מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כן ולא בפורום -מיכל ב06/05/2009
אני יודעת שכבר הגבתי אבל לאחר שקראתי שוב הייתי חייבת להגיד עוד דבר.
אני בטוחה שאף אחד לא החליט בעד או נגד דבר מסוים על סמך הנתונים באינטרנט.
אבל כשקראתי את מה שכתבת על האימוראן או מה שכתב ערן על הסלפסט. יכולתי להבין שלפחות אני לא בדרך לאי שפיות ואני יסביר: אחרי שהרגשתי כפי שהרגשתי ועברתי את כל הבדיקות שהוכיחו שאין דבר שאמור לגרום לזה הרגשתי הכי רע שבעולם מכיוון שידעתי את אשר אני מרגישה אבל היתה לי הרגשה שהרופא במיון בטוח שבאתי רק כי אני מושעממת. בעוד שכרגע אני יודעת שישנם מצבים אחרים למרות הכל. וכן יוכלתי לגשת להביע את דעתי (נכון שלמזלי שוב יש מי שמוכן לשמוע)לקוות שאולי נמצא פתרון.
לכן לדעתי אין כל פסול בלשתף ולשמוע מה יש לאחרים להגיד. ולאחר מכן חייב כל אחד לקחת אחריות על חייו והתוצאות שיגיעו בעקבות החלטותיו. למרות שאני מודה הרבה פעמים שמחתי מאד שיכולתי לשתף את הפורום ולשמוע דברים שהיה לי פחות נוח לשאול את הרופא (למרות הכל) ולשמוע את חוות דעתם של אלה שכבר ניסו.
בכל מקרה תודה גדולה לכל אלה שתמיד נמצאים במקום ובזמן הנכון.
לילה טוב מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, לא ואולי -
עליסה06/05/2009שלום מיכל,
אין ספק שכל מה שאת אומרת הוא נכון לחלוטין. ולפי דעתי זה אחד הדברים העיקריים שבשבילו קיים הפורום. אם בעקבות הדיונים האלה, את הצלחת לדבר עם הרופא שלך ולקבל טיפול רפואי טוב יותר, אז אין טוב מכך.
אני חושבת שהדבר שמשה חושש מפניו, הוא שאנשים אחרים, שיהיו במצב דומה, אבל לא זהה, יסיקו מסקנות לא נכונות מחלקי אינפורמאציה.
כפי שאני חששתי שהסיפור שלו על האימוראן, יכול להתפרש בצורה לא נכונה, כעידוד לחולים להחליט החלטות רפואיות על דעת עצמם. והיו דברים מעולם.
אחת הבעיות בפורומים באינטרנט (עם כל התועלת שללא ספק קיימת), היא שאנחנו לא באמת מכירים את האנשים, לא יודעים מה עובר עליהם, ומה היכולת שלהם להפעיל שיקול דעת.
לפני כמה שנים היה סיפור מאוד עצוב, של חולה צעירה שעברה השתלת כליות, ובעקבות עצה שקיבלה באינטרנט, החליטה על דעת עצמה להפסיק את כל התרופות, שבאמת גרמו לה לתופעות לואי לא קלות. כאשר היא הגיעה לרופאים שלה, כבר היה מאוחר מדי לעשות משהו.
יש תרופות מצילות חיים שיש להן תופעות לואי מאוד לא נעימות, ורק הרופא יכול באמת לראות את הנזק מול התועלת. כמובן, שזה חייב להיות בשיתוף מלא עם החולה, כי נכון שהרופא יכול טוב יותר לראות את היער, והחולה רואה בעיקר את העצים, אבל אם הרופא מתעלם מהעצים שהחולה רואה, אז סביר להניח שבמוקדם או במאוחר, החולה ירגיש שהוא לא מבין אותו, ויפסיק לתת בו אמון.
אני שמחה שיש לך רופא שאת יכולה לסמוך עליו, ובאמת לשתף אותו. אני חושבת שזה חלק חשוב ביותר בטיפול, ואני בטוחה שביחד איתו את תגיעי בסוף אל הדרך הנכונה.
עליסה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)