מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ציקלוספורין -מיכל ב05/05/2009
יכול להיות שאני לא האדם החזק ביותר,רק שבזמן האחרון הגעתי למקומות שלא חשבתי שקימים בכלל. מלכתחילה הבנתי שהמחלה הזו היא לפעמים נחמדה יותר או פחות רק לא חשבתי כמה פחות.
התחלתי לפני 10 ימים את הטיפול בציקלוספורין ולאחר 4 ימים הופיעו כל מיני סימנים שלא היו אמורים להיות כמו חום (לא גבוהה במיוחד 38) פריחה בידים והאמת מה שהכי הפריע לי ועדין זה הכאבים ברגלים ובידים שממש לא נותנים מנוחה.
רק שלאחר דיונים מספר החלטתי לחכות ולקוות שזו סתם שפעת קטנה שתחלוף,מה שלצערי לא קרה. לכן ניגשתי אתמול לרופא משפחה והוא הפנה אותי למוקד לעשות בדיקות ולשמוע את חוות דעתם,כל הבדיקות ששיכות לתרופה כגון תפקודי כליות וכו.. יצאו תקינות מה שלא אלה דווקא הכדוריות הדם הלבנות שיצאו 20130 והלימוציטים 5.4 ועוד מה שהבנתי שמראה על זיהום כל שהוא הוא משימוש בפרניזון.
מאחר שהרופאה שם לא כל כך ידעה להחליט הופנתי לחדר מיון. לאחר המון התלבטיות והאמת בלחצו של ד"ר הלמן פניתי אתמול בבוקר לחדר מיון,רק שגם שם הגיעו לאותם מסקנות. מצד אחד שמחתי שאפשר להמשיך ואני יעשה כך לפי בקשת ד"ר הלמן רק שמצד שני נשארתי בהרגשה זיפתית ששום דבר לא עוזר לי לצאת ממנה.
האמת שכבר חשבתי שההיתי במקומות הכי נמוכים ותמיד אני מגלה שאפשר יותר, הירידה או העליה במדרגות הפכו ממש סיוט והיום הגעתי למצב שאני יחשוב פעמים אם לצאת או לא, כל היום אני תחת השפעת כדורי מסטינון (ממש כל שעתיים שלוש) הוא כל כדור הרגעה אחר פשוט כדאי שתהיה היכולת לעשות את המינימיום. והאמת אם היו אומרים לי היום תשמעי יכול להיות שאת מדמינת יכול להיות שהייתי מאמינה .
כבר לא נעים לי להגיד שאני לא מסוגלת לכלום אחרי שבדקו ולכאורה הכל צריך להיות בסדר. אז למה שום דבר לא מסתדר? ואם אלו לא תופעות לוואי של הכדור למה ההרגשה הנוראית הזו הגיעה 4 ימים אחרי ומסרבת להעלם? וכמה זמן נכון לחכות שתופעות לוואי של כדור יעלמו אם בכלל?
אני רק מקווה שלא טעיתי בכך שהתעקשתי על הכדור הזה במקום טיפולים אחרים. כולי תקווה שאם לא יהיה שיפור לפחות לחזור למצב הקודם.
לילה טוב מיכל
נ.ב אני יודעת שצריך סבלנות והרבה רק שלפעמים יש לי הרגשה שהכל הולך אחורה במקום קדימה והאמת יש לי מזל (כמו שכתב משה) שמצאתי את הרופא שמוכן לתת הכל על מנת שהדברים יראו קצת אחרת ואני בהחלט לא מזלזלת בכך ברור לי שללא זה המצב היה גרוע הרבה יותר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל -
ערן משה05/05/2009מבין לליבך ומכיר את הרגשתך מקרוב מאד,
אני התחלתי סלספט וגם התחילו כאבים הרבה יותר חזקים מאלו שהיו כולל כאבי ראש, הפרעות שינה וחולשה קשה יותר מהקיימת, החלטתי על דעת עצמי להוריד את מינון הסלספט למס' ימים ואז הגיע ל"שמחתי" כאבים עזים במותן ואושפזתי בגלל אבן בכליות, גם אז היו סימני זיהום כמו אצלך, לאחר יומיים מהשחרור מביה"ח החל שיעול טורדני ובשל ניסיון עבר מייד התחלתי אנטיביוטיקה, נכון שהשיעול פחת, אך בבדיקות הדם יש סימני זיהום קלים (הם יכולים להיות גם בגלל סטרואידים שאני נוטל), הלילה עם כל האנטיביוטיקה מתוך שינה עשיתי אספירציה (הקדמת הקנה לוושט) ואשתי הייתה צריכה לעמול קשה כדי להוציא אותי מזה, למרות מכשיר ההנשמה שלי, בקיצור חצי לילה השתעלתי לא סוף בגלל זה ולא יכולתי לעצום עין.
אבל צרת רבים היא לא חצי נחמה ואפילו לא נחמה פורטא, ייתכן באמת שיש לך שפעת כלשהי ולכן לדעתי צריך אנטיביוטיקה לכיסוי מניעתי להתפתחות זיהום חיידקי, ופשוט בגלל קבלת ציטוטוקסיקה וסטרואידים גם יחד השפעתה חזקה בהרבה מאצל אדם בריא ובנוסף משך זמן המחלה ארוך יותר, בכל מקרה לא לוותר לעצמך ולעשות מה שאת יכולה ולא לשכב במיטה, לצערי אני עדיין לא נתקלתי בחלקים נחמדים במחלה ה**** הזו, אולי את תתקלי בהמשך, אישית היתי ממשיך עוד קצת עם הטיפול או מתייעץ עם ד"ר הלמן אולי להוריד מעט מינון ולעלות חזרה כשתתחזקי
חזקי ואמצי, להישבר זה הכי קל, אני יודע שקל לדבר וקשה לעשות אבל אני אחד שמרגיש את מה שאת מרגישה תאמיני לי לא קל לעשות ולי גם לא כ"כ להגיד לאחרים, אבל חייבים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום? -
עליסה05/05/2009שלום מיכל,
למרות היותי רופאה, אני בדרך כלל נמנעת מלתת עצות רפואיות, כי קשה מאוד לדעת מה באמת המצב מדיווח קצר בפורום, כשאי אפשר לשאול שאלות מכוונות, לבדוק את החולה וכד
אבל, הפעם, אני מרגישה שאני חייבת להתערב.
את מתארת מצב שבו את מרגישה מאוד חולה, עם חום, חולשה קשה, כאבי שרירים ואולי עוד דברים (למשל, לא ציינת אם יש לך פריחה עורית), בדיקות הדם שאת מתארת מעידות על תגובה דלקתית קשה. ספירת דם כזאת, אם היא לא טעות מעבדה, היא סימן מדאיג, במיוחד אצל חולה שמקבל טיפול אימונוסופרסיבי.
עם ההיסטוריה שאת מתארת יש שני דברים שיכולים לבוא בחשבון-האחד, באמת זיהום קשה, ואם אכן זה המצב, זה מצריך בעיני טיפול אנטיביוטי באשפוז.
האפשרות השנייה, היא שמדובר בתגובה אלרגית קשה לאחת התרופות שאת מקבלת. וגם זה דורש טיפול בהתאם.
את לא ציינת את הספירה המבדלת, פרט ללימוציטים, חשוב לדעת האם יש רמה גבוהה של אאוזינופילים, מונוציטים, תאים אחרים.
יכול להיות שאני טועה לחלוטין, או שלא קראתי נכון את המספרים שכתבת (אולי נוסף 0 בטעות), אבל פשוט הרגשתי שאני לא יכולה להתעלם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה אלרגית קשה לציקלוספורין? -
עליסה05/05/2009מיכל,
קראתי שוב בעיון רב יותר את מה שכתבת. וראיתי שאכן ציינת פריחה עורית.
כל התופעות שאת מתארת, ביחד עם קשר הזמן להתחלת הטיפול בציקלוספורין, מעלות בעיני חשד גבוה ביותר שמדובר בתגובה אלרגית קשה לתרופה.
זה אמנם נדיר, אבל קיים, ואם אכן בכך מדובר, זה דורש הפסקה מיידית של התרופה והשגחה, רצוי באישפוז.
שוב, אני אומרת את הכל בזהירות, משום שאני מודעת לבעייתיות של מתן עצות רפואיות באופן כזה, אבל כפי שאמרתי קשה לי להתעלם.
אנא עדכני אותי במה שקורה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחלטות חולה -
משה פיק05/05/2009שלום למיכל ב. ולכל המשתתפים בדיון,
מיכל, אני בטוח שלא אתן לך עצה רפואית, זה לא בסמכותי וודאי שאין לקבל כל עצה רפואית דרך הפורום . . . . . אולם, אני אספר לך מנסיוני האישי על מקרה . . . . אולי דומה לשלך שיכול לתת לך "משהו למחשבה".
לפני שנים כאשר הייתי "בתוך המחלה" קיבלתי הצעה להתחיל אימורן. התחלתי עם מינון נמוך בליווי בדיקות רעילות לכבד וספירת דם והתכנית הייתה לעלות מינון כל שבועיים (אם כל תוצאות הבדיקות יתקבלו סבירות).
לאחר שבועיים העלתי מינון (עדיין נמוך) ואז התחילו תופעות של שפעת, כאבים ברגליים כולל "סימני שטפי דם", חם גבוה כאבי ראש עזים . . . ועוד "זבלים שונים".
פניתי מיד לנוירולוג בשאלה אם זה עלול להיות עקב שימוש בתרופה חדשה עבורי ותשובתו הייתה שלילית מוחלטת. ערכתי בדיקות דם שונות והכל היה בגדר הסביר, פניתי ביוזמתי לחדר מיון. בקשתי שיגיע גם נוירולוג וכלום השיבו לי שאין קשר לאימורן שאני מנסה לקחת למיאסטניה.
התופעות המשיכו להחריף. . . פניתי לרופא נוסף שאמר שאין קשר לאימורן וכנראה יש לי בעיה של "רעילות אקמול" שאני לוקח עבור כאבי הראש החזקים שקיבלתי ושלח אותי לרופא עור בנוגע לשטפי הדם ברגליים. רופא העור "לא ראה מימייו תופעה כזו". . . . . . . בקיצור, . . . לאחר כשבוע נוסף הגעתי להחלטה למרות כל מה שהרופאים אמרו "לקחת את העינינים לידיים" והפסקתי את השימוש באימורן.
תוך שבועיים, כל התופעות נעלמו. לא שפעת, לא רעילות, לא בעיות עור . . . . כלום !
כחודש לאחר המקרה, רופא המשפחה אמר לי בשיחה :
"איני יודע איפה הייתה היום אם לא היית מפסיק את השימוש באימורן" .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)