חולשת שרירי הצוואר -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חולשת שרירי הצוואר -
    משה פיק
    29/03/2009

שלום לכולם,
    לצערי הצטרפה אלינו בימים האחרונים חולה נוספת שמוגדרת Sero-Neg (ללא נוגדני AChR ו- MuSK) שכפי שאתם יודעים מחלתה מוגדרת כ- Refractory Myasthenia , ז"א שהיא אינה מגיבה טוב לתרופות/טיפולים שרוב החולים מקבלים.

בעייתה העיקרית היא חולשת שרירי הצוואר (הראש נוטה ליפול לצדדים) והיא נאלצת רוב הזמן להשתמש בידיה כדי לתמוך בראש הנוטה ליפול, דבו הגורם לה לכאבים בזרועות הידים.

אני מעוניין לשמוע מחולים שחוו (או חווים) את החויה הזו וכיצד הם "מטפלים" בתופעה.

אני מסרתי לה שכרגע היא נדרשת למעשה ל- "שיקום" ואני מעוניין לשמוע את עצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חולשת שרירי הצוואר -

הוספת תגובה

• חולשת שרירי הצוואר -

ערן משה
    30/03/2009

למעשה הפתרון היחיד שמצאתי הוא כורסא גבוהה שניתן להניח את הצוואר אחורנית, אבל אז יש בעיות נשימה, לדעתי הפתרון הוא כורסא עם מראשות התומכות משני הצדדים,
    הייתי מציע להתיעץ בשיקום, או ב "מילבת" בתל השומר, יש להם כל מיני פטנטים,
    להחזיק בידיים - לא אפשרות יעילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא עם משענת לראש -

משה פיק
    30/03/2009

שלום ערן, ולכולם,
    כאשר יושבים בבית על כסא ניתן להתאים משענת לראש.
    הבעיה היא, מה עושים כאשר יוצאים מהבית ולא על כסא גלגלים ?
    אולי בעצם הפתרון היחידי הוא "כסא גלגלים" ?

מוכן לשמוע מנסיונם של אחרים שהיו במצב עם סימפטום זהה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משענת לראש -

ערן משה
    30/03/2009

האמת שגם כשאתה יושב על כורסת סלון עם משענת רחבה לראש זה עדיין לא מספיק כי הראש נופל גם קדימה וגם לצדדים, אלא אם מרכיבים משענת מיוחדת לראש עם תמיכה משני הצדדים, עדיין הראש יכול ליפול קדימה.
    אישית אני משתדל לא להתנייד עם כסא גלגלים לאלא עם המרחק שאני צריך ללכת הוא מעל 15-20 מטרים ואז התרגלתי להניח את הראש על היד או שהוא מוטל על אחת הכתפיים, לא הכי נוח אבל כנראה שאני עדיין לא מוכן לכסא גלגלים עם המשענת התומכת, ייתכן שהמלחמה האישית שלי במגבלות שלי מזיקה, אבל זה אני.
    צריך להיות מוכן נפשית לכל שינוי גם החולה אישית וגם משפחתו, קודם החולה, אני עברתי המון שינויים בשנה האחרונה, וזה בשבילי עדיין קו אדום כמו טרכיאוסטומי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא גלגלים -

ריחאן
    31/03/2009

האמת שזה פתרון קשה כסא גלגלים אבל אני חושבת שזה מה נמצא ואני מזה 4 שנים נעזרת בכסא כי באמת לא מצליחה ללכת מרחבים ארוכים במצב אכי טוב במיסתניה מצליחה ללכת עם תמיכה של ההורים במיוחד בבית כי לנפול זה דבר מאד קשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "מילבת" (עליסה) -

משה פיק
    30/03/2009

אני מסכימה לחלוטין עם הרעיון להתייעץ עם "מילבת". עובדים שם אנשים מאוד מקצועיים, עם ניסיון רב במגוון בעיות, ובעיקר מוכנות יוצאת דופן להקשיב ולחשוב בסבלנות על הפתרונות האופטימאליים.

חולשת שרירי הצואר שלי, הרבה פחות קיצונית, אבל בהחלט מהווה בכל זאת בעייה. הפתרון שאני מצאתי ביחד איתם הוא שילוב של משענת ראש (בכיסא גלגלים), או כיסא מנהלים או כורסת טלויזיה, עם tilt, שמקל מבחינת בעיות הנשימה. הרעיון הוא לא להטות את הראש אחורה אלא דוקא לנסות ולשמור אותו בתנוחה פיזיולוגית, . חשוב גם שתהיה אפשרות דינאמית לשנות לפי הצורך.
    בנוסף, להקפיד דוקא לשנות את התנוחה של הראש מדי פעם (דוקא כשמרגישים יותר חולשה), משום ששמירת הראש בתנוחה קבועה גם מעייפת את השרירים.
    ככלל מתן מנוחה לשרירים כמה שיותר, מאפשר להשתמש בהם בעת הצורך, בצורה טובה יותר, אלא אם יש גם חולשת שרירים קבועה משמעותית.
    הייתי חושבת גם שאם אין בעיות נשימה, אפשר לנסות להשתמש בצווארון שתומך את הצואר (כמו אנשים אחרי תאונת דרכים),

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• "מילבת" -

משה פיק
    30/03/2009

לכולם,
    "מילבת" למי שלא הבין, זהו מרכז ל"עזרים" שונים עבור בעלי מוגבלות שצמוד למרכז השיקום בביה"ח תל-השומר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני תומכת בראש בידיי

- שלגיה
    30/03/2009

ולכן לא מתיישבת על כסא בו אין משענות ידיים נוחות.
    (המצב אצלי משתפר אחרי פלסמפרזיס).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תראו איזה דבר נהדר

- שלגיה
    31/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוף, לא מצליחה לצרף קישור

- שלגיה
    31/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קישורים -

משה פיק
    01/04/2009

שלום שלגיה,
    יש בפורום זה בעיה עם קישורים שמפעילי הפורום אינם מעוניינים בהפצתם.
    שילחי לי את מה שאת מציעה לדוא"ל שלי ואראה מה ניתן לעשות בעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו