מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזה ומחזור -משה פיק30/04/2009
קיבלתי פניה מאב של חולת מיאסטניה צעירה (בת 17) לשאול אם הכאבים שהבת חווה בחזה (כרגע) קשורים למיאסטניה או אולי לבלוטת התימוס (בלוטה שנבדקה בזמנו ונמצאה תקינה).
נתתי את דעתי על כך שאין קשר למיאסטניה ולא ידוע לי על כאבים בחזה שמקורם בבלוטת התימוס ולדעתי עליו לפנות לרופא, ולא להזניח את המצב.
האם למישהו יש מה להעיר על כך מניסיונו ?
שאלה נוספת שהאב שאל אותי:
האם יש קשר למיאסטניה שהבת לא קיבלה מחזור מזה 1/2 שנה ?
האם למישהו יש מה להעיר על כך ?
בתודה לאותם שיכולים לעזור במקרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה -
מיכל ב30/04/2009בקשר לכאבים בחזה קשה לי להגיד כי גם אני הסתובבתי המון זמן עם הרגשה כאילו חטפתי בוקס חזק ולאף אחד לא היתה תשובה למה? ועד היום ישנם ימים כאלה.
בקשר למחזור כל שינוי קטן בתרופות או במצב הרוח יכול לגרם לכך שהמחזור יופסק אני לא יודעת מתי היא הובחנה והתחילה לקחת כל מיני סוגים של תרופות אבל אם בזמן האחרון חל כל שינוי כזה זו בהחלט יכולה להיות הסיבה. אבל כדי להיות רגועים אולי כדי לשאול רופא?
בהצלחה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה מניסיון אישי (STAR) -
משה פיק30/04/2009היי משה
לגבי שאלותייך
לגבי הכאבים בחזה לי לא היה עד ההתקף האחרון אף פעם כאבים בחזה בהתקף האחרון היו לי כאבים ואז שרירי הנשיה שלי נחלשו והיו לי גם התכווצויות שרירים בחזה ששאלתי את הנוירולוג הוא אמר שיש מצבים שיש כאבי שרירים לפני שהם נחלשים אבל לא תמיד זה מופיע עם כאבים אבל לפי דעתי שווה לבדוק את העניין ולשלול בעיה אחרת שיכולה להחמיר מיאסטניה.
ולגבי תימוס גם שהוא מוגדל זה לא כואב אז אין קשר לבלוטת התימוס.
לגבי מחזור זה כן יכול להיות לפני 5 שנים היה לי התקף של שנה ולא קיבלתי מחזור עד שהוא עבר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיוני (הילה) -
משה פיק30/04/2009בגיל17 יתכנו הפסקות בווסת לכן כדאי לה לפנות לרופא נשים ולבדוק את בלוטת התריס..האחראית בין השאר להורמונים..
בכל-אופן ,לי,הכי קשה עם המיאסטניה בזמן הווסת,אני זוכרת חולשה חמורה יותר.היום,אפילו שאני לא מקבלת ווסת ,יש סימנים התחלתיים לווסת..וגם ימים אלו לא קלים לי מבחינת החולשה.הכאבים בחזה מופיעים מתי שאני מתאמצת ואני מתאמצת לנשום,וכשאני לוקחת שאיפות חזקות.
היום היו לי כאבים ממש חזקים בחזה אולי בגלל ששאפתי הרבה עשן ב"על-האש".
הכי חשוב,כמו שתמיד אמרת לי זה לא להילחץ כי אז המצב מחמיר יותר.חשוב לנוח ולפנות לרופא .הייתי ממליצה לה לבדוק את שרירי הנשימה..
אני מאחלת לה ולכולם רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדעתי (א.) -
משה פיק30/04/2009היתי חולה במיאסטניה בגיל 17 ולא זכורים לי כאבים בחזה...
בקשר למחזור, כשהייתי צעירה יותר היתי אנורקטית והיתה לי הפסקת מחזור של כמה חודשים, אני לא יודעת אם זה קשור, אבל יכול להיות שיש לה הפרעת אכילה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בחזה -
גזית מאירה30/04/2009לגבי כאבים בחזה יש לבדוק מהר כיס מרה באולט'
אני סבלתי מכאבים בחזה ביום בהיר אחד , מאחר והכאבים מוקרנים לכל מקום
מתחת לחזה, לחזה ,לסרעפת, כאשר יש כאבים חזקים מכיס מרה, החולה לא יודע בדיוק
מאיכן ולאן ומי נגד מי . ואז באולט' מצאו שיש לי אבנים בכיס מרה ועברתי ניתוח.
גזית מאירה חולת M.G.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מנסיון אישי -
עליסה30/04/2009השאלה לגבי המחזור החודשי, אינה בתחום המומחיות שלי, וגם אין לי ניסיון אישי עם כך.
לגבי כאבים בחזה, מנסיוני, זה בהחלט יכול להיות קשור לחולשת שרירי הנשימה.
בד"כ בעקבות מאמץ חריג.
זה גם לא מפתיע אם חושבים על כך שבהחלט יש במיאסטניה כאבי שרירים. הדוגמא הנפוצה ביותר, שתוארה גם על ידי אוסרמן היא כאבים בשרירי הצואר ולעיתים אפילו לחץ על החוליות כתוצאה מחולשה בשרירים אלו.
כך, שכאבים בחזה אצל חולת מיאסטניה, במיוחד אם הם מלווים גם בקוצר נשימה, מצריכים בירור של תפקודי נשימה. אם הכל תקין, אז אפשר לחפש הסברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (שלמה) -
משה פיק30/04/2009כחולה מיאסטניה וכמי שעבר כריתת בלוטת התימוס בעקבות גידול סרטני בבלוטה זו, יכול לומר שהכאבים בחזה ,יותר נכון הלחץ שהם יצרו ,הם אלה שהביאו אותי לגילוי המחלה.
בכל מקרה כמו שהמלצת לו מומלץ להבדק בדחיפות ולא להזניח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (ריחאן) -
משה פיק30/04/2009שלןם רב שהאמת שאני לא חושב מתןך נסיון שיש קשר בין מיסתניה לכאב חזה אבל בקשר לוסת האמת שאצלי היתה מאחרת לפעמים בזמן שימוש בסטרואידים אני מאד מעןנינת להכיר את הצעירה הזו ...........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (ס.) -
משה פיק30/04/2009הי משה,
ככל הידוע לי מנסיוני שלי, אין קשר בין מיאסטניה להפסקת המחזור החודשי.
יום נעים,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (מ.) -
משה פיק30/04/2009הי משה
נראה לי שאין קשר לכאבים מאסטנייה זה בעיקר חולשה אבל מחזור אני גם היה לי הפסקה קיבלתי מחזור בגיל 17 ואחר כך הפסיק לי לחצי שנה .
כדאי לך לשלוח אותה לפרופסור ארגוב זה שווה בדיקה
הוא תותח ועדיפ לה לבקר אצלו לא משנה מה המרחק !!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (שושנה) -
משה פיק30/04/2009בוקר טוב
לגבי הכאבים בחזה ונמצא כי אכן הם קשורים למחלה
היו לי כאבים במהלך השנה וחצי הראשונות כאב חזק באזור שבין החזה
בנוסף בעקבות האימורן יש הפסקה במחזור .אני מקבלת מחזור אולי פעם בשנה
מחזקים אותה מרחוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (אילן) -
משה פיק30/04/2009שלום משה
השאלה היא האם היא עשתה ניתוח להוצאת הטימוס.
אם לא, אז לי אין ממש תשובה לזה
אם כן, אז הכאבים בחזה באים בהחלט מההחלמה שלוקחת הרבה הרבה זמן, אני עברתי את הניתוח בשנת 1999 ובשינוי מזג האויר ישנם כאבים באזור הצלעות - חזה (במיוחד כשמתעטשים).
אין הרבה מה לעשות עם זה פשוט צריך לעבור את זה (להתעטש עם כרית צמודה לחזה).
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (ערן) -
משה פיק30/04/2009משה שלום
אני חווה כאבים בחזה מזה זמן רב ואלו כאבי שרירים בגלל הקושי הנשימתי, כאבים שיכולים להופיע בקדמת הלזה מאחוריו או בצדדים תלוי בקושי הנשימתי ותנוחת הישיבה- זה מניסיוני.
בנוגע למחזור החודשי, באם הילדה נוטלת סטרואידים ייתכנו שיבושים במחזור החודשי או תרופות אחרות, בכל מקרה מיאסטניה עצמה לא גורמת לכך, אלא הטיפולים או הסטרס בו מצוי האדם שיכול לשבש את מנגנוני הגוף לכאן ולכאן, לשם כך הייתי מפנה את הילדדה לגניקולוג, אם בדיקות הורמונליות. מקווה שתרמתי משהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (נטע) -
משה פיק30/04/2009אהלן משה,
בתור נערה חולת מיאסטניה אני נוטה להסכים איתך, לדעתי אין קשר בין התסמינים של הצעירה למיאסטניה.
אני לפחות לא חוויתי את אותם תסמינים... אצלי לא היה שינוי מבחינת המחזור מאז שחליתי במיאסטניה (גיל 15, כיום אני בת 19), ולא זכורים לי כאבים בחזה.
אני חושבת שרצוי שהיא תפנה לרופא נשים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (אורה) -
משה פיק01/05/2009הי משה,
גם אני חווה כאבים בחזה או דפיקות לב מואצות, בעיקר בזמן פעולה מאומצת.
לא בדקתי זאת...... כאבים בחזה יכולים לנבוע ממצב נפשי של חרדה מסוימת.
אני מניחה שאפשר לקשר זאת למצב הנפשי ולמצבי דחק שנוצרים כאשר מגלים לך שאתה חולה במחלה בשם מיאסטניה גראביס.
כולנו יודעים שההתמודדות עם כך בהתחלה היא לא קלה.
אבל שווה לבדוק אם מדובר באמת בקושי אורגני.
מקווה שעזרתי,
אורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (שמעון) -
משה פיק01/05/2009אני לא חשתי בכאבים כלשהם בחזה, וזה למרות שהיה לי גידול ענק. אחרי הניתוח זה כמובן כאב מאד. אבל אלו היו כאבי ניתוח.
בכל מקרה, לעניות דעתי היא צריכה לעשות CT או MRI - לפי עצת מומחה - לשלול גידול, אם לא עשתה עדיין. CT נחשב מדויק מאד. טימומות מתפתחות לפי מה שהוסבר לי לאט, כך שאם יש משהו – ייתכן ולא ראו אותו בצילום רגיל. ואם היא עשתה כבר CT – אז ה- CT הבא למעקב יכול להיות כמה שנים אח"כ.
בברכה,
שמעון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכום, תשובת רופא לכאבים -
משה פיק01/05/2009שלום לכולם,
ראשית אני חייב להתנצל על כך שלא מסרתי בפניתי הראשונה יותר פרטים על החולה כגון:
הנערה לא עברה ניתוח טמקטומי היות ובלוטת התימוס נראת תקינה.
כאשר הופיעו הכאבים בחזה לא היו לחולה בעיות נשימה.
שנית, אני מודה לכל החברים על תגובתם המהירה ומסיכום הדברים ניתן ללמוד דבר או שניים.
ועכשיו לתשובת הרופא שהחולה פנתה אליו :
הוא טוען שהכאבים מקורם ב- "עקמת" שהנערה פיתחה משכיבה ממושכת.
אני מעוניין שתביעו דעתכם בפרק חדש שאני פותח "עקמת ומיאסטניה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה (לורין) -
משה פיק01/05/2009למיטב ידיעתי מחזור לא קשור למאיסטניה - אולי לגלולות נגד היריון היו השפעה במידה והיא לוקחת אותם....
לגבי כאבים בחזה. גם לי יש אותם. מדי פעם. הם כואבים מאוד. כאבים שמרגישים כמו שריר בחזה תפוס. אין מה לעשות לגבי זה. אחרי כמה ימים זה עובר. אמבטיה חמה עוזרת אבל לא מעלימה - כל זאת במידה וזה נשאר לכמה ימים ולא יותר
שמחתי לעזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההןספת תגובה (ערן) -
משה פיק01/05/2009בלוטת התימוס נמצאת עמוק בחזה ובמרכזו, היא צריכה להיות ממש גדולה בשביל לגרום לכאבכים, גם אנשים עם גידולים בריאות לא חווים כאב מהגידול עצמו אלא אם הוא לוחץ על מרכזי עצבים שהם במקומות מסוימים ולא במרכז החזה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)