לכל המעוניין בקשר לשנט -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לכל המעוניין בקשר לשנט -
    ריחאן
    08/03/2009

קודם קול סליחה שאחרתי בתשובה בקשר לצינורות ולשנט.
    מתןך נסיון באמת רב אני מעדיפה השנט קודם כל זה מתחת לעור ואפ אחד לא רואה שנית שזה פחות מזדהם אבל הבעיה שלו אצלי שהוא בן שנתיים מוחצי הבעיה שהוא עושה שכל כמה חודשים הוא נסתם ולכן אני מקבלת תרופות וזריקות לדילול דם כדי שלא יסתם אבל בכל זאת הוא נסתם ובזמן הזה הוא סתום ואני אמורה ללכת ביום שלישי לצורך פתיחה (אשפוז) והסתימה הזאת היא השביעית בשנתיים וחצי אבל אל תקחו השנט שלי בסיס למדידה כי אני מכירה אנשים שיש להם שנט מסר שנים ולא נתקלו בבעיה בקשר לצינור (proviac הוכנס לי 4 פעמים וכל פעם לא היה מחזיק יותר משלושה חודשים היה מזדהם ועולה חום אצלי והתוצאה הנשמה בטיפול נמרצ
    לסיכום ומתוך נסיון וסבל רב אני חושבת ששנט יותר נעים מכל הצדדים כי מבעיות הצינור גם שאנחנו צריכים להחליפ תחפושת ולעשות שטיפה וזה שמעלה הסיכוי לזיהום והאמת שהחלשה הרבה אצלי לא היתה נותנת לי לעעשות את זה לבד לכן או המשפחה או קופת חולים שהיו מטפלים בזה
    אני מוכנה לכל שאלה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לכל המעוניין בקשר לשנט -

הוספת תגובה

• שנט -

ערן משה
    09/03/2009

כמו שריחאן אומרת ההבדל בין צנטר מרכזי ושנט, הוא החשיפה לזיהומים והצורך הרב בשמירה על הגיינה ומיעת הזיהומים בהחלפת החבישות ובזמן הטיפולים, זיהום בצנטר מרכזי עלול להיות קטלני ויכול לגרום עד כדי אשפוז בטיפול נמרץ, כמו אצל ריחאן, שנט עורקי ורידי לעומת זאת נעשה בניתוח בד"כ בהרדמה מקומית ע"י כיורוג כלי דם והסיכוי שיזדהם כמו הסיכוי להזדהם בבדיקת דם, בערך, אך הבעיה המרכזית שאם לא משתמשים בו כמו בדיאליזה 3 פעמים בשבוע, גם אז יש סתימות, אלא כמו בפלזמה פרזיס אחת לשבוע או שבועיים הנטייה לסתימה גבוהה ביותר ואז יש להתאשפז רבות בשל הפתיחה, שגן היא נעשית בד.ףכ בהרדמה מקומית, אלא שהעניין לא נעים, אך לא כרוך בזיהום שיכול להוות סכנת חיים לפעמים, לכן המטופלים בפלזמה פרזיס בהשפעה טובה לאורך זמן ויש בעיה של ורידים העדיפות היא , לדעתי , שנט ולא צנתר מרכזי, בנוסף לכך שצנתר מגביל בכל פעולות היומיום כי זה צינור בולט החוצה ושנט הוא מתחת לעור לא נראה כלפי חוץ, כמעט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו