לעליסה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעליסה -
    מיכל ב
    05/05/2009

לעליסה בוקר טוב
    קודם כל תודה ענקית על הכל.
    האמת אין לי מושג איך להתנהג מצד אחד ההרגשה הזיפתית נשארת ומצד שני לכאורה הכל בסדר ואולי אני סתם נודניקית.
    תוצאות בדיקות הדם מחדר מיון הם: המוגלובין:14.1 כדוריות לבנות:20.130 טסיות:332.000
    CPK:19 K: 4.3 AN: 140 UREA:25 בילירובין:0.8
    ALK.PHOSE:45 LDH: 621 GPT: 27 GOT:18
    גלוקוזה:67 קיראטנין:0.59
    בבדיקת שתן: כדוריות אדומות:10 כדוריות לבנות:100 אצטון:15
    התשובות מהמוקד היו מעט נמוכות יותר למשל הכדוריות הלבנות היו 19.45 NEUT:12.37 לימפוציטים:5.49 MONO: 1.5
    ממה שהבנתי אין סימן לחידק וכל התשובות יכולות להתאים לשימוש בפרניזון ולכן לא מכאן התשבה להרגשה הרעה. רק שמבחנתי המצב לא השתנה גם היום נשארתי בבית במיטה עם כאב ראש (ללא חום) ולא משהו סימלי וכאבים ברגלים ובידים.
    האמת אם כל חוסר הנעימות אני חושבת להתקשר לד"ר הלמן כדי לנסות למצוא פתרון כי לי אישית אין יותר כח.
    ממה שאמרו לי במוקד לפריחה בגב ובידים אין קשר לכדורים.
    שוב תודה על הכל.
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לעליסה -

הוספת תגובה

• מיכל -

ערן
    05/05/2009

סליחה על ההתערבות אך נראה כמו זיהום בדרכי שתן, כן יש לך סוכר גבוהה עם אצטון בשתן וגם זה בד"כ כתגובה לזיהום,
    אני חוזר את צריכה ייעוץ רפואי בנוגע לקבלת אנטיביוטיקה או הפסקת ציקלוספורין .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לערן -

מיכל ב
    05/05/2009

תודה על ההתערבות.
    רק לא ברור לי איך הרופא בחדר מיון לא ראה כלום והאמת גם כשעדכנתי את ד"ר הלמן בנוגע לכדוריות הלבנות שעלו הוא לא התרגש במיוחד אלה אמר שזו יכולה להיות תגובה לפרניזון.
    כשדיברתי איתו היום החלטנו להוריד את המינון ולנסות רק ששום דבר לא עוזר לכאבי הראש הנוראיים ולא ברור לי איך אפשר להמשיך ככה.
    מיכל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעיון מצויין לפנות לרופא שלך -

עליסה
    05/05/2009

שלום מיכל,

זה יהיה חסר אחריות מצידי לתת לך עצה רפואית ספציפית, על סמך נתונים חלקיים באינטרנט בתחום שאינו בתחום ההתמחות שלי.

זה נכון שיש חולים, כמו משה שהפסיקו תרופה שהייתה עלולה להביא לנזק קשה, שלא הייתה מספיק שימת לב אליו מצד הרופאים המטפלים. אך קיימים גם מקרים הפוכים, בהם בעקבות עצה באינטרנט או מרפא אלטרנטיבי, הופסקה תרופה חיונית, מה שהביא לנזק בלתי הפיך.

המטרה שלי במה שכתבתי בבוקר הייתה בדיוק זו, להעיר את תשומת לבך לכך שהנתונים שמסרת, שלא יכולתי להתעלם מהם עשויים להצביע על תגובה, אמנם נדירה יחסית, אך קיימת לציקלוספורין. ברור שלרופא שמטפל בך יש תמונה הרבה יותר רחבה, כמו גם יכולת להשוות את התוצאות של הבדיקות שלך כעת לבדיקות קודמות, ואין ספק שכמו כל רופא הוא צריך ללכת על אותו חבל דק, שבו יש לשקול את התועלת מול הנזק הצפוי בטיפול, ולא תמיד מדובר בהחלטה קלה.

חשבתי שלוא את היית החולה שלי, והייתי מפספסת דבר כזה (כי כל רופא הוא רק בן אדם, וכולנו טרודים לא פעם בהרבה מאוד דברים, ועשויים בהחלט לשגות), הייתי שמחה מאוד אם החולה שלי היה " מנדנד" לי ומכריח אותי לשקול מחדש את מה שחשבתי.

אני יכולה להבטיח לך שאחד הדברים הקשים לכל רופא, הוא לגלות שטעות בשיקול דעת שלו, הביאה לנזק שהיה ניתן למנוע אותו. ואין אף אחד שיכול לעזור לנו להמנע מטעויות כאלה טוב יותר מאשר החולה עצמו.

אני בהחלט חושבת שאת צריכה לדון שוב עם הרופא שלך, לגבי הבעד ונגד בטיפול בציקלוספורין, וגם להעלות בפניו את החשש שהשילוב של התופעות שיש לך שהחלו זמן קצר לאחר התחלת הטיפול בציקלוספורין, גורם לך לחשוש מכך שאולי מדובר בתגובה של רגישות יתר לתרופה. ייתכן ויהיו לו תשובות שיניחו את דעתך וייתכן ושאלותייך יגרמו לו לבדוק את הדבר שוב. כך או כך את יכולה רק לצאת נשכרת.

בכל מקרה אני חושבת, ומשה ודאי לא יסכים איתי, שזו טעות להחליט החלטה רפואית משמעותית, מבלי לשתף את הרופא שמטפל בך.

וכמו תמיד אשמח לעזור במה שאוכל,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו