שאלה חשובה. -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה חשובה. -
    עודד.
    16/02/2009

שלום!
    חבר מאוד טוב שלי, יש שיכנו אותו אפילו יזיז, חולה מאז גיל 17 במיאסטנה גרביס. קשה לי לראות אותו סובל אבל את האמת- קשה לי לראות אותי סובל בגלל שהוא סובל וכך קשה לחברים שלי לראות אותי סובל כי הוא סובל וכן הלאה וכן הלאה.
    אין ספק, אחד המנחוסים הבריאותיים המזוויעים שנפלו על בני האדם.

אז ככה, השאלה שלי היא כזאת. אני אשאל אותה ישר ולעניין:
    מריחואנה בצורתה המגולגלת, מהולה במעט טבק, בפורמט סיגריה יכול להקל עליו?

אני לא מדבר על להפוך את ביתו לבית גידול אבל, נניח שיש לי קשרים מסוימים, רק נניח, עם פיצוציות מסוימות, רק נניח, באיזורים מסוימים בתל אביב, רק נניח- ואותם קשרים עלולים או אפילו- עשויים לספק לי חומר נרקוטי שכזה- אם רק נניח- האם זה יעזור לחברי הטוב? הם זה יקל עליו? האם נוכל לצאת שוב למועדונים, לרייר על כל דבר שזז ואז ללכת הביתה?

ואני מבקש לא לשפוט אותי.
    סליחה גברת "וואי וואי אני מה זה עומדת לכתוב טוק בק על זה שהבן שלי התגבר על המחלה בלי סמים". אני מבקש שלא תשפטי אותי. כי גברתי היקרה- לך אין מיאסטנה גרביס. לבן שלך היה- ואם חושבת שהבן שלך יצא עם חברים בלילה אז את צודקת. עם חברים שמסתובבים כשמישהו צועק "דוקטור הופמן" ו "מר בוף".

האם חברי, שכשתוקפת אותה המיאסטינה נמצא במצב צבירה נוזלי, יזכה למעט רחמים כישאף קצת מן החומר המגולגל?

תודה מראש.
    עודד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה חשובה. -

הוספת תגובה

• לא.

-שלגיה
    16/02/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבר אמיתי -

עליסה
    16/02/2009

שלום עודד,

אני חושבת שזה ראוי להערכה שאתה כל כך רוצה לעזור לחבר שלך, עד כדי לבוא לפה ולשאול שאלות, שיכולות להיות מביכות.

אני יוצאת מנקודת הנחה שאתה מתכוון ברצינות ושבאמת אכפת לך מהחבר שלך ושלא באת סתם להתעלק עלינו. והסיבה לזה שאני יוצאת מנקודת הנחה כזאת היא שאם האפשרות השנייה היא נכונה אז סתם בזבזתי כמה דקות ואתה תוכל לצחוק עלי ולהגיד: איך עבדתי על המפגרת הזאת, שלקחה אותי ברצינות-וזאת טעות שבגילי המופלג אני בהחלט יכולה לחיות איתה, מה גם שאתה אפילו לא יודע מי אני באמת. לעומת זאת, אם האפשרות הראשונה היא הנכונה ואני לא אתייחס אליך ברצינות זה יהיה פספוס גדול.

אני לא זוכרת את כל מה שכתבת ( זאת אחת הבעיות כאן שאי אפשר לראות את מה שכותבים לו תשובה), אבל הנקודה העיקרית כפי שאני מבינה אותה, זה כשאתם יוצאים לבלות ביחד, אז החבר שלך נעשה שפוך, ולא יכול להנות כמו כולם.

אני מכירה היטב את ההרגשה הזאת, שאתה נמצא עם אנשים שאתה אוהב ואכפת לך מהם ואתה פשוט הופך להיות "דייסה" לידם. וכל מה שאתה רוצה באותו הרגע זה ששהאדמה תפער את פיה ותבלע אותך. הדבר האחרון שאתה רוצה זה שכולם יתגודדו מסביבך וישאלו אם אפשר לעשות משהו, להביא לך לשתות (בטח, כשאתה בקושי מסוגל לבלוע את הרוק שלך, אבל לך תסביר...). ואתה מאוד רוצה לדעת שבשבילם אתה נשארת אותו אדם שהיית והם מעריכים אותך באותה המידה, סומכים עליך ונהנים בחברתך ובשום פנים ואופן לא מרחמים עליך.

לפעמים גם נורא קשה לדעת איך להתמודד עם כל ההצעות שנובעות מתוך כוונות טובות , אבל לפעמים כבר יכולות להוציא אותך מדעתך, או כי כבר ניסית את זה בעבר, או כי זה פשוט לא נראה לך. העצות האלה גם גורמות לך להרגיש שהחברים שלך לא מוכנים באמת לקבל אותך כמו שאתה, וזאת הרגשה די נאחס,

לפני כמה זמן ניגש אלי אחד הקולגות שלי, ראה אותי על כסא גלגלים, התכופף ללחוץ לי את היד, אבל המשפט הבא שלו (בניגוד להרבה אחרים, שקודם כל מביטים במבט מלא רחמים על כלי התחבורה המדהים שלי, תוצר של חיפושים נרחבים אחרי משהו מיוחד שהוא גם יפה, גם נוח וגם נוח למי שצריך להוביל אותי-לא טריויאלי בכלל )היה- אל תדאגי אני אפילו לרגע אחד לא ריחמתי עלייך. אני יודע שאת רופאה מבריקה והמחלה הזאת לא משנה כלום. ותאמין לי, משפט אחד כזה יכול להיות שווה הרבה יותר מכמה שאחטות של מריחואנה.

אנחנו החולים, צריכים חברים אמיתיים, שרואים אותנו כמו שאנחנו באמת ולא כמו שהמחלה גורמת לנו (בטעות) להיראות.

עליסה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת הסמים חוזרת -

משה פיק
    16/02/2009

שלום עודד,
    במקום להסתכן מלהסתבך עם החוק, שלח את חברך לפורום, נשמע אותו, נעזור לו, הוא ישוב לתפקד ותוכלו שניכם ללכת לבלות עם ראש נקי.
    מה דעתך ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי אז ככה -

עודד
    16/02/2009

דבר ראשון אני רוצה לומר: "איך עבדתי על המפגרת הזאת שלקחה אותי ברצינות". סתם, אני צוחק. לא עבדתי עלייך. אבל אני חייב להודות שלפי הפסקה הראשונה שלך ניתן להוסיף "חשדנות" לרשימת 'סימפטומים' בערך של מיאסטנה. שוב, סתם- אני צוחק.
    תשמעי עליסה, גם חברי הטוב נמצא לפעמים על כיסא גלגלים. גם הוא נוזל לי בין הידיים- באמת לא נעים. ויחד עם זאת- בואי נצא רגע מהטלוויזיה החינוכית: אם אני אגיד לרועי שאף פעם לא ריחמתי עליו הוא יגיד: התגובה שלו תהיה: "סבבה, ביררתי לי בפורום של המיאסטנה על הג'וינט?" ועליסה, תאמיני לי- כמה שאכטות של מריחואנה והמיאסטנה הזאת, לפי התיאוריה שלי, מתעתדת להרגיש יותר כמו.... בוחן פתע בחיבור ופחות כמו בגרות חמש יחידות באזרחות.

ומשה- הוא פה לצידי, אבל...נוזל מידי בשביל להקליד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה לרועי -

משה פיק
    16/02/2009

עודד,
    אם אתה באמת ידיד טוב, תן לי לשוחח עם רועי.
    אני בטלפון 09-7727060

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעודד -

ליאור
    16/02/2009

שלום לך עודד (ילד) -

במקום כל הרעש והצילצולים שלך ונניח הפיצוציות ונניח ונניח ונניח וכל הזילזול שלך כלפיי חבריי הפורום כאילו מישהו חייב לך כאן משהו עם הדיבור המתנשא שלך.
    וכל האי או ואה שלך.
    שאל את השאלה בצורה שמכבד את המקום
    יפה שאתה דואג ורוצה בבראיות של החבר רועי.
    יחד עם זאת יש דרך לנסך עצמך
    את מי זה מעניין כל הד"ר הופמנים שלך וכל הפיטריות שאתה הוזה בזכותם
    עשה לך פייסל מגולגלת עשן לך את החיים על המזח יחד עם החבר רועי
    תחזיר לו מצב רוח מלבב ומשמח וסע לך לדרכך בחיים
    שמור על כבוד המקום ולהבא אם כבר אתה צורך סמים אז עדיף שיהיו מן הטבע ולא כימיכלים כגון ד"ר הופמן ופיטריות של הזיות.
    ילד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מריחואנה -

ערן משה
    16/02/2009

מריחואנה אינה עוזרת ואינה משפרת מיאסטניה גראביס בטוח שלא אחרי עישון ללכת למועדונים ולרקוד, נהפוך הוא אחרי עישון מריחואנה הגוף כביכול נמצא בהיי ואז חלש יותר, יש לחברך מספיק צרות, תחסוך ממנו נוספות- מיאסטניה יכולה לפגוע קשות בשרירי הנשימה ועישון טבק מזיק מאד ובאם תהיה פגיעה הוא מתחיל ממקום נמוך יותר, האמן לי מניסיון אישי.
    רוצה בטובת חברך, שלא יעשן כלום ושיבדוק האם הטיפול שלו תואם את מצבו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי. הבנתי. כמה מילות סיכום שלי:

עודד.
    17/02/2009

ליאור. , אני אכן ילד, מה שנותן לי את הזכות לדבר כמו ילד. יחד עם זאת- שימוש בנרקוטיקה לטובת טיפול במחלה אינה צחוק- אך כדיי להמתיק את הגלולה השתמשתי במעט הומור. זה אפשרי, וזה כדאי.. אם הצלחתי לפגוע בך או באחד מחבריי הפורום- אנא קבלו את התנצלותי הוירטואלית אך הכנה. אגב, 'לנסח' זה עם ח'. משה- תודה על התמיכה- רואים שזה חשוב לך, המספר הועבר. לשאר החברים היקרים- מסר קטן ממני. דמגוגיה, סילוף עובדות ואקסצנטריות הוא משהו שקל ולעיתים אפילו כיף לעשות באינטרנט. נניח והיינו יושבים עכשיו אחד ליד השני והייתי משתמש באותו הניסוח בדיוק, אני בטוח שהייתם קצת יותר סלחנים בתגובותיכם. אני לא לוקח אקסטות, לא מזריק ולא מחשש. בגלל שהעלתי שאלה פשוטה לפורום שבגרסתה המשעממת והישרה נשמעת בדיוק כמו "האם מריחואנה עשוייה לשפר את איכות חיוו של חולה מיאסטנה גרביס" יצאתם מנקודת הנחה שאני מוריד ראשים באומן 17. אני לא. סך הכל התעיינתי- כדרכו של מגיב בפורום. חשבתי שבפורום שאינו רשמי ניתן יהיה לצאת מממסגרת קונבנציונאלית. חברים, רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הביקור, עודד -

משה פיק
    17/02/2009

שלום עודד,
    ביקורך בפורום היה קצר וחריף, אני מקווה שהבנת שאתה לא נמצא ב- "עוד פורום" ברשת שהיא מלאה בפורומים שונים ומשונים.

פורום זה שונה מהפורומים הרבים בכך שהוא "פורום תמיכה" שאמנם פתוח לקהל הרחב, אולם הוא דומה יותר ל "פורום סגור לחברים" שזקוקים לתמיכה משולבת של כולם.

מי שהרוויח יותר מכל האפיזודה הקצרה הזו לדעתי הוא חברך רועי שיודע היום שקיים מקום, שיש לו נספחים נוספים כגון מפגשים ו"קבוצת תמיכה " באמצעות רשת דוא"ל שבו הוא יכול לקבל תמיכה ואינפורמציה כיצד לחיות לצד המחלה ולא לגרום להחמרתה.

אני חוזר שוב, אם אתה חבר טוב לרועי כפי שהבנתי ורוצה את טובתו , ואם רועי קורא זאת ....... שובו לפורום עם גישה בוגרת יותר, ישנם כאן נערים ונערות בגילכם שאתם יכולים ללמוד מהם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו