רופאת עינים -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רופאת עינים -
    מיכל ב
    26/02/2009

לעליסה ולערן קודם כל תודה על כל ההתיחסות עד עכשיו.
    הייתי בביקורת אצל הניורואופטומולוגית סתם בתור ביקורת שיגרתית שהתבקשתי ע"י מכבי בגלל הסכרת רק שכאן חיכתה לי הפתעה שלא ידעתי איך "לאכול" אותה. הביקורת הקודמת היתה לפני שנה והתוצאה היתה תקינה לחילוטין כמו גם ה סיטי מוח שעליו נשלחתי ע"י הנירולוג הקודם שהייתי בטיפולו (שאז דאג להגיד לי אם תהיה לך מיאסטניה תגידי לי תודה) אבל זה סיפור נפרד. להפתעתי עכשיו למרות שלדעתי כלום לא השתנה בהרגשה בכל אופן.נכתב חשד לעיוורון טמפורלי קל משמאל שמשמעותו לפי מה שהבנתי שאחד העורקים מאחורי העין בחלקו הקטן נהיה לבן כלומר הספקת הדם עליו קטנה כמו כן בפעם האחרונה בה ביקרתי אצל ד"ר הלמן תנועת העינים היתה 100% או כמו שנכתב תקינה רק שעכשיו בצד אחד זה 80% ובצד אחד 70% .ובהבחנות נוספה PTOSIS MYOGENIC BI- LATERAL .
    גם לדעתה של הניאופטמולוגית וגם לדעתו של ד"ר הלמן השינויים לא קשורים לסכרת . אף אחד לא בדיוק ידע להסביר איך פתאום השתנה כך בעוד שלאופטמולוגית זה נראה מוזר שהסיטי מלפני שנה יצא תקין בעוד שד"ר הלמן חושב שהיא מגזימה והבדיקה שנשלחתי משהו כגון אולטסאונד עינים נועד להשקיט את הרע ביותר. אני מאד מקווה שד"ר הלמן צודק וכמו שכבר אמרתי כאן המון פעמים הוא בהחלט הרופא שאני סומכת עליו ב100% והוא גם "סובל" מכך שכל אחד מפנה בסופו של דבר עליו ולכן הוא מכורח הנסיבות שותף כמעט בהכל. רק רציתי לדעת עם עוד מישהוא נתקל בתופעה דומה? כמו כן לפי דעתי הרבה מהבעיות החדשות התחילו אחרי הפרניזון וגם עכשיו לפי דעתי יש לו חלק לא קטן הפנים שלי התנפחו בצורה מאד מאד משמעותית בצד אחד יותר מהשני וכתוצאה מכך העין נסגרה הרבה יותר .יכול להיות שאני צודקת?
    לילה טוב
    מיכל ב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רופאת עינים -

הוספת תגובה

• למיכל-

ערן משה
    27/02/2009

לא יודע בקשר לעורק בעין, גם אצלי תנועות העניים לא תקינות, לא אמרו לי באחוזים אבל זה כך מהמיאסטניה. ד"ר הלמן אינו רופא עיניים ולכן ייתכן שבזה הוא קצת טעה, בנוגע לסי. טי הרבה רופאיםן שולחים לסי. טי וכשיש שינויים הם צועקים היאך? הרי סיץ טי הוא לא בדיקה אולטימטיבית ויש דברים שאינם נראים בסי. טי כנדרש או שהמפענח לא מפענח אותם נכון (לא רוצה להגיד לא ראה).
    אתן לך דוגמא למצב דומה- אבי חולה סוכרת עם אינסולין מזה שנים רבות, וכן חולה בסרקואידוזיס (עוד מחלה אוטואימונית), נשלח לצילום עניים ונמצא פגם מילוי בעורק הטמפורלי מצד אחד, למרות בדיקת ראייה תקינה, רופאה עניים מומחית לרשתית, התייעצה עם חצי מדינה ולבסוף שלחה אותו למומחה כלי דם בשאלה של מחלה נוספת בשם טמפורל ארטריטיס, כלי דם שלל ולדברי (והוא רופא שאני מאד מאד מעריך) או פגם בבדיקה, שהתברר לאחר מכן כלא או מהסוכרת פגיעה במבנה של כלי הדם, בדיוק כמו שיש פגיעה בכל הדם בלב או במוח - למשל בגלל זה גורם לשכחה.
    לכן לא מכל בדיקה צריכים לזקוף אוזניים ולהילחץ, הראייה שלך בסה"כ תקינה, אולי תעשי צילום ביקורת, בכל מקרה לא ניתן לעשות עם התוצאה כלום כרגע (כך הבנתי) אז למה כל הטררררם.
    בנוגע לפרדניזון הוא אומנם עושה תועפםות לוואי קשות, אבל כל עוד הוא מששפיע לטובה ואין כרגע משהו אחר בנמצא , אני אישית לא הייתי מוותר עליו, הלוואי עליי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן משה -

מיכל ב
    27/02/2009

נכון, כל עוד הפרניזון עוזר מצד אחד חבל לוותר עליו השאלה היא רק כמה נכון לסגור את העיניים ולהגיד עם תופעות הלוואי אלה שלא יחלפו נתמודד אחר כך כשיכול להיות שיהיה מאוחר מידי אז לחשוב למה? אמת שמה שיותר מציק לי זה חוסר היכולת לרדת מהמהינון ולהרגיש כמו משהיא שחיה על סמים ולא אף פעם לא צרכתי סמים ובכל זאת לא הצלחתי לתפקד אחרי שהורדתי ל35 וחזרתי בחזרה ל40 לבקשת ד"ר הלמן שגם בעיניו כבר פחות מוצאים חן תופעות הלוואי ננסה שוב ואולי הפעם?
    בנוגע לעינים אני לא בטוחה שאי אפשר לעשות כלום אדם לא אמור בשום שלב בחייו לקבל חוות דעת שהראיה שלו נפגעת ולהגיד אין מה לעשות ואני מאד מקווה שהתשובה תהיה תקינה ובמידה וללא ומאחר והכל עוד די קטן ובהתחלה כולי תקווה שתהיה אפשרות כלשהיא לעצור את זה.
    ולתיקון כשאמרתי שאצל ד"ר הלמן התשובות היו אחרות זה לא היה כדי להגיד הוא טעה אלה כדי להמחיש שיש הבדל בגרסות של שני הרופאים. אני עדין מאמינה והאמת גם רואה שד"ר הלמן עושה מבחינתו את המקסימום ומעבר לכך.
    מיכל ב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיכל -

ערן משה
    28/02/2009

האם את מרגישה ירידה בראייה או שרק בעקבות הבדיקה ההיא נודע שיש לך ירידה בראייה? כי במידה ואת אינך מרגישה כך וזה רק בעקבות הבדיקה אולי זה באמת לא כך, לשזאת הייתה כוונתי. ברור שבאם הינך מרגישה ירידה בראייה צריך לעשות הכל לתיקון ואולי להחליף רופא עיניים (ייש מס' התמחויות ברפואת עיניים)
    מקווה שהבדיקה השנייה תהיה טובה יותר.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיניים, למיכל ב. -

יעל פ
    28/02/2009

שלום מיכל ב
    אם אני זוכרת דיברנו בזמנו על בדיקות ללופוס. אני שואלת בגלל שיש מקרים שלופוס גורם לבעיה בעיניים כפי שתארת
    מה מקום מגוריך? אני מכירה מומחית לאולטראסאונד באסף הרופא...הבת שלי.
    אם תצטרכי סיוע אבקש ממנה.
    יעל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה למיכל ב , נוירואופטלמולוגית -

צבי
    01/03/2009

אני אובחנתי ב- מג אוקולרית בבדיקה ראשונה ע"י נוירואופטלמולוגית.
    לפני כ 10 חודשים.

כמובן ששלחה אותי לבדיקות נוספות אשר אימתו את אבחנתה המקורית .

אשמח למסור את פרטיה במידה ותהיהי מעונינת.

בברכה

צבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו