איך מעריכים יכולת חולה מיאסטניה? -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך מעריכים יכולת חולה מיאסטניה? -
    עליסה
    22/02/2009

השאלה הזאת היא בעקבות השאלה של שלגיה,

ולדעתי זאת שאלה מאוד קשה.

הבעייה נובעת לדעתי מזה שבמחלה אין שיתוק של השרירים ואפילו לא שיתוק חלקי (כמו למשל אחרי אירוע מוחי), אלא חוסר יכולת שלהם לבצע מאמצים חוזרים (אני בכוונה לא משתמשת במילה התעייפות, כי אז חושבים על עייפות כמו שיש אחרי שלא ישנים מספיק וזה בכלל לא זה).

גם חולה במצב קשה, אם יתאמץ מאוד יוכל לדחוף את היד של הנויורולוג שלו פעם אחת ולפעמים אפילו מספר פעמים. (בדיוק כמו שמרים משקולות יכול, אם יש לו מוטיואציה להתאמץ להרים משקולת של משקל עצום- אבל הוא לא יוכל לעשות את זה שוב ושוב).

אבל, אם תבדוק כמה זמן הוא יכול להחזיק את היד שלו באויר, או כמה זמן הוא יכול ללכת, יסתבר שהמצב שלו לא כל-כך תקין. שום מוטיואציה או מאמץ לא תאפשר לו להתגבר על הקושי, ואם הוא יצליח בכל זאת לדחוף את עצמו עד לקצה גבול היכולת שלו, אז הוא פשוט יקרוס.

זה בדיוק כמו שאם הבטריה באוטו עומדת להגמר, אז יכול להיות שתוכל לנסוע עוד כמה מטרים עם הרדיו והמזגן דולקים, אבל זה יהיה כל מה שתוכל לעשות. גם אם תכבה את הרדיו והמזגן ורק תשאיר את האורות דולקים, אז תוכל אולי לנסוע מרחק קצת יותר גדול, אבל בלי ללכת למוסך ולהחליף את הבטריה לא תגיע רחוק.

אחד הדברים שרופא השיקום שלי שאל לי כשהוא בדק אותי בפעם הראשונה, זה למה אני מתאמצת כל-כך לדחוף את היד שלו, ולא אומרת לו שזה יותר מדי קשה לי ואני לא יכולה.
    מאחר שהוא מתעניין באמת בתפקוד של החולים שלו ולא ב" בבדיקה הנוירולוגית" , הוא הבין את המצב שלי אחרי פגישה אחת. והוא גם הסביר לי שהוא מבין את מה שסיפרתי לו- שתמיד כשהנוירולוגים היו בודקים אותי, הבדיקה שלי הייתה תקינה לגמרי, אבל שהיה לוקח לי כמה שעות להתאושש אחרי זה.

הוא אמר לי שאסור לי לעשות את זה כשאני הולכת לוועדה של ש"רם ( וזאת הסיבה שלא הלכתי, כי אין לי מושג איך לא לעשות את זה, אותי לימדו שאם אומרים לך לעשות משהו בכל הכוח שלך, אז זה מה שאתה עושה, ואני פשוט לא יודעת לעשות כאלה הצגות, למרות שאני מבינה בדיוק למה הוא אמר את זה ועד כמה זה חסר חשיבות להערכה של היכולת התפקודית האמיתית שלי).

הגישה (אני מודה נאיוית ) שלי לחיים הייתה תמיד שאם משהו לא בסדר, אז לא לעקוף אותו על ידי תכמונים, אלא לנסות לתקן. ולפי דעתי זה אחד הדברים שאנחנו יכולים לעשות-במקום לתת הנחיות לחולים מה להגיד ואיך להתנהג כדי שיבינו שהם חולים- להוציא חוברת, או משהו דומה, שתחולק לכל הרופאים שיושבים בועדות של ביטוח לאומי, למקומות עבודה ולמי שרק אפשר, שפשוט מסבירה את כל הדברים האלה. רצוי בשיתוף עם נוירולוג שיהיה מוכן לשתף פעולה בנושא.
    ואולי מציון תצא תורה- בנושא הזה.

(ואני לא מתכוונת לחוברות הסבר כמו שמחלקים לחולים, אלא הנחייות לצוותים רפואיים).

זה מצד אחד יותר קשה, מצד שני יותר מועיל לטווח ארוך.

מה אתם חושבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הנחייות לצוותים רפואיים -

משה פיק
    23/02/2009

עליסה יקירתי,
    "ש א נ ח נ ו נ י ת ן ה נ ח י י ו ת ל צ ו ו ת י ם ה ר פ ו א י י ם ? ? ? "

עליסה. . . . אני מזכיר לך שאת נמצאת כרגע בפורום של חולי מיאסטניה בישראל, שמנוהל ע"י חולה מיאסטניה (לא רופא) בארץ היהודים - ישראל 2009 . . . . ולא בפורום האנגלי (באוקספורד) או בארה"ב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וועדה רפואית

- שלגיה
    28/02/2009

אני חושבת להדפיס את מה שכתבת, ולקחת איתי לוועדה הרפואית. (יעזור)?
    רק חסרה מספר החותמת עם המ.ר. שלך.
    :-)
    לא יכולתי לנסח את הדברים טוב יותר.

בינתיים קיבלתי שתי הצעות ייעול לפני הועדה:
    הראשונה - להתעמל בבוקר (ולהגיע מותשת)
    השניה - להגיע אחרי הפוגה ארוכה מפלסמפרזיס, ארוכה מהצורך שלי.
    עצוב שצריך להזדקק לדברים כאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעייה -

עליסה
    28/02/2009

קודם כל זה באמת עצוב שאלו העצות שאנחנו מקבלים.
    במקום שיעזרו לנו להשתקם ולהגיע לדרגת התפקוד האופטימאלית האפשרית, מעבירים לנו כל הזמן את המסר, שאם נעשה את זה-המחיר יהיה שלא יאמינו לנו כשבאמת נצטרך עזרה או טיפול רפואי.

במקום להבין שזאת מחלה כל-כך מבלבלת שצריך עוד יותר מאשר במחלות אחרות, לעזור לנו ולבני המשפחה שלנו להבין מה שקורה, ולהאמין לעצמנו שזה באמת קורה לנו, ולא שהגענו בטעות לעולמה של " עליסה בארץ הפלאות" .

זה בדיוק מה שאני רוצה לשנות.

אני מוכנה בהחלט שתשתמשי במה שכתבתי בוועדה של הביטוח הלאומי, את יכולה להגיד שזה נכתב על ידי רופאה שמכירה את המחלה היטב.

אם את רוצה אני יכולה להדפיס את זה על נייר מכתבים רשמי של קופ"ח ולשים את החותמת שלי ולעשות סקן או לשלוח בדואר. מעניין, אולי זה באמת יעזור?

בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה ואל תוותרי על מה שאת יודעת שמגיע לך ויכול לעזור לשפר את איכות החיים והתפקוד שלך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני אשמח מאד אם תהיי מוכנה

- שלגיה
    01/03/2009

להדפיס לי את הדברים על נייר רשמי. ביקשתי ממשה להעביר אליך את מספר הטלפון של הנייד שלי, לעניין אחר. אשמח מאד אם תתקשרי ואתן לך כתובת למשלוח. תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין -

עליסה
    02/03/2009

שלחתי למשה נוסח של המכתב, אם זה נראה לכם, אני אוסיף את כל האלמנטים הרשמיים ביום רביעי, כאשר אהיה בעבודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המכתב מעליסה

- שלגיה
    03/03/2009

משה,
    האם תוכל בבקשה להעביר לי את המכתב?
    שלחתי לך מייל.

תודה רבה לך עליסה, וגם לך משה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה בדרכה אלייך -

משה פיק
    03/03/2009

שלום שלגיה,
    תשובתי אלייך נשלחה במייל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו