מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי אגן -אורית10/04/2009
אני סובלת מכאבים בעצם האגן כבר מס' שבועות, כשזה מתבטא בדרך כלל כשאני במנוחה, בישיבה וקמה לעמידה, ואז כמס' שניות יש לי כאב ואז חולף.
האם מישהו מכיר את התופעה, כדי שאדע אם לייחס זאת למיאסטניה בכלל? כי יש לי גם נוגדנים של לופוס... או לא לזה ולא לזה.....
אשמח לשמוע ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים, מיאסטניה או לופוס ? -
משה פיק11/04/2009שלום אורית,
דעתי הלא רפואית :
מיאסטניה:
סביר להניח שלא. היות והסימפטומים של המחלה הם "חולשת שרירים" ולא "כאבי שרירים". כאבי השרירים שחווים חולי מיאסטניה נגרמים עקב שימוש מופרז (כל חולה ברמה שונה) בהפעלת השרירים הפגועים לאורך זמן דבר שגורם לשרירים אחרים לעבוד "שעות נוספות" ומנוחה תגרום לההחלשת הכאב (מצב הפוך מאשר את מתארת).
לופס:
יש מצב שזה יכול להגרם מהמחלה. היות ואחת מההגדרות של לופוס היא "דלקת" שעלולה לגרום לכאבים (כאב הוא סימפטום במחלת הלופוס). אחת מהתלונות שאני מכיר מחולי לופוס היא על כאבים בבוקר שנעלמים תוך כדי תנועה.
אפשרות נוספת היא :
פשוט דלקת באגן או בעיה בחוליות עמוד השדרה.
אני הייתי מבקש לבצע CT בעמוד השדרה ובודק אפשרות של דלקת בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים ומיאסטניה -
ערן משה11/04/2009שוב סליחה שאני מתקן אותך משה אבל כאבים ממיאסטניה , כן ישנם ועוד איך, כאשר השדרירם חלשים המפרקים עובדים על הגידים ואז יש כאבים במעטפת הגידים, כאבים אלה הם לאחר פעילות בד"כ ושוב בגלל שהשרירים עייפים ויש עומס רב על הגידים, מיאסטניה אינה מחלה כואבת לרופאים האומרים זאת, גם אוסרמן כתב שאחת התופעות הלא שכיחות היא כאבים, אז הגיע הזמן להוציא את המשפט מלקסיקון המחלה, אני יושב על נוגדי כאב כ-5-6 ביום כולל מורפיום 2-3 בשבוע וזה רק בגלל המיאסטניה וזה לא חשוב באם זה ישירות מהמחלה כמו בראומטויד ארטריטיס או בארטריטיס מלופוס או בעקיפין, התוצאה היא שחולי מיאסטניה יכולים לסבול מכאב רק בגלל שהם חולי מיאסטניה.
לאורית, באם את נוטלת סטרואידים ייתכן שאת צריכה לעשות צפיפות העצם כי אוסטיאופורוזיס גם יכולה לגרום לכאבים. כשאת אומרת אגן זו הכללה גדולה, מפרקי האגן מרובים ורוב הכאבים בהם באים ממח' פרקים או בריחת עצם או שברים, כך שבאמת לא סביר שזו המיאסטניה כי אלו מפרקים קטנים מאד ומעטפת הגידים בהם קטנה חוץ מזה התנועה בהם היא לא מרובה, אם את מתכוונת למפרקי האגן שהם חלק ממפרקי פרק הירך אז בהם יש מעטפות גידים גדולות ושם ייתכנו כאבים בגלל המיאסטניה אך אלו כאבים ממושכים שאומנם יכולים להופיע לאחר מנוחה אבל הם ממושכים ולא עוברים,
עצתי לך בירור אצל ראומטולוג טוב. כמובן נוגדי כאב הרי אין טעם לסבול בנוסף לכל הדברים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה -
אורית11/04/2009תודה רבה ערן.
אינני נוטלת סטרואידים, בשלב הזה - רק מסטינון.
לקחתי לתשומת ליבי את כל הדברים שאמרת ואטפל בהם. אפנה לרופא לבדוק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים במיאסטניה (ערן) -
משה פיק11/04/2009שלום ערן,
איני שולל את זה שחולי מיאסטניה אכן מתלוננים לעיתים על כאבי שרירים.
אני בכ"ז בדעה שכאבים הם לא סימפטום ישיר של מיאסטניה היות ואם היה כך הדבר, כל חולי המיאסטניה שברור שהם חווים "חולשת שרירים" היו חווים גם "כאבי שרירים"וזה לא המצב.
ציינתי בתשובתי לאורית שקיימת תופעה של כאבי שרירים אצל חולי מיאסטניה (רק אצל חלקם), אולם הם נגרמים כאשר מפעילים שרירים שהם במצב של פגיעה עקב המחלה (חולשה) ובכ"ז ממשיכים להפעיל אותם "בכוח") וכמו כן חולים שנוטלים תרופות כגון פרדניזון חווים כאבי שרירים במיוחד כאשר הם יורדים במינון ומגיעים למינון "קריטי" (בד"כ במינונים נמוכים של 10-20Mg).
במקרה של אורית (ציינתי זאת בתשובתי הקודמת) כאבי השרירים אצלה הם במצב מנוחה, כך (לדעתי) שהם אינם קשורים למיאסטניה ועלולים להיות כן מלופוס ששם קיים מצב של כאבים במנוחה שנעלמים כאשר מפעילים שוב את השרירים.
המחלוקת בנושא הכאבים אצל חולי מיאסטניה נמשך במשך שנים כאשר החולים מתלוננים עליהם והרופאים (רובם) אינם מקבלים זאת בסימפטום ישיר למיאסטניה בדומה לחולשת השרירים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מרגישה כאבים באופן קבוע
- שלגיה11/04/2009בעיקר בעיניים ובידיים.
לאחרונה החל הצואר לכאוב מאד, יחד עם חולשה גדולה בהחזקת הראש.
הנוירולוגית הגדילה את תכיפות טיפולי פלסמפרזיס, לפעם בשבועיים, מה שהביא להטבה גדולה, הן בהחזקת הראש, והן בכאבים שפחתו מאד.
חוץ מהטיפולים, נשלחתי ע"י הנוירולוגית לביצוע MRI עמוד שידרה צוארי.
קופת החולים אישרה את הבדיקה, וביצעתי אותה בשבוע שעבר.
עדין אין בידי תשובות. (אני די מתוחה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת C.T -
אורית11/04/2009תודה משה על התשובה.
בדיוק אתמול קיבלתי תשובות לבדיקת C.T עמוד שידרה שבצעתי, וזאת מפאת כאבים עזים בשכם ימין עם הקרנה לכל אורך יד ימין. התוצאה היא שיש לי בשתי חוליות באיזור הצוואר פריצת דיסק ושתי חוליות נוספות גם כן בצוואר בלט דיסק.
זה יכול להקרין לאגן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקרנת כאבים -
משה פיק11/04/2009שלום אורית,
שוב . . . . . איני רופא ולכן איני יכול לענות תשובה מקצועית, אולם שמעתי פעם על בחורה שטופלה במשך מספר שנים בכאבי גב (זו הייתה תלונתה) ורק לאחר בדיקה כללית במכון גילו שהכאבים הם "הקרנה" מאיבר פנימי בבטן.
לדעתי, רק כאשר מגלים את הסיבה האמיתית לכאבים יכולים לאמור בוודאות ממה הם נגרמים, ולכן אם מטפלים בכאב במשך זמן רב (טיפולים, תרופות וכ"ו) ולא מצליחים לפתור את הבעיה, כדאי "לצאת מהקופסא" ולחפש את הסיבה במקום אחר שעלול "להקרין" למקום שבו החולה מתלונן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריצת דיסק צווארית -
ערן משה11/04/2009כעיקרון בגלל פריצות דיסק כאלה הכאבים ונימול שיכול להתלוות להם או חולשת הגפיים הם בגלל לחץ על שורשי העצב, זה צריך להיות מצוין בפענוח, האם יש לחץ והאם יש היצרות של תעלת השדרה.
במידה ויש "רק" לחץ על שורשי העצבים הכאבים באגן לא יהיו קשורים לפריצת הדיסק בצוואר , אלא אם יש לך פריצת דיסק גם בגב תחתון, מקווה שלא, במידה וישנה היצרות של תעלת השדרה אז ייתכן שתהיה הקרנה של הכאב לפלג הגוף התחתון, בד"כ ההתבטאות של זה , זה חולשת גפיים או נימול. בכל מקרה יש לטפל בכך בהתאם ובזהירות, יש גם לבדוק מה הגורמים לכך, ייתכן שצורת ישיבתך בעבודה או עבודתך בכלל גורמת לכך ואז יש לשקול איך לבצע אותה אחרת ע"מ לא להחמיר את המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)