רצף טיפולים -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רצף טיפולים -
    גל
    14/03/2009

כאמור אנחנו אמורים להתאשפז בסוף החודש לטיפול רצוף ב-IVIG, (ומאחר וזו פעם ראשונה ברצף אנחנו עושים קצת שעורי בית) רציתי לשאול כל כמה זמן עושים טיפולים אלו ברצף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רצף טיפולים -

הוספת תגובה

• טיפולי IVIG -

משה פיק
    15/03/2009

שלום גל,
    בד"כ הטיפול הראשון שמקבל חולה בטיפול IVIG הוא 5 טיפולים ברצף ולאחריו אם הוא ממשיך בטיפול הוא מקבל מדי מספר שבועות טיפול בודד כאשר המרווח בין הטיפולים שונה מחולה לחולה ומהחלטות של הרופא המטפל.
    המרווח בין הטיפולים הבודדרים שלאחר הטיפול הראשון (Boost) הוא בממוצע של 4-6 שבועות כאשר כבר שמעתי על חולים שמקבלים כל שבוע עד שבועיים ושמעתי (אמנם נדיר) על חולים שמקבלים כל מספר חודשים טיפול חוזר של 5 טיפולים רצופים.

"ההגיון" בכל הנ"ל הוא שבמחלה זו . . . . . . "כל חולה שונה מרעהו" ולכן, כל חולה חייב למצא את הטיפול שמתאים לו אישית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום -

תהלה
    22/03/2009

אני מקבלת טיפול של ivig פעמיים בחודש (כל שבועיים או שלושה). לאחר כשבועיים וחצי אני מרגישה שהטיפול פג. כשאמרתי לרופאה היא אמרה שזה הגיוני כי אורך החיים של הנוגדנים הוא כשבועיים וחצי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אורך חיים של נוגדנים? -

משה פיק
    23/03/2009

שלום תהילה,
    לא הבנתי מה זה אומר "אורך החיים של הנוגדנים הוא כשבועיים וחצי."

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום -

תהלה
    24/03/2009

לפי מה שהבנתי - אורך החיים של הנוגדנים הוא הזמן שהם פעילים בגוף.
    עכשיו כשאני חושבת על זה שוב, יש רופאים שאמרו לי דברים שסותרים את זה (בעבר אמרו לי שאורך חיי הנוגדנים הוא כחודש ולכן לא כדאי לקבל חיסון עד כחודש מיום קבלת הטיפול). אז נראה לי שלא כדאי לייחס חשיבות למה שאמרתי קודם. אני מקווה שלא בילבלתי אתכם יותר מידי.

העיקר שכולם ירגישו טוב וימצאו במהרה את מה שעוזר להם !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל חולה שונה מרעהו -

ריחאן
    23/03/2009

המשפט הזה מאד מצא חן בעיני ואני שונה מהכל בכל הסמפטומים הכל קשה אפילו האימוראן שהוא התקווה היחידה שאחזתי בה בבדיקות דם טמברוטסיטים נמוכים ותפקודי כבד גם נמוכים קצת ואם מחר בבדיקה ישאר ככה אני חושבת שהפרופסור יחליט להפסיק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום -

תהלה
    24/03/2009

ריחאן אל תתייאשי עדיין!
    גם אני לא הגבתי טוב (בלשון המעטה) לאימורן ופחדתי שאאלץ לקבל לשארית חיי פרדניזון במינונים גבוהים. ברוך ה' התחלתי לקחת ציקלוספורין ובמשך כ6 שנים הכל היה בסדר. בשנה האחרונה הייתי שוב במשבר מיאסטני (אמנם לא הגעתי למצב של בעיות נשימה אך הייתי במצב מאוד קשה מבחינת הבליעה וכל השאר)וגם תפקודי הכליות לא היו טובים ושוב פחדתי שלא יהיה מנוס אלא לקבל מינונים גבוהים של פרדניזון. התחלתי לקחת סלספט בשילוב עם מינון נמוך יותר של ציקלוספורין וברוך ה' השילוב הזה החזיר אותי לתפקד בצורה טובה ועכשיו אני בתהליך של ירידה במינון הפרדניזון.
    אז שיהיה רבה בהצלחה ואני מקווה שבקרוב תמצאי את הטיפול הכי נכון בשבילך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תהלה -

ריחאן
    29/03/2009

אני לא מיואשת ואם הייתי ככה לא הייתי מסיימת תיכון ובגרות בציונים יפים ומרוצה ללמודים אקדמיים למרות שהפסדתי הרבה וסבלתי הרבה בגיל צעיר אני עכשיו בת 19.6 וחולה משש שנים בא לי לכתוב יותר אבל לצערי אין לי כוח להקליד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו