מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טנסילון טסט -לאה24/02/2009
בני בן 22 החל לאחרונה לסבול מראיה כפולה. הרופא (הפרטי ) המטפל בו ביקש לעשות
טנסילון טסט. כאשר פנינו לרופא המטפל בקופת חולים על מנת לקבל הפניה לבדיקה, נאמר לנו שאת הבדיקה הזו כבר הרבה שנים לא עושים בארץ. האם נכון?
איזה בדיקה אחרת עושים לשלילת מאיסטניה גרביס ?
אודה עבור כל תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טנסילון טסט -
יעל פ24/02/2009כמובן שעושים. לי עשו בתה"ש לפני שלוש שנים. בדרך כלל זה נעשה בחדר מיון. במקרה שלי במח' לטרשת נפוצה בתה"ש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליעל -
לאה25/02/2009תודה על תשובתך. עזרת לי מאוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטנסילון טסט -
ערן משה24/02/2009כנראה שרופא המשפחה שלך מתכוון שלא מבצעים את הבדיקה בקופה, מבצעים בכל מח' נוירולוגית בבית חולים, הבדיקה אינה מאשרת או מוכיחה ישירות מיאסטניה גראביס אלא עוזרת באחנה, האבחנה נעשית ע"י תסמינים קליניים כמו ראייה כפולה, צניחת עפעף, חולשת שרירים המתגברת במשך היום .... וכו' וכן קיימת הבדיקה לנוגדנים לאצטיל כולין או מאסק, אי. אמ. גי של סיב בודד.
הרופא הפרטי יכול לאשפז את בנך לבירור במחלקה שהוא עובד, אם הוא נוירולוג ואם לא, נא לגשת לנוירולוג לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלערן משה תודה רבה עזרת לי מאוד -
לאה25/02/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחנה למיאסטניה (טנסילון) -
משה פיק24/02/2009שלום לאה,
ראשית, אני רוצה לתקן את הגישה שלך לבעיה של בנך (ראיה כפולה) ומיאסטניה.
את שואלת : "איזה בדיקה אחרת עושים לשלילת מאיסטניה גרביס ?"
לאה, אין מבצעים בדיקות ל "שלילת מיאסטניה" יש בדיקות ל "אבחנה למיאסטניה".
איני מתפלא ממה ששמעת מהרופא ( ד.א. האם כאשר את אומרת רופא, את מתכוונת לנוירולוג או לרופא משפחה ?) היות ובדיקות טנסילון שהיתה לפני שנים בדיקה מאוד נפוצה לשם אבחנת מיאסטניה, נמצאת היום בירידה משמעותית עקב שתי סיבות.
1. השימוש בחומר הטנסילון הוא מסוכן ולכן נעשה אך ורק בבתי-חולים כאשר מכינים מראש חומר ניגודי למקרה של השפעה רעה ומסוכנת על הנבדק.
2. ישנן היום מספיק בדיקות לא מסוכנות כדי לאבחן מיאסטניה.
לאה, אם את מעוניינת באינפורמציה מלאה על הבדיקות למיאסטניה לשם אבחנה שילחי לי Email ואשלח לך בחזרה חומר בנושא. כמו כן נוכל לשוחח טלפונית כדי לראות אם בנך מתאים בסימפטומים לחולה מיאסטניה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות -
לאה25/02/2009תודה רבה. אודה לך על קבלת אינפורמציה על בדיקות חלופיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)