מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לעליסה וערן -מיכל ב.29/01/2009
מאחר וניתבקשתי ע"י ד"ר הלמן לגשת לרופא עור על מנת לוודא שבטוח הנפיחות והאודם בפנים נובעים מהפרניזון ולא משום דבר אחר.ניגשתי והתשובה היתה שכן כל תופעות הלוואי הם בהחלט מהפרניזון.
הבנתי גם מערן וגם מקריאה באינטרנט שבהחלט משתנים יכולים להפחית את התופעה בעוד שד"ר הלמן מתעקש שאין שום דבר שיכול למנוע את זה חוץ מהורדה של המינון. בעוד שעכשיו נוריד את זה ל37.5 (לא שברור לי איך מגיעים בדיוק לכמות הזו) ואחר כך לאט לאט כך שהתהליך יקח כמה שבועות טובים בעוד שאני בהחלט הולכת ומשנה צורה כל התיאוריות של מה אכפת לך לא עובדות במקרה שלי כי לי אישית קשה עם זה .
אני לא יודעת לאיזה איזור אתם משתיכים אני גרה בבני ברק ותאמינו לי לכולם יש מה להגיד בין אם צריך ובין אם לא וזה לעצמו קשה בלי כל התוספות. לכן חשבתי אולי כדאי לגשת לבית מרקחת ולקנות לבד .אולי הגיע הרגע שאני צריכה להחליט לבד ולראות מה עוזר ומה לא.
כמו שכתבתי אתמול העזרה של ד"ר הלמן גדולה ובאמת נעשית במלוא האכפתיות רק נראה לי שכשלא שאלתי והדברים והתנהלו פחות או יותר כסדרם הכל היה קל יותר ולכן אולי נכון להתחיל להחליט לבד?
תודה על הכל
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל -
ערן משה30/01/2009צבירת נוזלים ונפיחות אכן חלק מתופעות הלוואי של פרדניזון כולל עלייה בלחץ הדם, משתנים ניתים כעיקרון כטיפול ביתר ל"ד ואז זה מטפל בשתי הבעיות אך לא מונע אותן, לא אמרתי כי הנפיחות תרד לחלוטין אלא רק יתכן כי תשתפר בעקבות כך, אצלי למשל עם כל המשתנים לחץ הדם הסתדר אבל הנפיחות לא!. על טיפול זה צריך להחליט הרופא משפחה שלך ואת יכולה לבקש ממנו טיפול במשתנים.
אם את בירידה של הפרדניזון . (37.5- כדור של 20, כדור וחצי של חמש) וכמו שאני מכיר את ד"ר הלמן הוא מוריד באיטיות ונכון מאד שהוא עושה כך במיוחד למי שהפרדניזון אכן עוזר, תעשי חישוב של 2.5 מ"ג בשבוע. אל תמהרי עם כל ההבנה למצב החיצוני ולכך שאת גרה במין קיבוץ בו כל אחד מסתכל עלייך ובוחן אותך ,אני גר בחדרה, אבל בגלל העבודה שלי בעבר הרבה מאד אנשים מכירים אותי ושואלים שאלות, אז עונים ונפטרים מהם, ומהמבטים של כולם כבר למדתיח להתעלם, נכון לקח זמן אבל זו גם אחת ההתמודדויות שלנו.
שוב אל תמהרי עם הורדת הפרדניזון, הוא עובד עלייך טוב, לא כדאי שכל התופעות יחזרו כולל בעיות בנשימה.
ד"א משתנים לא ניתן לקנות פרטי ,אלא רק עם מרשם רופא.
אורך רוח זו התרופה הכי חשובה במחלה המזופתת הזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפרדניזון 37.5 מ"ג-תיקון טעות -
נתן30/01/2009שלום לערן משה,
בוודאי התכוונת ל 3 וחצי כדורים של 5 מ"ג ולא לאחד וחצי-אחרת בסה"כ היה יוצא 27.5 מ"ג.
כל טוב,
נתן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה ולופוס -
יעל פ30/01/2009אני סובלת משתי המחלות. פריחה בפנים יכולה לנבוע מלופוס. האם שללו אצלך אפשרות למחלות אוטואימוניות נוספות?
אני מקווה ומאחלת לך שהתשובה תהיה שלילית
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודם בפנים ולופוס -
משה פיק30/01/2009אם אנו מזכירים כאן פריחה בפנים ואפשרות ללופוס אני הוסיף ואומר:
אם הפריחה בפנים מזכירה מבנה של "פרפר" .... זה כנראה לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)