שאני עדיין לא יודעת עליהם?
סליחה שאני היום במצב רוח קצת סרקסטי.
אשמח לדעת אם יש ממש בטיפול הזה, ואם נעשה איזשהו מחקר רציני ( לפחות ברמה של המחקרים האחרים של הנוירולוגים) לגבי הטיפול הזה, או שזאת " יוזמה אישית" של רופאה אחת, שהחליטה שהחולה שלה צריכה להיות עכבר מעבדה, ולנסות עליה תרופה שאין שום מושג איך היא עשוייה להשפיע על חולי מיאסטניה. ( אולי דווקא המרץ הנוסף, יגרום לפעילות יתר שתוביל להחמרה?)
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביג'יל -
ערן משה26/01/2009למשה ועליסה וכולם שלום רב-
בעבר לפני שאובחנתי כחולה מיאסטניה היה חשד לוירוס בשם CMV או תסמונת העייפות הכרונית ולכן פרופ' אברמסקי נתן לי כניסיון פרוביג'יל- כמובן שלא היה בסל אז, אז ככה לידיעתכם ולכל מי שמציעים לו, לי אישית לא הזיז כלום, כלומר לא שיפר במאום את תחושותיי והרגשותיי. התרופה עובדת כמו אמפטמינים ואני לא בטוח שזה מה שחולה מיאסטניה זקוק לו (לדעתי יש לי עדיין 2-3 כדורים בבית איפה שהוא), אבל כפי שנאמר רבות בפורום זה טיפול שאחד לוקח ועוזר לו לשני לא עוזר ואולי אף מזיק כך שבמחלה המורבנת הזו אי אפשר לדעת כלום, לעצרינו הרב והכל הולך על ניסוי וטעייה, כולל התרופות המקובלות. אז מי יודע אולי לאותה חולה זה כן ישפר במשהו ואם ישפר ולו בקצת גם שווה, הלוואי שהייתי מוצא משהו שישפר אצלי ולו בקצת ואפילו יעצור את הנסיעה בירידה שלי ללא מעצורים.
עליסה, סרקזם זה חלק מההתמודדות היומיומית שלנו, אז לא צריך לסלוח לך, הכל מקובל.
אנו החולים במחלות אוטואימוניות ובמיאסטניה בכלל ידועים כקצת פסיכיים עם תגובות קיצוניות כך שאין בעיה והכל ברור ומובן כחלק מהמחלה עצמה.
שיהיה לכולם ערב סבבה,
מחר תזרח השמש ויתחיל יום חדש,
נקוה שאצלכם לפחות יהיה טוב יותר מקודמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת פסיכים -
עליסה26/01/2009וואו ערן,
אף פעם לא חשבתי על זה שבעצם המחלה הזאת נותנת לנו לגיטימציה, כמו להמלט להגיד כל מה שאנחנו רוצים. כולל, שמשהו רקוב במדינת דנמרק.
אבל, האמת שבמחשבה שנייה, מה שקרה לו בסופו של דבר לא היה הכי נחמד.
אז אולי בעצם לא כדאי.
דרך אגב, יש חולים שאפדרין מאוד עוזר להם, אז אולי גם פרוביגיל.
אבל אני אישית מעדיפה איזה טריפ טוב עם חשיש.
אם כבר אז שיהיה לנו בכיף עד הסוף
למרות שמחשבה שנייה, אולי זה לא הולך הכי טוב עם בעיות נשימה.
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה פורום רציני, נא להתנהג בהתאם ! -
משה פיק26/01/2009שלום לכולם ..... וגם לעליסה ולערן...
בבקשה לא להכנס לפורום מוקדם מדי...... תנו זמן להשפעת ה "חומרים" שאתם משתמשים בהם לפוג קמעה, שתו כוס מים ...... ואז הכנסו בראש נקי מ- "?<_%@?
שתהיה לכם שינה טובה
ובבוקר תקומו עם ראש נקי !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרוביג'יל לחולי מיאסטניה (המשך) -
משה פיק28/01/2009שלום לכולם,
לאחר בירור נוסף עם החולה (מאירה) שקיבלה המלצה מד"ר מוסברג (ביה"ח רבין) לשימוש בתרופת פרוביג'יל, קיבלתי את הסברה למקרה, ואלה דבריה :
"הרופאה ד'ר מוסברג אמרה לי שהתרופה רק נכנסה לסל והיא צריכה לבדוק איך היא יכולה לתת לי את התרופה – היא בודקת, וכאשר היא תברר ותיתן לי את המרשם הודיע לך , ובאם התרופה אכן תעזור לי גם הודיע לך.
ביררתי בקשר לכדורים, הם ניתנים גם MG נגד עייפות ותשישות יש לקבל מרשם מהרופאה הניאורולוגית עם המלצה לגשת לרופא המטפל בקופ'ח גם הרופא המטפל שולח בקשה לרופא המחוזי לקבל אישור לתרופה בהנחה.
30 כדורים אחרי ההנחה עולים 74 שקלים. לפני ההנחה 367 שקלים זאת בקופ'ח כללית.
יש לנסותם ולדווח באם זה משפיע לאלה שסובלים מעייפות ותשישות (אני אחת מהם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפורום רציני? -
עליסה28/01/2009סליחה,
אבל זה לא אני התחלתי עם המריחואנה.
ומה יכול להיות יותר רציני משקספיר?
וחוץ מזה, באמת תגיד לי מה עדיף. לצחוק אן לבכות?
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)