מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ראיה כפולה -עוזיאל18/02/2009
אני מבקש לשמוע עצות מחברים שנתקלו בראיה כפולה , כיצד הם טופלו והאם היתה תרופה מסויימת שעזרה יותר מהאחרת. האם ידוע למישהו אם אימוראן אמור לעזור. וכן, כמה זמן רצוי לחכות עד להגעה למסקנה שהתופעה היא חלק מהסימפטומים של מיאסטניה ולא משהו אחר , והעיקר מה עושים בינתיים. אם יש למישהו אופטיקאי מומחה לעניין ראיה כפולה אשמח לקבל המלצות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בראיה כפולה -
משה פיק19/02/2009שלום עוזיאל,
הם אתה מאובחן בצורה ברורה כחולה מיאסטניה בעזרת בדיקת דם לנוגדנים (AChR) או בבדיקת טנסילון או SFEMG (מה שנקרא Sero-Pos) אין ספק שהראיה הכפולה (DV) היא סמפטום של המיאסטניה.
סימפטום הראיה הכפולה (DV) הוא אחד הסימפטומים היותר קשים לטיפול אלא אם אתה מוכן לקחת פרדניזון במינון גבוה שבדרך כלל מצליח להעלים את התופעה.
לדעתי אין סיבה לשאול אחרים מה בדיוק פתר להם את הבעיה היות ואין מתכון להעלים את הסימפטום ואצל כל חולה המצב הוא שונה ואינו בהכרח תלוי אך ורק בשימוש בתרופה מסוימת. אצלי למשל הבעיה "נפתרה" כאשר התחלתי בטיפולי פלסמהפרזיס.
אופטיקאי יכול לעזור לך בהתקנת "פריסמה" על זגוגית המשקפיים ש "תתקן" את הסטיה בעין
"הפגועה" ובכך הראיה הכפולה תהפוך לראיה תקינה, אולם. . . . . . . .זה יעיל רק כאשר הסטיה שאתה רואה בין שתי הדמויות תהיה קבועה ונשארה קבועה לפחות מספר חודשים.
עלול להיות שהסטיה משתנה בזמנים או מצבים שונים ואז. . . . תדרש למספר פריזמות להחלפה.
או . . . שקיימת אפשרות להשתמש במסגרת משקפיים עגולה שבה ניתן לסובב את הפריזמה בתוך המסגרת, עם בורג חיזוק ולהתאימה למצב הקיים שמשתנה מדי פעם.
ישנם חולים שפשוט משתמשים ב "רטיה" למשך הזמן שהסימפטום קיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה כפולה -
אהוד22/02/2009אחת הבעיות הראשונות שבעקבותן אובחנתי כחולה מיאסטניה היתה ראיה כפולה,
עד היום הבעיה לא חלפה והיא שרירה וקימת, ניסיתי לתקן את הבעיה בעזרת פריזמה והדבר לא צלח בגלל הגודל של הסטיה,
המטפלת שלי טענה באוזני שמטופלים שלה לומדים "לרמות" את המוח,
אני יודע שפעם כתבתי על כך בפורום והתגובה היתה לגלגנית,
אני הצלחתי "לאמן" את המוח להקל על התופעה,
מדי פעם התופעה מתגברת בעיקר אם נמצא בחדר מלא מנורות ניאון
אבל בסך הכל די שולט בתופעה ,
זו בעיה קשה אבל עם אמונה והדחקה אפשר לחיות לנהוג לעבוד ולהיות שמח
אהוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה כפולה -
ערן משה22/02/2009מסכים איתך, הפריזמה עוזרת במקצת, אבל בעייפות או אור חזק כלום לא עוזר, לומדים לחיות עם זה ואפילו לקרוא קצת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדרך כלל אני רואה בסדר גמור
- שלגיה23/02/2009אבל הבדיקות של הנוירולוגים, ובדיקות של מיקוד ראייה, מראות כפל ראייה כמעט קבוע.
כנראה שאחרי עשרים שנה של ראייה כפולה, המוח שלי למד להסתדר עם זה, רוב הזמן.
מה שנשאר זה כאב חזק בעיניים, מלווה קבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה כפולה -
יעל פ24/02/2009אני נותחתי (בטעות) לתיקון ראיה כפולה לפני 40 שנה כנראה בגלל שלא אובחנתי. חצי שנה לקח לי לאמן את המוח לחזור לראות רגיל.
הבעיה חזרה ואני אכן מצליחה לתקן בעצמי מעט את הבעיה.
אין מה ללגלג. זה אכן אפשרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה כפולה, ניתוח? -
משה פיק24/02/2009שלום יעל פ.
שמעתי כבר על ניתוח להרמת העפעפיים הנפולות עקב מיאסטניה.
עדיין לא שמעתי על ניתוח לתיקון ראיה כפולה.
מה ביצעו בניתוח ? האם קיצרו שרירים במערכת כוון העין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראיה כפולה -
יעל פ24/02/2009לפני 40 שנים בבי"ח קפלן. קראו לזה פזילה פנימית שגורמת לראיה כפולה.
הניתוח היה כמו פזילה, קיצרו שרירים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה או פזילה ? -
משה פיק25/02/2009שלום יעל פ.
אם אני מבין נכון, מצבך הוא כזה :
אם אכן הראיה הכפולה היתה לך עקב פזילה (שאני מבין ממך שזה לא המקרה) וביצעו ניתוח בו טיפלו (קיצרו) חלק מ- 7 השרירים שמכוונים את האישון של העין "הפגועה". מצבך היה טוב מבחינת ראיה וללא בעיה של ראיה כפולה עד היום הזה.
לעומת זאת. . . . . אם הראיה הכפולה לא הייתה עקב פזילה ובאותה העת היית חולת מיאסטניה לא מאובחנת עם סימפטום של חולשה באחד משרירי העין וקיצרו שריר/ים בעין הבעייתית הראיה הייתה טובה כל זמן שהסימפטום של חולשת שרירי העין התקיימו, אולם. . . . . כאשר קיבלת טיפול לשיפור מצב המיאסטניה והטיפול אכן עזר וחולשת שרירי העין "נעלמו". עקב השרירים המקוצרים את נכנסת למצב של ראיה כפולה היות והעין אינה מסוגלת לחזור למצבה הנורמלי.
לסיכום: עלול להיות שאת במצב של "הפוך על הפוך". כאשר את במצב טוב של המיאסטניה את חווה ראיה כפולה ורק כאשר מצבך "מחמיר" את חוזרת לראיה טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)