מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חולי מיאסטניה משוחררים משרות בצה"ל-משה פיק30/04/2009
אני נכנסת לפורום מידי פעם שיש לי זמן... כי אני חוזרת מהצבא רק בסופי שבוע (התגייסתי לפני חצי שנה בתור מתנדבת.. כי חולי מיאסטניה מקבלים פטור מצה"ל).
המשך שבוע טוב,
נטע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה? -
עליסה30/04/2009לא מובן לי למה לחולים עם מחלה כל-כך קלה, שרוב החולים בה מנהלים אורח חיים תקין לגמרי, ובכלל כמעט כולם בימינו מבריאים ממנה, יש פטור משירות צבאי.
מישהו יכול להסביר לי את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי פשוט כי זה לא כלכלי לצבא
- שלגיה30/04/2009להסתכן במתן ביטוח רפואי על חשבונו.
במקרה של החמרה במיאסטניה, הצבא מסתכן בחשבונות רפואיים גדולים.
צבא העם?
כן, עד גבול מסויים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסרקזם מבורך -
ערן30/04/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחליתי במיאסטניה בזמן השירות הצבאי -
שירלי05/05/2009התגייסתי עם פרופיל 97. לאחר כשנה בצבא, החלו להופיע סימפטומי המיאסטניה, עד שכמעט הגעתי להתמוטטות ואובחנתי. תגובת הצבא היתה ישר - לסלק אותי! פרופיל 21 והביתה. מכיוון שהייתי פטריוטית והוריי עודדו אותי לכך, גם כדי שלא ארגיש "מנודה", התנדבתי להמשך שירות צבאי.
לאחר השיחרור תבעתי את צה"ל לקבלת נכות, ולאחר מאבק של שנים, הכירו בי כנכת צה"ל שהמחלה "הוחמרה" בו ולא "נגרמה" בו (כמובן פחות אחוזי נכות!). בסופו של דבר ויתרתי גם על זה, כי מקבלים יותר כסף ביטוח לאומי. כל זאת קרה, אגב, לפני למעלה מ- 20 שנה, אך נראה לי שדבר לא השתנה לגבי זה...
בסופו של דבר, הצבא אינו מעוניין בכאב - ראש ובמימון תרופות וטיפולים.
למרות זאת אני עדיין חושבת כי חשוב לשרת בצה"ל ולהרגיש שייכות ושאנו תורמים לחברה.
שירלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולים בצה"ל -
משה פיק06/05/2009שלום שירלי,
את לא היחידה שהמחלה פרצה אצלם תוך כדי השרות הצבאי.
ישנה תיאוריה שאצל חלק (לא קטן) מהחולים פרצה המחלה שהם היו בלחץ נפשי. אני מתאר לעצמי שהשרות בצבא לא בדיוק עוזר להיות רגוע.
אני מכיר גם חולה שממשיך לשרת בצבא הקבע לאחר שחלה והוא לא בדיוק פקיד במשרד.
לצבא פיתרונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקבע זה משהו אחר לגמרי
- שלגיה06/05/2009מהשירות הסדיר הצבא ממהר לשחרר חיילים עם בעיות רפואיות גדולות, בעוד שלגבי צבא הקבע ההתייחסות עניינית הרבה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטור מצה"ל -
נטע08/05/2009צה"ל פוטר כל מועמד לשירות ביטחון שיש לו מיאסטניה, בלי קשר למצבו הרפואי, לתפקיד בו הוא רוצה לשרת ולתנאי קבע.
לדעתי זה מוצדק מכיוון שהטירונות וגם תפקידים מסויימים הם מאוד פיזיים ויכולים להיות קשים לחולה. בתור מתנדב יותר מתחשבים במגבלות שלך, ברצונות שלך לגבי התפקיד שאליו אתה רוצה להגיע (שממש לא חייב להיות פקידותי), וגם אתה מטופל דרך קופת חולים אזרחית בניגוד לחיילים רגילים. בד"כ לא לוקחים מתנדבים לתפקידים שדורשים חתימת קבע מראש.
בנוסף יש לבנים אפשרות לשרת שנתיים במקום שלוש (בנות משרתות גם שנתיים - שירות חובה מלא).
צה"ל פוטר מועמדים גם ממחלות שאינן פיזיות למשל צליאק, קרוהן, סכרת וכו'. הוא לא רוצה לקחת אחריות במידה וחלה החמרה במצבו של המתנדב במהלך השירות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)