מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מישהו מבין בתוצאות VEP?- שלגיה02/03/2009
קיבלתי עתה את תוצאות ה-VEP אליו נשלחתי על-ידי הנויורולוגית המטפלת בי. התשובה גבולית דו צדדית (על החתום פרופ' זוהר ארגוב), 112-114. מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר? בתודה, שלגיה הלחוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר VEP -
ערן משה02/03/2009שלגיה שלום
בזמנו כשהתחילו לי כל הסימפטומים חשבו שיש לי טרשת נפוצה ועשו לי VEPו- SEP (- ברגל) בעניים התוצאות היו לא טובות, חיובי וברגל גבולי ועל פי זה אושפזתי עם חשד לטרשת נפוצה על פי פרו' גדות, במהלך האשפוז לאחר ניקור מותני התברר ו- MRI חוזר, גם הקודם היה שלילי, החליטו שה- VEP שלי הוא טעות והאבחנה עימה שוחררתי חולשת צד שמאל ללא סיבה ידועה!!! לאחר ויכוחים שלי עם פרופ' גדות ועם סגנו המהולל ד"ר הוברמן הם טענו שיש לי סינדרום דואן ולכן זה מפריע לבדיקה (כשאתה מסתכל ימינה עין שמאל נעצמת משהו כזה) אף אחד מהחכמים הללו לא חשב שאולי זו חולשת שרירים של העפעפיים והראייה הכפולה עליה התלוננתי, לאחר כשנה וחצי נשלחתי שוב ל- VEP כי הנוירולוגית שלי רצתה להיות בטוחה, הלכתי לאותו מכון בביה"ח מאיר שפוענח ע"י אותו רופא- פרופ' גדות, לדברי הטכנאית הבדיקה הייתה בדיוק כמו הבדיקה הקודמת ואילו התשובה הייתה בדיקה תקינה. לכן מה שהסקתי וקיבלתי על כך הסכמה ממס' גורמים באם יש לך פטוזיס שהרי מחמיר במאמץ ובבדיקה הנ"ל העין מאד מתאמצת או כפל ראייה המחמיר כמובן במאמץ באם הינך חולה מיאסטניה הבדיקה אינה מהימנה דרך אגב הבדיקה לרגל באמת הייתה תקינה גם לפי הטכנאית שביצעה אותה וזו הייתה אותה טכנאית שביצעה את הבדיקות הקודמות.
לא ברור לי מדוע הנוירולוגית שלחה אותך לבדיקה הנ"ל, היא נועדה לבדוק פגיעה בעצב הראייה, אלא אם כן את נוטלת תרופות שיכולול לגרום לכך כמו סטרואידים תקופה ארוכה, אבל יש בדיקה מהינה יותר מזו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
- שלגיה03/03/2009אני תוהה למה הנוירולוגית, למרות שאני מיאסטנית מאובחנת עם נוגדנים, חושדת שיש לי גם טרשת נפוצה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטרשת בנוסף למיאסטניה -
משה פיק03/03/2009שלום שלגיה,
אם הנוירולוגית שלך חושבת שיש לך טרשת . . . ולא מיאסטניה , זה לא נראה חכם.
אם הנוירולוגית חושדת שיש לך טרשת . . . . בנוסף למיאסטניה זה סביר, אם יש לה על מה להסתמך.
אני מכיר חולי מיאסטניה שחולים בשתי המחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לטרשת
- שלגיה05/03/2009נראה לי שהיא חושדת שש לי גם טרשת נפוצה...
(שלחה אותי גם לבדיקת MRI שנקבעה לי לעוד שלושה שבועות).
האם תשובה גבולית ל-VEP שוללת את החשד הזה?
אני תוהה למה חולשה חזקה מאד בהרמת הראש, היא שהביאה אותה לחשד כזה.
(קראתי על טרשת נפוצה, ולא מצאתי שדוקא זה סימן למחלה).
בינתיים טיפולי פלסמפרזיס בכל שבועיים הביאו לשיפור עצום בהחזקת הראש בפרט ובשרירי הפנים והידיים בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיאסטניה/ טרשת -
ערן משה03/03/2009השאלה מדוע נשלחת לבדיקת ה- VEP, האם התלוננת על שינויים לאחרונה, האם בבדיקתה את הרשתית (מניחים את הראש על המעמד והרופא מסתכל פנימה לתוך העין לאחר שמרדימה עם טיפות) ולפי זה היא החליטה שתיתכן פגיעה ולכן שלחה אותך לבדיקה.
במיאסטניה אין פגיעה בעצב הראייה או בעצב כלשהו בגוף, בניגוד לטרשת כמובן, אבל לעיתים המקבלים סטרואידים לאורך זמן כטיפול במיאסטניה ייתכן ותגרם פגיעה בעצב הראייה עקב כך , אך יש בדיקה טובה יותר כיום הנקראת OCT שיכולה לראות גם את אחוז של מס' הסיבים שנפגע בעצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לי ראייה כפולה קבועה כמעט
- שלגיה05/03/2009הסתבר שהדיפלופיה הזו מתקדמת לאט אבל קבוע, (כבר עשרים שנה כנראה), והעיינים שלי כמעט תמיד כואבות.
רק בשבוע שאחרי פלסמפרזיס העיניים שלי רגועות ואין כאבים.
מסטרואידים הצלחתי לחמוק בכל שנות המחלה, הודות לרופאות הנפלאות המטפלות בי, שנענו לתחינתי שלא לתת לי פרדניזון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראייה כפולה -
ערן משה05/03/2009ראייה כפולה יכולה לגרום לכאבים כמו חולשה תמידית של כל אחד מהשרירים בהם אנו שולטים- ריצה למרחק ארוך מהרגלינו תגרום לכאבים ברגליים או ריצה ארוכה תגרום לכאבים בסרעפת, חדר כושר בכמות ועוצמה מעבר להרגל יגרום לכאבים בכל הגוף, זו עדיין לא סיבה לביצוע VEP הבודק את פוטנציאלי הפעולה של עצב הראייה, קרי בודק את פעילות העצב- לא קשור למיאסטניה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עושים את הבדיקה VEP ? -
גזית מאירה12/03/2009
איך עושים את הבדיקה VEP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהVEP -
ערן משה12/03/2009יושבים מול מכשיר עם עין אחת צמודה ורואים הבזקי אור , צריך ללחוץ על כפתור כשרואים את ההבזקים, משהו כמו בדיקת שדה ראייה רק יותר משוכלל, אם יש פטוזיס באופן רגיל המחמיר עם מאמץ או פטוזיס במאמץ, לא ניתן לראות את כל ההבזקים ואז זה נראה כאילו יש פגיעה בעצב הראייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא בדיוק
- שלגיה12/03/2009לא התבקשתי לעשות שום דבר פעיל בבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לערן על התשובה -
גזית מאירה15/03/2009תודה ערן
גזית מאירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשימי לב, הוא התבלבל בבדיקות
- שלגיה16/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת VEP
- שלגיה12/03/2009מחברים מספר אלקטרודות למקומות מוגדרים בקרקפת, בעורף וליד האוזן. בהמשך מקרינים הבזקי אור לכל עין בנפרד או משבצות מתחלפות למשך מספר דקות, והמערכת רושמת את הגירוי החשמלי המתקבל במוח העורפי כתגובה לגירוי ראייתי זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהthere is more then one way to skin-
עליסה12/03/2009there is more then one way to skin the cat...
אני גם מכירה את השיטה ששלגיה מתארת, וגם נראה לי יותר נכון - לכן השם
visual evoked potential
אבל אני יכולה לראות איך אפשר לקבל אינפורמאציה דומה בבדיקה קצת יותר פרימיטיבית כדוגמת זו שערן מתאר-אם אתה סומך על החולה שהוא אמין.
זה כמו שאפשר לבדוק את הכוח של שרירי הנשימה על ידי גירוי פאסיבי מגנטי של הדיאפרגמה, או פשוט על ידי זה שמבקשים מהחולה לשאוף בכל הכוח- ואם החולה אמין אין סיבה שאי אפשר יהיה להסתפק בבדיקה הפשוטה יותר-שמן הסתם תתן בדיוק את אותן התוצאות...
עליסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודקת, בלבלתי בבדיקות -
ערן משה12/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)