מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מועדים לשמחה -מיכל ב12/04/2009
אני יודעת שאסור להתייאש רק שלפעמים ידיעות לחוד ומציאות לחוד.
קיבלתי המלצה מד"ר הלמן (לאחר שבשלב זה סרבתי לטיפולי פלזמהפרוזיס) לכדורי ציקלוספורין . מכיוון שבשלב זה הכל נהיה קשה יותר ויותר רציתי רק לדעת מי התנסה בכדורים האלה וכמה זמן לקח להם להשפיע לטובה על מהלך העינינים אם בכלל?
בשורות טובות לכולם מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציקלוספורין -
משה פיק12/04/2009ציקלוספורין (סנדימון) (ניאורל)
במקור זו תרופה לשימוש ב"השתלת איברים" למניעת דחיית האיבר המושתל וזאת ע"י החלשת המערכת החיסונית.
תרופה מאוד יקרה.
משתמשים בה במחלת MG כאשר לחולים ישנן "בעיות" בשימוש ב פרדניזון ו/או אימורן.
היתרון בשימוש בתרופה הוא הזמן הקצר יחסית שלוקח לתרופה להשפיע , 3-6 חודשים. לאומת אימורן 6-12 חודשים.
קיימת סכנה בלקיחת התרופה של "זיהום כליות" ומחלות נוספות.
התרופות סנדימון וניאורל מחליפות אחת את השניה כתרופה, אולם הן אינן זהות לחלוטין מבחינת מינון. לכן אין להחליף בין התרופות ללא אישור רופא שיבצע בדיקות דם ושינויי מינון.
התרופה קיימת במינונים של: 25Mg, 50Mg, 100Mg.
שימוש סביר = 250Mg ליום (125Mg פעמים ביום).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
ריחאן13/04/2009שאלתי היא התפקיד של ציקלוספרין דומה לתפקיד של האימוראן ???
כי אם זה תחלף לזה אז לא מקבלים שניהם ביחד
בכבוד רב
ריחאן שלא מאבדת תקווה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציקלוספורין לאומת אימורן -
משה פיק13/04/2009שלום ריחאן,
אכן, תפקיד הציקלוספורין והאימורן הוא זהה. שניהם משמשים להחלשת המערכת החיסונית ושניהם מיועדים במקור לשימוש חולים שעברו השתלות איברים.
האם מקבלים את שניהם יחד ? אין התוויה כתובה איזה תרופות מקבלים חולי מיאסטניה להחלשת מערכת החיסון והאם הם ניתנים בשילוב של אחד עם השני. כל חולה שונה מחברו וכל נוירולוג פועל לפי שיקול דעת.
יש לקחת בחשבון שאימורן היא תרופה זולה יחסית למחיר הציקלוספורין וזה אומר משהו.
בדרך כלל חולים מקבלים ציקלוספורין רק כאשר הנוירולוג אינו מצליח לאזן את החולה בעזרת פרדניזון ו/או אימורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
ריחאן13/04/2009האמת שאני לא קבלתי התרופה הזו אבל קבלתי קורס ציטוקסן ששה פעמים פעם בשלושה שבועות לחודש אבל החליש אותי לגמרי ולא השיג שום דבר
ואני איך שאתה יודע עם אימוראן ומיסטינון ופלסמה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיטוקסן (ציקלופוספאמיד) -
סיטוקסן היא תרופה מסוג שונה לגמרי מאשר אימורן, סלסט, ציקלוספורין וכ"ו שהם תרופות שמיועדות לחולים שעברו השתלות איברים.
סיטוקסן (ציקלופוספאמיד) (רוטוקסמיד) היא תרופה "כימו-טרפית" שמשמשת במקור לטיפול בחולי "סרטן" .
חולי MG מקבלים את התרופה רק במיקרים שכל התרופות האחרות המוכרות עבור המחלה אינן עוזרות.
במתן "מרשם" עבור התרופה נדרשים רופאים נוספים בנוסף לנוירולוג והם:
ראומטולוג – מומחה למחלות "שגרוניות" (כגון דלקות פרקים או שרירים).
אונקולוג – מומחה לתורת ה "גידולים".
את התרופה אפשר לקבל דרך הפה (כל יום כדור) או בעירוי לווריד (פעם בחודש).
בכדי למנוע "תופעות לוואי" קשות ניתן לקחת את התרופה פעם אחת כל שבוע .
לפעמים עלול לקחת 6 חודשים לפני שהחולה מרגיש את השפעת התרופה.
* קיים טיפול נסיוני בתרופה לחולי מיאסטניה שמטרתה "החלפת מערכת החיסון".
בניסוי זה נותנים לחולה מאושפז 4 מנות תרופה ליום, במשך 4 ימים רצופים בכמות פי 10 מהרגיל. המערכת החיסונית נכחדת ותאי הגזע בונים מערכת חיסונית חדשה ונקיה מנוגדנים במשך כחודש באישפוז בחדר סטרילי לחלוטין (בועה).
המערכת חוזרת לתיפקוד מלא לאחר כשנה מחוץ לביה"ח.
אני מכיר מספר חולים בארה"ב שעברו את התהליך. מצבם השתפר, אולם אף אחד מהם לא נרפא מהמחלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
ריחאן14/04/2009זה נכון ציטוקסן טיפול כימיותרפי ואני קבלתי אותו אחרי יעוץ עם רופאים שהחליטו לתת את זה אולי זה יעבוד וזה היה מזה ארבע שנים אבל לא השיג מה שהוא משמעותי אלה החליש אותי ונשר לי השער בזמנו, אבל אני רוצה להתיעצ עם הפרופסור בקשר להחלפת מערכת חיסון (אבל מה זה אומר שנה בבית חולים )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בסיטוקסן -
משה פיק14/04/2009שלום ריחאן,
הטיפול הזה הוא טיפול נסיוני (אני שמעתי עליו לפני 6 שנים) ואני לא בטוח שמישהו בארץ יהיה מוכן לבצע אותו (לפחות עד שזה יוכח כטיפול מועיל ובטוח) .
לגבי השהיה בביה"ח, היא לא למשך שנה. היא בסביבות חודשיים (אם אני זוכר טוב) ואז החולה יוצא לבייתו. כדי שהתהליך יושלם והחולה יכול לאמר שהמערכת החיסונית חזרה לקדמותה זה תהליך שנמשך שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
ריחאן14/04/2009תמיד יש לי תקווה שימצאו מה שהוא חדש אני מקווה שאלוהים יאריך בחיי למען רק לדעת שמצאו טיפול סופי לא בשבילי אלה בשביל כל חולה כי המחלה הזו מתעתעת קשששששששששה בכל מה שהמךה נושא מפרוש [
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה ולכולם -
ריחאן13/04/2009האמת שאני מעדיפה לעשות פלסמה פרזיס קבוע וזה מה שאני עושה כי אני חושבת מתוך נסיון שזה הטיפול האכי עדין מבחינת תופעות לוואי ואני מוכנה לקבל הכל חוצ מלחזור לפרידנזון כי התנפחתי בצורה מדהימה אני מעדיפה לעצמי פרידנזון רק בזמני מחלה נזלת ווירוסים ...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפלסמהפרזיס או פרדניזון -
אישית אני מסכים אתך בהחלט שטיפול בפלסמהפרזיס עדיף על טיפול בפרדניזון , אם הטיפול בפלסמהפרזיס מספק את התוצאה שאת מוכנה לקבל. זו הייתה גם החלטתי לפני 10 שנים כאשר הציעו לי פרדניזון ואני ביקשתי פלסמהפרזיס שהביאה אותי לאן שאני כיום וללא כל תופעות הלוואי הגרועות של התרופה הטובה הזו.
מה שלא מתאים בתשובתך הוא המשפט : "אני מעדיפה לעצמי פרידנזון רק בזמני מחלה נזלת ווירוסים ... "
ריחאן, את לא יכולה לקחת פרדניזון מתי שאת רוצה ולהפסיק מתי שאת רוצה. פרדניזון לא תמיד מתחיל לעבוד מייד, דרוש לו זמן (לא ארוך במיוחד) שלעיתים בתחילת השימוש הוא גורם להחמרה למשך זמן קצר והבעיה היותר קשה היא שהירידה ממנו יכולה להיות קשה וארוכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
מיכל ב13/04/2009אני בהחלט מסכימה איתך שכמעט הכל עדיף על טיפול בפרנדיזון,
למרת שלפעמים אין כנראה ברירה אחרת. כמו שאמרתי הרבה פעמים אני עדין ממשיכה בכך אני מאמינה שהרופא שאני הגעתי עליו (בזכותכם)הוא מצוין למרות שלא הוצע לי דבר לפני הפרנדיזון. ולכן לפי דעתי כנראה הדברים הולכים לפי החלטתו של כל נוירולוג ולא לפי כללים שכתובים מראש.
ולפעמים כנראה אין אפשרות לפסוח גם על הדברים הפחות נחמדים.....מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמשה -
ריחאן14/04/2009אני למדתי ממך דברים מאד חשובים :
לחפש על הדברים ועל התרופות והטיפולים המתאימים לנו , למשל אני בשבוע שעבר קבלתי פרידנזון למשך שבוע ואז הפסקתי כי הייתי חולה והייתי צריכה כוח להשתעל וככה מתרגלת ואני בטוחה מהיכולת שלי ומהנסיון הרב שלי במיסתניה והפרופסור מאמין ומקשיב לדעתי.
רוצה להסביר לך מה קרה בינואר הייתי עם קוצר נשימה קבלתי פרידנזון למשך שבוע והלכתי לאשפוז למשך שבועים ספרתי להם נתנו לי את אותו מינון שקבלתי ואז הפסקנו בתדרוג ..........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם נטילת פרדניזון למשך 4 ימים -
ש27/04/2009אחרי כן הפסקה מדורגת שלו, עלולה לגרום נזק (אצל ילדה בת 12)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בפרדניזון -
משה פיק27/04/2009שלום ש,
פרדניזון היא תרופה מסוכנת לטיפול ויש לטפל בה לפי הוראות רופא בלבד. את חייבת להתיעץ עם הרופא שנתן לך את המרשם לתרופה שיכוון אותך נכון.
ש. - האם הילדה היא חולת מיאסטניה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמיכל
- שלגיה12/04/2009למה את מתנגדת לטיפולי פלסמפרזיס?
(אני לא רוצה לדמיין איך חיי היו בלעדיהם).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשלגיה ולכולם -
מיכל ב13/04/2009אולי לא הסברתי את עצמי נכון, אבל אני בהחלט לא מתנגדת לטיפולי פלזמהפרזיס אלא יותר נכון להגיד חוששת מהם מכיוון אצלי הטיפולים אמורים לעבור קודם הכנסת נקז מרכזי שמזה אני די נרתעת.
בזמן האחרון שום דבר לא הלך חלק ואם יכולים להיות סיבוכים החלטתי לנסות הכל לפני. יכול להיות שאני טועה רק למזלי יש לי רופא שמוכן לשמוע ולנסות גם אם לפעמים הוא לא בטוח שהדרך נכונה .והדרך הזו עוזרת המון.
מקווה שאכן מכבי יהיו מוכנים לספק את התרופה ושהיא תביא את הדברים שהיא אמורה להביא.
חג שמח לכולם מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנקז מרכזי לפלסמהפרזיס -
משה פיק13/04/2009שלום מיכל ב.
את בהחלט לא טועה בגישה שלך ואני הייתי עושה בדיוק אותו דבר.
פלסמהפרזיס הוא טיפול דיי בטוח שבדרך כלל עובר ללא בעיות מיוחדות אצל רוב המטופלים.
הכנסת נקז מרכזי, זה סיפור אחר לגמרי. ישנה תמיד סכנה של סתימה ובעיקר זיהום שכידוע גורם מאוד משמעותי להחמרת מיאסטניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)