שאלה לחולי הלופוס -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לחולי הלופוס -
    משה פיק
    08/02/2009

שלום לאותם שמאובחנים בלופוס,
    השאלה שהועלתה ע"י חולת מיאסטניה שחשודה בלופוס היא:

איזה סוג רופא מסוגל לאבחן לופוס (האם הנוירולוג של חולה המיאסטניה הוא הרופא הנכון ?)

שאלה נוספת היא : איזה סוג רופאים נוספים מטפלים במחלה.

בקיצור,
    אבקש מהחולים במחלה לספר כיצד ועל סמך מה הם אובחנו ומי מטפל במחלתם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לחולי הלופוס -

הוספת תגובה

• רופאים המטפלים בלופוס -

משה פיק
    08/02/2009

שלום לכולם,
    היות ותשובות חולים הגיעו ישירות אלי לדוא"ל של קבוצת התמיכה, אני ארכז את האינפורמציה שקיבלתי עד עתה והיא כוללת :

הרופא המומחה המטפל בלופוס הוא ראומטולוג !

האבחון נעשה בבדיקות דם. אם התוצאות חיוביות. מקבלים הפניה לראומטולוג ואז נעשית אבחנה לפי סימפטומים. קימת רשימה של 11 סימפטומים ואם לפחות 4 מהם מתקיימים אצל החולה הוא מאובחן כחולה לופוס ולפי התלונות ניתן הטיפול.

וברגע שיש סיבוכים נוספים שהלופוס עושה כמובן אז תלוי באיזה סיבוך מדובר. אם זה בקרישי דם, אפלה, טרומבוציטופניה ...... זה מרפאות קרישה ורופא המטולוג
    בדרך כלל רוב חולי הלופוס בגלל התרופות ומגוון הסיבוכים שהלופוס גורם וכן התרופות הרבות שגם גורמות לסיבוכים רוב החולים זקוקים למעקב של רופא גסטרו , המטולוגיה , ואנדוקרינולגיה.
    מהנסיון שלי הנוירולוגים לא מבינים הרבה בסיבוכי הלופוס השונים חוץ מאשר הסיבוכים הנוירולוגים כמובן שהוא גורם ושולחים לראומטולוג.

באם אקבל אינפורמציה נוספת אעדכן את כולם.

הצעה אישית.
    לאחר שלפני שנים, כאשר התבקשו חולי מיאסטניה להתנדב לביצוע בדיקת דם פשוטה כדי לבדוק אם אינם נושאים את נוגדני הלופוס (ANA) ונמצאו שני חולים במחלה (שלא ידעו על קיומה) ומספר חולים גילו (אני בתוכם) שהם נושאי נוגדנים (אינם חולי לופוס, לפחות כרגע). לבקש מהרופא המטפל לבצע את בדיקת הדם כדי לדעת אם הם נושאי הנוגדנים.
    באם (אני מאחל לכולם שלא) המחלה תחריף בשלב מסוים והטיפולים לא בדיוק יעזרו, כדאי לברר אם ההחמרה אולי אינה קשורה למיאסטניה אלא ללופוס ובה יש לטפל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו