מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לכולם -מיכל ב.06/02/2009
כפי שהתבקשתי ערכתי בדיקות כל שבוע כדי לגלות האם הלימפוציטים עלו למרות שהפסקתי כבר לפני שבועיים את האימוראן רק שלא רק שהם לא עלו הם ממשיכים ללרדת ועומדים היום על 0.93
ולכן נכון לעכשיו לא התחלנו את האימורן שוב. רק שיתר התוצאות (בחלקם) גם היו או נמוכים מידי או גבוהיים מידי לטענת רופא המשפחה כל התוצאות החריגות הנ"ל הם תוצאה ישירה מהטיפול בפרניזון השאלה היא כמה נכון להמשיך אם זה?
בין יתר הבדיקות ביצעתי גם נוגדני ANA שהתוצאה יצאה חיובית 2.13 הפנים ממשיכים להיות אדומות בחלק מהיום בצורה שלפעמים זה ממש מציק כמו הליכה ממושכת בשמש וגם בידים ובחלק מהרגל יש כמו פריחה רק ששם זה נכון לעכשיו פחות מציק והבנתי שיכול להיות שגם הפריחה הנ"ל בעצם מושפעת מהפרניזון. עם תוצאות הבדיקות נשלחתי לרופא המשפחה ממנו בחזרה לניורולוג או לאינדקרינולוג . כנראה שהרבה יותר קל להפיל מאחד לשני מאשר להחליט מה נכון או לא נכון לעשות. ניסיתי להוריד בהמלצת ד"ר הלמן את הפרניזון וירדתי מ40 ל 37.5 והכל הלך בסדר רק שהורדתי ל 35 התוצאה היתה הרבה פחות נחמדה והובילה לקושי בהכל ולכן הגעתי בעצם למקום שלא ברור מה לעשות. הפרדניזון גורם לנזקים ומצד שני קשה עד שבכלל אי אפשר להפסיק אותו, ואם היום אחרי חודשים קשה להיגמל ממנו אחרי עוד כמה חודשים אי אפשר יהיה בכלל. בעוד שכל יום ברור לי שאני לוקחת תרופה שמחוללת פלאים לאחד ונזקים לשני.
שבת שלום
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה -
עליסה06/02/2009שלום מיכל,
זה נכון. כל טיפול תרופתי ממושך (הכוונה מעבר ללקיחת אקאמול נגד כאב ראש), הוא " בחירה " של מחלה אחת במקום מחלה אחרת. השאלה תמיד היא איזה יותר גרועה, ובגלל זה חשוב שיהיה רופא שסומכים עליו. שיידע להעריך נכון מתי החמרה בסימטומים באמת קשורה למחלה ומתי לא.
למשל: כל חולה שקיבל מינון גבוה של סטרואידים למשך תקופה ארוכה מפתח תופעות " גמילה" שיכולות להתבטא בחולשה, שינויים במצב-רוח וכו. וזאת משום שמינון גבוה של סטרואידים מדכא את מערכת הבקרה הטבעית של הגוף, שבה ישנה עלייה בקורטיזול במצב של מאמץ או סטרס, מכל סוג שהוא. בנוסף, כדי לסבך את התמונה, לסטרואידים יש אפקטים ישירים על השרירים.
לכן, חשוב לדעת להבדיל בין זה, לבין החמרה אמיתית במיאסטניה, שכן הטיפול יהיה שונה.
זה שוב חוזר לנקודה, שצריך רופא שאפשר לסמוך עליו במידה סבירה.
ןגם, אם את מסתדרת טוב עם אנגלית אני ממליצה לך על ספר מצויין שנקרא
copying with steroids
שאפילו אני כרופאה, שמטפלת בסטרואידים ומכירה די טוב את התופעות הנלוות שלהם, מצאתי בו מקור טוב לבדוק שאלות שהתעוררו אצלי, לגבי מה סביר ומה לא סביר שיהיה משני לטיפול או להפסקתו ההדרגתית.
מקווה שעזרתי
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשרות ללופוס, למיכל -
משה פיק07/02/2009שלום מיכל,
לאחר שסיפרת על הפריחה בעור והאפשרות שהפריחה בפנים מזכירה אולי מבנה של "פרפר" , ועתה קיבלת תשובה חיובית על גילוי נוגדני ANA . . . . . . אולי כדאי לנסות לברר , האם את חולת לופוס.
כדי לאפשר לך במבט ראשוני ללמוד על עצמך אני מצרף בהמשך רשימה של 11 סימפטומים שונים. אם את מזהה על עצמך לפחות 4 מהם . . . .כדאי שתפני לרופא.
11 הקריטריונים לאבחנת מחלת לופוס:
1. פריחת ה "פרפר". - פריחה בצורת פרפר על עצם הלחי.
2. פריחת "דיסק". - פריחה בצורת דיסק על העור שגורם צלקות.
3. רגישות לאור. - פריחה בעור כאשר נחשפים לשמש.
4. דלקת בפה, אף או גרון רירית.
5. דלקת פרקים - (Arthritis)לפחות 2 נפיחויות במפרקי הגפיים .
6. דלקת הצדר - (Pleuritis/Pericarditis) - דלקת הרקמה המכסה את הלב או הריאות. בד"כ מלווה בכאבים בחזה בזמן נשימה.
7. תפקוד כליות לקוי. - כמות חריגה של חלבון בשתן.
8. התקפי רוגז ו/או פסיכוזה. - הפרעות במוח שגורמות להתקפים והפרעה נפשית.
9. בדיקות דם לא תקינות. - ספירת דם נמוכה של טסיות דם לבנות ואדומות.
10. ליקוי חיסוני. - בדיקות דם לנוגדנים אינו תקין.
11. תוצאה חיובית לנוגדני ANA .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה ועליסה -
מיכל ב.08/02/2009תודה על כל התמיכה (למרות שאתה לא מצפה לכתרים לפי הגדרתך) זה שמגיע מגיע ובהחלט מגיע לך על כל התמיכה לפחות תודה גדולה מכולם.
קראתי את 11 הדברים שמעפיינים חולי לופוס ניגשתי עוד לפני כן לרופא המשפחה אם הניתונים הבאים
1. האודם בפנים שלפעמים קיימים ולפעמיים נעלם לכמה שעות ומופיע שוב בלי שום סיבה הגיונית
2. הפריחה ברגלים בהחלט מופיע בצורה עגולה אך היא התשתשה אם כי השאירה סימן קטן והבנתי שהאימוראן והפרניזון עזרו בעקיפין גם לה .
3. כמשהיה לי קשה להודות בכך מיכל של החודש וחצי האחרון היא ממש לא אותה אחת מלפני אותה תקופה מבחינת הסבלנות והרוגז כל דבר קטן מקפיץ ומרגיז בצורה שגם לי ניראת מוזרה אבל הרבה פעמים אי אפשר לשלוט בזה מראש למרות כל הרצון
4. ספירת כדוריות בדם כל הזמן יורדת ועתה היא עומדת על לימפציטים% 8 ולימפציטים במשטח מיקרוסקופי 6 (לא שברור לי ההבדל)ולימפציטים# 0.93 רק שלטענת רופא המשפחה הכל תוצאה של הפרניזון ולכן לא המשכתי ואמרתי כלום.
אני מרגישה נכון להיום שחזרתי אחורה פתאום כל הדברים שיכולתי לעשות בזכות הפרניזון כבר לא משפעים ונראה לי שלא תהיה לי ברירה אלה לחזור בחזרה ל40 מ"ג למרות הכל. אני מודעת שבחלק מהמקרים אני אשמה שלא הייתי יותר החלטתי אבל ברור לי שנורא קל לכולם להפיל מאחד לשני רופא המשפחה מפיל על הניורולוג או האידיקרינולוג וכן הלאה.והאמת זו הרגשה נוראית כל הזמן לטייל בין כולם ולהרגיש שבעצם אף אחד לא יודע באמת מה להחליט.
מקווה לשיפור ומהר
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנראה, לופוס -
משה פיק08/02/2009שלום מיכל,
אימי רופא, אולם לפי התיאור שלך, יש לך כנראה לופוס.
כדאי שתשבי עם הנוירולוג שלך לסיכום ואם תרגישי לא מסופקת, אני מציע לפנות לשמוע "דעה נוספת" מרופא עם נסיון במחלת לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה
מיכל ב.08/02/2009ניורולוג הוא הכתובת הנכונה לבדוק ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמי מטפל בלופוס ? -
האמת שלמרות שניתקלתי במספר חולים לא קטן שיש להם לופוס בנוסף למיאסטניה, לא התעניינתי עד הסוף אצל איזה רופאים הם מטופלים, אולם כפי שאני יודע מחלת לופוס יכולה להופיע בצורות שונות שדורשות טיפולים שונים ואני חושב שמספר רופאים שונים לעיתים ידרשו לטיפול.
קיים סוג לופוס שהפגיעה היא רק בעור (Discoid Lupus),
לאומתו קיים לופוס עם פגיעות אברים פנימיים (SLE Lupus).
לדעתי, נוירולוג (אולי בשיתוף רופאים נוספים) צריך לדעת לאבחן את המחלה למרות שהאיבחון אינו דבר פשוט היות ואין מבחן אחד יחודי שמרבין את המחלה.
אני אשאל את חולי הלופוס שבקבוצה כיצד הם אובחנו ואיזה רופאים מטפלים במחלה. ונלמד במקביל את הנושא.
אם את מעוניינת לקבל חומר הסבר על לופוס, אשלח לך ישירות לדוא"ל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
מיכל ב.08/02/2009אשמח לקבל חומר ללופוס, למרות שאני עדיין מקווה שהדברים יתבררו כטעות בסוף אבל למרות הכל אני חייבת לדעת כי המצב שאני נמצאת בו כיום מעצבן ומטיש יותר מהכל והאמת הלחץ הנפשי גדול מהכל ולכן אני מודה לכולם כי בלי התמיכה הכל היה הרבה יותר מסובך
לילה טוב
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך אלייך -
החומר בדרך אלייך בתקווה שלא תצטרכי אותו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל, לופוס -
ערן משה08/02/2009מיכל שלום אומנם תסמינייך מאד דומים לאלו שיש לחולי לופוס, אבל כמו במיאסטניה התיאור בספרות הוא רק תיאור שמישהו תיאר את החולים שראה והאחרים, לצערי כמו במיאסטניה הולכים אחריו. התסמינים החשובים הם שיש פריחה על הפנים ועל המפרקים (יש הרואים בה פריחה בצורת פרפר ויש שלא, אני אישית ראיתי רק אחת עם פריחה הדומה לפרפר וגם אז היה צורך לדמיון- האף הוא גוף הפרפר והלחיים והמצח הם הכנפיים) והחשוב הוא שהפריחה מתגברת או מציקה יותר בחשיפה לשמש.
כאבי מפרקים יכולים להיות גם במיאסטניה כאשר השרירים חלשים והגידים עובדים קשה יותר, אבל ירידה בספירת דם ללא טיפול תרופתי יש בלופוס כמו גם תפקודי כליות ירודים- שוב לא אצל כולם ולא מיידית. הטיפול בד"כ הוא אותו טיפול רק לפי מה שקראתי באתרים של חולי לופוס לדעתי מאפשרים להם לקבל תרופות דרך סל התרופות שלנו לא מאפשרים ויש הרבה יותר מחקרים בנוגע למחלתם כי יש הרבה יותר חולים, בד"כ חולות.
ראי את מה שהרופאים קוראים חולה מורכבת, אל תבהלי מהמילה גם לי קוראים כך ואת צריכה למצוא רופאים בהטובים ביותר בתחומם, יש לך את ד"ר הלמן שהוא לדעתי נוירולוג טוב מאד והמלצתי לך למטה על ראוטולוגית מעולה, שוחחתי עימה פעם גם על מחלת לופוס, יש לה ידע נרחב אדיבות ואכפתיוית, שוב ד"ר קופרמן אנה מביה"ח השרון.
החשוב הוא לדעת שניתן לטפל במחלה ולא להתייאש, מצב נפשי מעורער גורם למחלות הנ"ל כולל הסוכרת שלך רק להחמיר, החזיקי מעמד, הרימי ראש, כמה שאפשר וצאי למלחמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמיכל, לופוס -
ערן משה08/02/2009מיכל שלום,
מצטער שלא כתבתי קודם, ראומטולוג הוא הרופא המומחה המטפל בלופוס ואם את כבר מטופלת אצל ד"ר הלמן, מקווה שההמלצה הזו הוכיחה את עצמה, אמליץ לך על ראומטולוגית מעולה (אני מטופל אצלה וכן אמי) בשם ד"ר קופרמן אנה, היא עובדת בכללית בנתניה במרפאת מומחים אבל גם בביה"ח השרון, נדירה באדיבותה, אכפתיות מהחולים שלה והכי חשוב בעלת ידע נרחב גם במחלות אוטואימוניות אחרות, כולל מיאסטניה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)