סטטינים ומיאסטניה (אבי) -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטטינים ומיאסטניה (אבי) -
    משה פיק
    29/04/2009

משה היי ,

יש לי כולסטרול בדם , הרופא רוצה לתת לי סטטינים, מה המשמעות של מאסטניה וכדור זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטטינים ומיאסטניה (אבי) -

הוספת תגובה

• סטטינים -

ערן משה
    29/04/2009

רוב הסטטינים גורמים לכאבי שרירים, ייתכן שלך זה לא יגרום לכך, וייתכן שכן, לדעתי מה שאני הייתי עושה מנסה את הסטטינים החדשים יותר, מה שהבנתי הם בעלי תופעות לוואי מועטות יותר ופחות גורמות לכאבי שרירים, שוב תלוי בחולה, ובמינונים נמוכים. אישית אני מכיר מס' אנשים שנגרם להם כאבי שרירים קשים והם לא חולי מיאסטניה. אז שוב בזהירות רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סטטינים לחולי מיאסטניה -

משה פיק
    29/04/2009

שלום אבי,
    תרופות ממשפחת הסטטינים הן היעילות ביותר להורדת רמת הכולסטרול לאותם שהכולסטרול גבוה.
    החיסרון בהם הוא שהם עלולים לגרום לפגיעה בשרירים שהסימן החיצוני שהחולה מרגיש הוא כאבי שרירים. לחולה מיאסטניה עם חולשת שרירים לא מתאים שיתווסף לו גם פגיעה וכאבי שרירים.

ולכן . . . . משתמשי סטטינים חייבים לבצע בדיקות דם מחזוריות לבדיקת רמת ה CPK בדם (CPK הוא חומר שמוזרם לדם כתוצאה מפגיעה בשריר). טווח רמת ה CPK המותר הוא 170 - 0.

מנסיוני עם התרופה, ברגע שמתחילים לקחתה, רמת ה CPK בדם עולה. אם היא עולה לרמות של 250 - 200 זה עדיין נסבל, אולם כאשר היא מגיעה לרמות של 500 - 400. יש לבצע שינויים בשימוש בתרופה כגון הורדת מינון יומי או שינוי יצרן התרופה.
    התרופה היעילה ביותר היא ליפידאל (ליפטור). . . . . אולם עקב מחירה הגבוה (יחסית) קופות החולים מעדיפות לתת תרופות גנריות (פרבסטטין, פרבליפ).
    כאשר אני השתמשתי בתרופות הגנריות רמת ה CPK עלתה לרמות גבוהות וכאשר הורתי מינון רמת הכולסטרול עלתה ורק אז אישרו לי לקבל ליפיטור שעם מינון נמוך אני מצליח לשמור על רמת כולסטרול סבירה ו- CPK נמוך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו