מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מולטיויטמינים, הסוף ? -משה פיק11/02/2009
10/02/2009 מסמר נוסף בארון הקבורה של מולטי ויטמינים
מחקר חדש נוסף, עצום בגודלו ועם מעקב ארוך טווח במיוחד לאורך כ-15 שנה מצא כי לשימוש במולטיויטמינים, לפחות בקרב נשים, לא הייתה כל השפעה על הפחתת תחלואת לב, סרטן מכל סוג ותמותה מכל סיבה. המחקר מתפרסם במהדורת פברואר של ה-Arch Intern Med .
ברקע מציינים החוקרים כי מיליוני נשים לאחר גיל המעבר משתמשות באופן קבוע במולטיויטמינים מתוך אמונה שההשלמה התזונתית הזו תמנע מחלות כרוניות כמו סרטן ומחלות קרדיווסקולריות (CVD). משום כך החליטו החוקרים לבחון את הקשר בין שימוש במולטיויטמין והסיכון לסרטן, CVD ותמותה בנשים לאחר גיל המעבר.
המחקר כלל 161,808 משתתפות שנכללו במחקר ה-Women's Health Initiative המפורסם (מחקר קליני שבחן טיפול הורמונלי חליפי, תזונה, צריכת סידן וויטמין D אשר כלל 3 קבוצות של כ-68,000 נשים בכל קבוצה) או שהשתתפו במחקר תצפיתי שכלל כ-94,000 נשים.
מידע מפורט אודות שימוש במולטיויומינים נאסף בזמן הגיוס למחקר, ובנוסף בוצע מעקב במס' נקודות זמן. הגיוס החל בשנת 1993 עד 1998, הנשים היו במעקב לתקופה חציונית של 8 שנים במסגרת המחקר הקליני, ו-7.9 שנים במסגרת מחקר תצפיתי. נקודות הקצה של המחקר נבדקו במהלך שנת 2005 .
נעשה תיעוד של סרטן שד פולשני, סרטן קולורקטלי, סרטן רירית הרחם , הכליה, שלפוחית השתן, הקיבה, השחלה והריאה, וכן CVD שכלל אוטם שריר הלב, שבץ, פקקת ורידים, ותמותה מכל סיבה.
נמצא ש-41.5% מהמשתתפות במחקר עשו שימוש במולטיויטמינים. לאחר חציון של 8 שנות מעקב במחקר הקליני ו-7.9 שנים במחקר התצפיתי דווח על 9,619 מקרים של סרטן מכל הסוגים שצויינו, ו-8751 אירועי CVD , וכן 9,865 מקרי מוות.
ניתוח רב משתנים מצא שלא היה כל קשר בין שימוש במולטיויטמינים עם הסיכון לסרטן (יחס סיכון של 0.98 ללא מובהקות סטטיסטית לסרטן שד, 0.99 לסרטן קולורקטאלי, 1.05 לסרטן רירית הרחם, 1.0 לסרטן ריאה ו-1.07 לסרטן השחלה).
התוצאות לאירועי CVD לא היו שונות:( יחס סיכון של 0.96 לאוטם שריר הלב, ללא מובהקות סטטיסטית, 0.99 לשבץ, ו-1.05 לפקקת ורידים) וגם לתמותה מכל סיבה : יחס סיכון של 1.02 וללא מובהקות סטטיסטית.
החוקרים מסכמים איפוא שלאחר מעקב חציוני של 8 ו-7.9 שנים במסגרת המחקר הקליני והתצפיתי, בהתאמה, המימצאים מראים באופן משכנע שלשימוש במולטיויטמין אין כל השפעה על הסיכון לסוגי סרטן נפוצים, CVD או תמותה כללית , בנשים לאחר גיל המעבר.
Arch Intern Med.2009; 169: 294-304.
תודה לפרופ' גולדבורט שהפנה תשומת לבנו למחקר החשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל להוציא כסף מאנשים -
ערן משה12/02/2009ולתת תקוות שוא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים -
יעל פ12/02/2009מאחר שאני המלצתי על טיפול משלים בויטמינים, אני חייבת לעדכן..
בעיקבות נטילת ויטמינים בכמות אסטרונומית נוצר אצלי פצע מדמם בקיבה ובושט
וזה מעבר לחור הגדול בכיס.
מאחר שמאוד האמנתי וקיוויתי שזה מה שיבריא אותי גם חוויתי את "החלום ושיברו"...
אני לוקחת את המלצתי בחזרה ומקווה שלא גרמתי נזק לחברים
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול משלים בויטמינים -
משה פיק13/02/2009שלום יעל,
אני משוכנע שגם לאחר שהתפרסמה תוצאת המחקר , לא יפסיקו אנשים לקחת ויטמינים.
אני כבר הבעתי את דעתי בעבר שאין ברפואה האלטרנטיבית משהו שיכול לעזור ישירות למיאסטניה אולם ישנם כאלה שנדרשים לויטמינים מסויימים, זה לא אומר שהם צריכים לקחת "מולטי ויטמינים" אלא רק את אותם שהם נידרשים להם לאחר שעברו בדיקות שהצביעו על חוסרים ספציפים.
במפגש הקרוב שיהיה מוקדש לרפואה אלטרנטיבית אני מקווה לשמוע דעות של אותם שמשתמשים ברפואה זו (ואני בתוכם) כייצד הם חושבים או מרגישים שזה עוזר להם כחולי מיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמינים -
יעל פ14/02/2009משה שלום
מי מנחה אותך לגבי רפואה משלימה ואיזו בדיקות עושים כדי לברר אילו ויטמינים יעילים לכל חולה
יש לי מאגר עצום של ויטמינים. אני יכולה למסור למי שזקוק
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרפואה משלימה / ויטמינים -
משה פיק15/02/2009שלום יעל,
אני איני לוקח ויטמינים. לדעתי חוסר ויטמינים והצורך להוסיף אותם יכול להבדק בבדיקות דם שנותן לבצע רופא המשפחה (אם הוא מעוניין לעשות זאת).
מה שאני משתמש הוא צמחי מרפא למטרה אחת והיא - שיפור זרימת הדם לעיניים ולראש.
היות ואני חולה מיאסטניה אוקולרית שגורמת לראיה כפולה, החלטתי להוסיף לטיפולים הרגילים תוספי מזון כגון Eyebright , Ginkgo Biloba, ו- Bilberry , בנוסף לתה צמחים Assiac Tea שזה סיפור ארוך שהתחיל לפני 10 שנים באלסקה וממשיך ביבוא אישי שלו כיום מקנדה.
לגבי הויטמינים השונים שאת מוכנה למסור . . . . . . .
מי שמעוניין יכול לפנות בפורום או ישירות אלי ואני אקשר בין המוסר והמקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספי תזונה -
יעל פ15/02/2009מעניין
העברתי את תגובתך לבתי שהיא רופאת עיניים. מעניין אם שמעה על הטיפול. גם לי כפל ראיה למרות שלא הוגדרתי כאוקולרית
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)