מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עמותה -משה פיק07/02/2009
שלום לכולם,
מדי פעם אני קורא בפורום או בדוא"ל שאני מקבל ישירות אלי על מה שנעשה בזכות "העמותה".
אני רוצה להזכיר לכולם ש"העמותה" שעשתה רבות במשך שנים לטובת חולי המיאסטניה בארץ, ועל כך מגיע לה הרבה תודות (במיוחד לגב. חביבה מלצר) אינה קיימת כבר למעלה מ 4 שנים , לאחר שחברי הוועד לא קיבלו את דעת החברים בהצבעתם במהלך "מפגש שנתי" על שינויים בבחירת וועד העמותה והעומד בראשה והחליטו להפסיק הפעילות השוטפת בזה שגרמו לניתוק הקשר עם רשם העמותות בירושלים והחזרת כספים לתורמים שהיו מיועדים להוציא לאור חוברת מעודכנת לחלוקה לחולים חדשים.
לאחר ניתוק של קרוב לשנתיים וללא כל פעילות לטובת החולים לקחתי על עצמי למלא את החלל שנותר, ומשנת 2006 כל מה שמקבלים כלל חולי המיאסטניה בארץ מבחינת תמיכה וקבלת אינפורמציה עדכנית על המחלה, כולל תמיכה טלפונית, מפגשי חולים ופירסומים שונים הוא פרי התנדבותי למשימה החשובה הזו (לדעתי).
אני מפרסם זאת לא כדי לקבל כתרים אלא כדי להעמיד דברים על דיוקם ושהחברים ידעו את המציאות הקיימת.
אם מישהו חושב שכדאי וחשוב להקים "עמותה" (וזה ניתן לביצוע כל יום), הוא מקבל ממני את בירכת הדרך , שיקום ויבצע.
אני אישית איני מתלהב מהרעיון עקב נסיוני האישי כחבר וועד העמותה (ז"ל) במשך שנים ומכיר את כל החסרונות לאומת היתרונות בקיום עמותה לנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמותות והתעמתות -
עליסה08/02/2009מסכימה איתך לחלוטין, יש הרבה יתרונות בלהיות מ" חוץ למערכת"
אבל יש גם הרבה חסרונות, למשל שאתה לא מוכר באופן רשמי.
הדוגמא הטובה ביותר היא דיצה גרוס.
היום, אני יכולה להגיד ללא צל של ספק, שלפחות מכל מי שאני מכירה בארץ, היא היחידה שבאמת מבינה מה זה שרירי נשימה.
אבל, הרבה פעמים ההמלצות שלה לא מתקבלות על ידי המערכת, ואני היום מבינה שגם לפעמים בצדק, כי אין עליה שום בקרה, והיא עובדת לבד, וחלק מההמלצות שלה הן מעבר לתחום המומחיות שלה.
אין לי ספק שאילוא היא הייתה עובדת ביחידה מסודרת, שבה היו מעריכים ומנצלים בצורה נכונה את היכולות שלה, זה היה הרבה יותר טוב.
יש בהרבה מחלות עמותות שקידמו דברים בצורה פנטאסטית, וגם כאלה שהיו בהן שחיתויות וכד, צריך לדעת איך לעבוד עם המערכת ועם המגבלות שלה, ולא מבחוץ.
אבל, כמובן שאם האופציה זה להיות מבחוץ או בכלל לא, אז בטוח שעדיף כך, ואין ספק שחולי המיאסטניה בארץ, ואני בינהם, הרוויחו ומרוויחים לא מעט מפועלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבתוך/מחוץ למערכת -
משה פיק08/02/2009שלום עליסה.
ההשואה למה שאני מבצע לדיצה גרוס הוא לדעתי הפוך על הפוך.
לגבי דיצה, את כנראה צודקת בהחלט. לגבי פעילותי בתוך המערכת או מחוץ למערכת זה מצב שונה לגמרי. במשך שנים הייתי חבר וועד העמותה ו"המערכת" חסמה אותי מכל הכוונים ולא איפשרה לי לבצע 1% ממה שאני מצליח לתת לחולים היום. לא איפשרו לי לשוחח עם החולים ו"חס ושלום" אם הייתי מזכיר בשיחת רעים את המילה פרדניזון. אפילו החתימו אותי לא לשוחח עם החולים על כך.
העמותה הייתה בנויה על כסף (שלא היה) ומפגש שנתי אחד בשנה לשיחה על כוס קפה, חס וחלילה לשוחח שיחה משותפת בין כל באי המפגש.
זה נכון שכדי לקבל תמיכה כספית מתורמים לקבוצת חולים חייבים עמותה , אולם כולם יודעים שבזה איני מתעסק ואיני צריך שום תקציב או תמיכה או "דמי חבר" כדי לתת את מה שאני נותן.
ולכן אני שב ואומר, אם מישהו רוצה להתעסק בנושא של "קידום דברים" בצורה רשמית..... שיקום ויקים עמותה. אני איני צריך את ההכרה של מישהו אישי להסכים עם מה שאני עושה למרות שלפני שהסכמתי לפתוח פורום התיעצתי עם מספר נוירולוגים מוכרים ובקשתי שישימו לב ויעירו את הערותיהם אם משהו אינו נראה להם בצורה שהענינים פועלים (כיוון שאיני רופא).
הערה נוספת. . . . . מי שלא לא היה בקשר עם "רשם העמותות" בירושלים אינו מסוגל להבין איך המשרד הזה בכלל פועל ומה הם הסטנדרטים שלו. לא מעניין אותו איך העמותה מתנהלת , העיקר שהם יקבלו את התשלום השנתי שלהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)