בדיקות נשימה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות נשימה
    - שלגיה
    11/05/2009

אילו בדיקות עלי לעבור כדי להעריך את המצב הנשימתי?
    האם יש צורך בהפנייה למומחה כלשהו?

בינתיים ביקשתי וקיבלתי הפנייה למעבדת שינה, אבל אני מניחה שזה לא הכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות נשימה

הוספת תגובה

• בדיקות נשימה -

ערן
    11/05/2009

מעבדת שינה היא התחלה טובה כי כשאת ישנה טונוס השרירים יורד ואצל אנשים ששרירהם גם כך חלשים נחנקים בשינה או נוחרים בעוצמה גבוהה, כמו כן ניתן לראות בשל ירידה בטונוס השרירם באם הינך צוברת דו תחמוצת הפחמן בגלל שאינך מוציאה את האוויר היטב החוצה.
    כמו כן יש לגשת לפולמונולוג טוב, עדיפות למבינים במחלות שריר, המלצתי בעבר ואני ממליץ לך על ד"ר גובר מבית החולים מאיר.
    אצל פולמונולוג צריך לבצע מס' בדיקות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבית חולים מאיר יהיה לי קשה להגיע

- שלגיה
    11/05/2009

אנסה לחפש מישהו מקביל בירושלים, בקופת חולים (כללית) או בהדסה (או בשערי צדק).
    אשמח לקבל המלצות, וללכת דרך הקופה או באופן פרטי.

ערן, תודה על התשובה,
    האם תוכל לספר לי לאילו בדיקות עשוי הרופא לשלוח אותי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות נשימה -

ערן
    11/05/2009

בעיקרון בודקים ע"י נשיפה ושאיפה לתוך מכשיר את נפח הריאות ויכולת הריקון שלהן, כמו כן ניתן לבדוק את כח השרירים בבדיקה הנקראת MVV בה נושפים מס' רב של פעמים לתוך מכשיר ואז המחשב רואה באם יש ירידה בכח שרירי הנשימה, שוב יהיו כאלה והיו כאלה שיגידו שהמטופל יכול ל"רמות" את המכשיר ולא להתאמץ כנדרש וכו' אבל אני לא מכיר חולים שסובלים ממח' נשימה שתהיה להם סיבה לעשות זאת, למעט חיילים שרוצים גימלים וכאלה הרוצים אחוזי נכות וכמה הם? אחוז מינימאלי כך שאישית אני לא מקבל שאת, חוץ מזה אם מטופל מתלונן מה הסיבה שלו לרמות את המכשיר? לכן אני אומר כי צריך להגיע למומחי ריאות המבינים במחלות שריר.
    הבדיקות עצמן אינן כואבות, הבעיה היחידה שיכולה להיגרם היא סחרחורת. הייתי ממליץ לך לעשות קודם את מעבדת השינה ולאחר מכן את בדיקת הנשימה אצל הפולמונולוג, פשוט תהיה לו נק' ראייה רחבה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו