מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מינון גבוה, אימנוגלובולינים -גל02/05/2009
שלום לכולם,
רציתי לשתף אתכם בעניין מתן ה-ivig הארוך שבני קיבל באשפוז (פעם ראשונה במינון גבוהה), הטיפול עבר בסדר גמור, עבדנו בקצב מאוד איטי,
שאלתי היא מה "נהוג" מבחינת תדירות הטיפול במינונים אלו? אשמח לשמוע מכם המנוסים כבר.
ומה נחשב להצלחה? האם תופעות שנעלמו לו אחרי הטיפול כמו קושי בלעיסה ובבליעה זה אינדקטור מספק?
שוב תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון והצלחה בטיפול IVIG -
משה פיק03/05/2009שלום גל,
את שואלת מספר שאלות בנשימה אחת ואני הענה לך, אחד אחד.
"מינון גבוה" - אין מושג כזה ב IVIG . המינון הנכון נקבע לפי משקל הגוף של המקבל. 0.4Gr לקילו משקל גוף. אם לדוגמא חולה שוקל 50Kg הוא מקבל בטיפול 20gr של אימונוגלובולינים.
"תדירות הטיפול" - הטפול הראשון מתחיל בזה שמקבלים 5 טיפולים רצופים עם הפסקות של יום בין טיפול לטיפול. אם הטיפול הוכיח את עצמו ומעוניינים בטיפולים נוספים ("טיפולי תחזוקה") המרווח בין הטיפולים הבודדים הוא מספר שבועות, שונה מחולה לחולה (כל חולה שונה מרעהו).
"מה נחשב להצלחה" - כל שינוי לטובה (החלשה בסימפטומים) נחשב להצלחה. אם סימפטומים כגון קושי בבליעה ובלעיסה נעלמו, זו הצלחה ללא צל של ספק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאימונוגלובולינים -
ערן משה03/05/2009גל שלום,
ראשית שמח מאד שיש שיפור אצל בנך, לדעתי כל שפור ולו רק קושי בבליעה הוא שיפור ובמידה ומתמשך אז הטיפול בדרך הנכונה, אם יש שיפור בדברים נוספים רק מחזק את המחשבה, מקוה שהשיפורים יימשכו ובנך ירגיש הרבה יותר טוב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגל -
ל'05/05/2009קודם כל, אני שמחה שהטיפול עבר בשלום.
אני מקבלת טיפול פעם בחודש, אבל אני מניחה שזה תלוי חולה ורופא. אצלי התופעות נעלמו, כבר מההתחלה, כולל הפרעות בדיבור ובלעיסה ואיני לוקחת שום כדורים ו/או טיפול אחר למחלה, ומבחינה זו, הIVIG משחרר מהתלות הזו בכדורים וחזיר איכות לחיים.
אם אתם יכולים להמשיך בטיפול, והוא עובד - שווה להמשיך. אין כמעט תופעות לוואי, ולמרות שאני מקטרת על הביקור החודשי בבית החולים, אין להשוות את זה לכדורים.
אמרו לי לפני שהתחלתי את הטיפולים, שזה כמו טיפול "10,000" לגוף - וזה נכון. לא לוותר ולא להתייאש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)